Jaki betesztelte az Almond Belmont cipőt

Matolcsi Jákob vagyok, 16 éves és haladó szinten BMX-ezek. Amióta én is írok a sneakerbox.hu oldalra, azóta egyre jobban tetszenek a cipők, és figyelem őket. Idén nyáron teszteltem egy BMX-esek számára gyártott cipőt, ami nem más mint az Almond Footwear egyik magas szárú modellje, a Belmont. A cipőt az OG Bike Shop-ban vásároltam nyár elején akciósan 17 000 Ft-ért, ami elég jó ár egy ilyen minőségű cipőért. A tovább gombra kattintva elolvashatjátok a cipőről írt a tapasztalatokat!

[caption id="attachment_28597" align="alignnone" width="620"]Almond Belmont BMX-es cipőteszt Almond Belmont BMX-es cipőteszt[/caption]

Három és fél évvel ezelőtt kezdtem BMX-ezni Szalay Norbi hatására, mivel ekkor még a gyáli pályán gurultak. Amikor először megláttam nagyon megtetszett a sport, és rögtön kértem a szüleimet, hogy hagy kapjak egy BMX-et a születésnapomra. Amikor megkaptam nagyon örültem neki, és már mentem is ki az utcára gyakorolni a trükköket. Azóta már sok idő eltelt, és sok trükköt tanultam meg. Egyik kedvenc trükköm az a nullkéz, mert szinte mindenhol be tudom adni, és nagyon jó érzés. Jelenleg a 360 és dupla vázpörit tanulom, csak sajnos nincsen megfelelő pálya a környéken, ahol napi szinten gyakorolhatnék.

Régen nem érdekelt, hogy milyen cipő van rajtam, mert mind ugyanúgy végezte. Hiába volt márkás, 2 hónap után elkopott a talpa, kiszakadt, majd a kukában kötött ki. Egyik nyáron a spórolt pénzemből vettem egy leárazott Vans cipőt amit elég rövid idő alatt elhasználtam. Ez egy kék-fekete mid cipő volt, ami először oldalt szakadt ki.

Főként magas szárú cipőket hordok bicózáshoz, mert védi a bokámat. Szeretek olyan színű cipőket venni, ami illik a biciklimhez, általában kék-fekete kombó, de ezt a Belmont esetében sikerült megszegnem 🙂 Nem szoktam mosni a cipőimet, inkább egy vizes szivaccsal letörölgetem, hogyha már nagyon koszos. A cipőfűzőmet meg szoktam húzni, mert szeretem ha rendesen fogja a lábamat.

A tesztelés első napja

A tesztelés első napja

És most jöjjenek a Belmonttal kapcsolatos tapasztalataim: Miután megvettem annyira beleszerettem, hogy mindig ez volt rajtam. Már majdnem fél éve koptatom a talpát, és csak most kezdi megadni magát. Átlagosan napi 5 órát bicikliztem benne (fék nélkül!) úgyhogy egyáltalán nem kíméltem. Mint már említettem eltértem a megszokott szín összeállítástól, de így is megy a stílusomhoz a magas szár, és fekete szín miatt. Leginkább a parkos stílust követem, úgyhogy eléggé megterhelem a footjam-es trükkökkel. Szeretem a bevállalós trükköket – szállni egyik elemről a másikra. Ez néha eséssel végződik, ami nem tesz jót a cipő oldalának sem.

Tuck Nohander

Tuck Nohander

Még aznap, hogy megvettem a Belmontot, elmentünk egyet poolozni a haverokkal, és teljesen megbizonyosodtam róla, hogy jó választás volt. Nagyon könnyű, viszont eleinte elég merev volt a talpa, jól tompította az ütéseket. Pár nap alatt sikerült betörni, és napról napra kényelmesebb lett. A talpa egyszerűen tökéletes. Vulkanizált és varrott is egyben. Az utóbbi egy hónapban kezdett el kopni a pedálom fém szegecsei miatt, most elkezdett repedezni is. A fekete talpbetétet narancssárga minták borítják, ezek elég hamar lekoptak. Gyorsan felvette a lábam formáját, a talpa pedig a merev és rugalmas között félúton van. A tapadással nincs gond, megy a pedálom szegecseihez.

Tobogan to flat - Havashalom pool

Tobogan to flat – Havashalom pool

A felsőrész az a szempont, ahol a cipő alulteljesített az elvárásaimhoz képest, ugyanis (mű?)bőr felsőrész egyes részei, már az első héten megadták magukat. Nem ezt vártam 21 000 Ft-ért. A belső oldal beakadhatott valahova, és egy szép 5 cm hosszú szakadás lett a végeredmény, de belülről megvarrtam és nem is látszik 🙂 A varrásokkal eleinte nem volt gond, de idővel azok is elkoptak és kifejtődtek.

Jót is elmondhatok róla: Eddig ez a cipőm védte a legjobban a bokámat a vázpörgetés okozta kellemetlen fájdalmaktól, mert rendesen ki van bélelve.

Még mindig szívesen hordom, bár lassan kiszolgál 😉

]]>

jaki

A Nike deszkás vonala vonz a legjobban, mindig is ezeket gyilkoltam bicózás közben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×