Hazai DVS cipőszemle az őszi-téli időhöz

DVS cipőkről már korábban is olvashattatok itt a sneakerboxon, de cipőszemle eddig még nem készült róluk. Most adunk egy kis ízelítőt, hogy a Psychostore-ban milyen DVS lépőket találtok a 2013-as őszi-téli szezonra – két modellt ők, kettőt pedig mi ajánlunk figyelmetekbe. Szerintem ezekből azok is találhatnak maguknak DVS modellt, akik a levelek lehulltával sem támasztják a deszkát vagy a biciklit a falnak, és azok is, akik deszkás stílusú bakancsot keresnek maguknak. Tovább!

[caption id="attachment_29083" align="alignnone" width="620"]DVS cipőszemle @ Psychostore: 2013 őszé és tél DVS cipőszemle @ Psychostore: 2013 őszé és tél[/caption]

DVS Contax Hi

A Psychostore csapata a hideg időre a magas szárú DVS Contax Hi bakancsot ajánlja a figyelmetekbe. Mindent tud, amit egy ilyen célra szánt cipőnek tudnia kell: A bőr-nubukbőr kombinációból álló felsőrész hó- és vízálló, sőt a bevarrott nyelv azt is megakadályozza, hogy a latyak befolyjon a cipőbe. Persze egy téli cipőnél az is fontos, hogy ne fázzon benne a lábad: a termo  bélés Sympatex technológiája csapdába ejti a meleget, de szellőzésével a párát kifelé vezeti. A kényelemről többek között az Ortholite talpbetét gondoskodik, mely megfelelően elnyeli a rezgéseket és csak minimálisan tömörödik össze idővel. Még arra is figyeltek, hogy a talp gumikeveréke hidegben is tapadjon, pont úgy mint az autók téli gumija.

Ami a kinézetet illeti, a Contax Hi egy funkcionális cipő, robosztus, bakancsos elemekkel, mint pl. a fűző vagy az erőteljes orr-rész, ami érdekessé teszi, hogy nem a bakancsoknál megszokott hatalmas „traktorgumi” talpa van – az inkább egy deszkás cipőre emlékeztet.

A cipő a barna (brown) színváltozatban kapható itthon a Psychostore üzletben és webshopban, 35 989 Ft-ért.

DVS Contax Hi bakancs a téli időre - itthon is beszerezhető

DVS Contax Hi bakancs a téli időre – itthon is beszerezhető

DVS Militia

A sneakerbox.hu „bakancslistájára” a DVS Militia került rá, ezt azoknak ajánljuk, akik inkább egy téliesített deszkás vonalakkal rendelkező cipőt keresnek. Közepes szárú (mid) és félcipő változatban kapható, a design a colorado-i Marc Franc Montoya (MFM), a pro Latino snowboardos nevéhez fűződik. A DVS Militia is megállja a helyét téli körülmények között, szintén vízálló bőr felsőrésszel és bevarrott nyelvvel, jól tapadó, elég magas talppal, illetve kényelmes és a lábadat melegen tartó béléssel rendelkezik. A nyelvben ott egy titkos zseb, ami egyébként a be nem kötött fűzők betűrésére szolgál 😉 Kinézetre inkább egy magasított deszkás cipőre hasonlít, amiket „bakancsos” elemekkel dobtak fel: ilyen a jellegzetes sárgásbarna szín (Tan) , és a fűzők. A Mid változatot a tan színben, 26 990 Ft-ért, a félcipőt tan és szürke színben, 25 989 Ft-ért szerezheted be itthon.

DVS Militia bakancs MFM-től, mid és félcipő változatban

DVS Militia bakancs MFM-től, mid és félcipő változatban

DVS Vapor

Bakancsban nem lehet deszkázni (vagy legalábbis nehezebb 🙂 Ezért cipőszemlénk következő darabja egy igazi deszkás cipő 🙂 A Psychostore csapat által ajánlott modell a mostani trendeknek megfelelően egy letisztult és vékony vonalvezetésű, ami nemcsak a boardfeel-t segíti, de szép is 🙂 A cipő bőr felsőrésszel, varrás nélküli orral, és a griphez jól tapadó halszálkás mintázatú talppal készült. Ami a védelmet illeti: a varrott-ragasztott (cupsole) talpszerkezetbe építettek egy Vaporcell elnevezésű ütődéscsillapító középtalpat, és a sarok környékére a slim vonalak mellé azért került sarokvédő párnázás is 🙂 Mi még nem teszteltük a sneakerboxon a cipőt, de az eddig hallott vélemények szerint a vékony vonalvezetés ellenére jó „párnázott” és kényelmes érzés hordani, a boardfeel rendben van, és a tartóssággal kapcsolatban sem volt panasz. A DVS Vapor 23 990 Ft-ért kapható itthon az őszi-téli szezonban, szürke, illetve kék-piros színekben.

DVS Vapor deszkás cipő kék-pirosban és szürkében - itthon is kapható

DVS Vapor deszkás cipő kék-pirosban és szürkében – itthon is kapható

DVS Torey

Mi egy olyan cipőt ajánlunk az idei itthoni őszi-téli DVS felhozatalból, ami a deszkások mellett akár a streetes és parkos BMX-esek figyelmét is felkelheti 🙂 A Torey Pudwilll signature cipő mid szármagasságú bőr felsőrésszel készül, időtálló vulkanizált talpa, tapadós halszálka mintázattal és könnyített EVA talpbetéttel készül. Az ollie terület külön erősítést kapott, ami viszont például a footjamekhez is jól jöhet. 23 990 Ft-ért kapható, piros-fekete, a Grizzly Griptape kollab keretében készült szürke-sárga, illetve az Eero Ettala finn snowboardos által fémjelzett, téliesített szürke változatban.

DVS Torey deszkás cipők, Magyarországon is elérhetők

DVS Torey deszkás cipők, Magyarországon is elérhetők

 

Ha bejönnek a DVS cipők, akkor csekkold a magyarországi DVS weboldalt, vagy lájkold a Facebook oldalukat! Az itt bemutatott cipőket, és ezen felül még  egy csomó DVS modellt megtalálsz a Psychostore webshopban, illetve a Westend aluljárószintjén megtalálható Psychostore üzletben.

]]>

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×