Budai Benji vs. Mavrk 3

Budai Benjámin a júliusi szentesi Do It Jamen lett kapta meg a lehetőséget, hogy a sneakerbox.hu tesztelőjeként elmondhassa tapasztalatait egy BMX-es cipőről. Benjinek a Nike felé húzott a szíve, így a magyar Nike képviselet felajánálásából egy Mavrk Mid 3 cipőt tudtunk szerezni neki, ahogy arról be is számoltunk korábban. Benji nem volt rest, és megbicikliztette a cipőt még mielőtt beköszöntene az igazi hideg idő, és nemcsak szuper képek készültek, de egy jófajta videó is kerekedett, amit mindenkinek ajánlunk. Mindez a tovább után!

[caption id="attachment_28631" align="alignnone" width="620"]Budai Benjámin Nike Mavrk Mid 3 BMX-es cipőteszt Budai Benjámin Nike Mavrk Mid 3 BMX-es cipőteszt (Fotó: Veres-Lakos Szabolcs)[/caption]

Mutasd be magadat pár mondatban!
Budai Benjámin vagyok, 20 éves, Szentesen élek. Jelenleg Hódmezővásárhelyen tanulok szakmát, a már meglévő érettségim mellett. Rengeteg sportot kipróbáltam életemben, de először egyikben sem találtam meg önmagamat. A biciklizés mindig jelen volt az életemben, először egy Falco Flex nevű teleszkópos biciklit nyúztam 2002-ben, aztán egyre jobban kezdett érdekelni a BMX. 2006-ban láttam egy-két videót az Extreme csatornán és tudtam, hogy nekem is ezt kell csinálnom. 2008-tól BMX-ezem komolyabban.
Szeretnék külföldön biciklizni, és még magasabb szintre emelni a tudásom. Jó lenne kiszakadni az itthoni környezetből: ahogy sok BMX-esnek, nekem is nagy vágyam, hogy Ameriában, pl. Woodwardban biciklizhessek.  Szeretnék rengeteg új embert megismerni a BMX által, de természetesen a régi kapcsolatok is fontosak nekem.
Saját megítélésed szerint milyen szinten vagy a BMX-ben?
Én úgy gondolom, hogy olyan „közepes” szinten vagyok. Néha egészen gyorsan megtanulok trükköket, néha meg olyanokkal szenvedek, amik már elvileg megvannak. Amikor elmegyek versenyre, vagy más városba biciklizni, mindig tanulok valami újat, és ezek nagy hatással vannak rám. Igazság szerint több versenyre kell eljárjak, de ez nem olcsó mulatság, nincs semmi támogatóm, és ha valami tönkre megy a biciklimen, azt senki nem fogja helyettem kicserélni, és senki nem fog másik alkatrészt adni. Mikor biciklizek vagy éppen versenyen gyakorolok, és közben tönkremegy egy alkatrész a biciklimen, annál bosszantóbbat el sem tudok képzelni. Ilyenkor olyan kilátástalannak érzem az egészet 🙁 Tudom, hogy magamnak biciklizek, és nagyon szeretek, de néha ez nagy visszahúzó erő.
Kik a kedvenc magyar és külföldi ridereid?
A magyarok közül szerintem inspiráló Spikut Norbi, Turányi Rómeo és Szántó Bálint. Ők igazán tehetségesek! Külföldi kedvencem Scotty Cranmer, Todd Meyn és Harry Main.
Milyen a szentesi BMX-es élet, hová lehet még menni BMX-ezni a környéken?
Én alapjába szeretem Szentest, nyugodt. Néha túl nyugodt 🙂 Sok kedves ember él itt (meg nem kedves is), de összességében jó, szeretek itt lakni. Hozzám közel van a BMX pálya, de ha máshol akarnék biciklizni, akkor átmegyek Szegedre vagy Hódmezővásárhelyre. Nyáron itt van Nagyhegyen a szentesi dirt, ami most már szintén kiváló, ha esetleg dirtezni vágyok. Télen pedig… volt egy időszak, amikor a hideg időben minden hétvégén Kecskemétre jártam át.

Budai Benjámin Nike Mavrk Mid 3 BMX-es cipőteszt

Budai Benjámin Nike Mavrk Mid 3 BMX-es cipőteszt (Fotó: Veres-Lakos Szabolcs)

Milyen trükköket adsz már patentra, miket gyakorolsz?
Mostanában sokat flairezek, amit nem rontok el, footjam kombókat is tudok, kormánypörgetésből és vázpöriből sincs hiányom. Szeretek boxon magas 360-at csinálni esetleg 360 vp és dupla vázpörgetést is szoktam csinálni. Mostanában főként technikai trükköket gyakoroltam, mint példáulvázpöriből footjam vázpöri vagy kp pedálból vissza 270. Valamelyik nap megint próbáltam egy előreszaltót, hát van még mit gyakorolni rajta, de igyekszek megtanulni a szaltó vázpörivel együtt.
Hát azokra a bevállalós előreszaltó kísérletekre emlékszem még a szentesi versenyről is 😀 Amúgy mi motivál arra, hogy fejlődj?
Az, ha profi riderekkel biciklizhetek.Vagy egy nagyon jó pálya!
Térjünk át most már a cipőkre, mostanában milyeneket hordtál?
Mostanában csak Nike 6.0 cipőim voltak, ugye amiket már nem ezen a néven gyártanak. Volt Nike 6.0 Mogan Mid 2, tépőzárral. Én ezeket a tépőzáras színes Nike cipőket szerettem a legjobban. A jelenlegi Nike cipőimért odavagyok, nagy szenvedély számomra a cipőgyűjtés, főleg a Nike. A Nike korszakom előtt volt sok Vans cipőm, azokat is kifejezetten szerettem.Volt még egy Emerica is, meg van most egy Everlast, amit viszont a Nike cipőim kiközösítettek 😀

Én a cipőkben az egyszerűséget szeretem, de azért legyen benne valami különleges, ami megfog. Főként a közepes (mid) szármagasságú cipőket gyűjtöm és általában sötét színekben – a fehérekkel nincs jó tapasztalatom.

Mindig pont annyira fűzöm be, hogy tartson, nem kínzom a cipőt. Nem húzom meg nagyon, mert nem akarom, hogy eltorzuljon a cipő eleje, a tépőzár kétszer körbe tekerése se jellemző rám 🙂 A cipőfűzőt nem szoktam csereberélni, szeretem a gyárit 🙂 És mindig a nyelv mögött kötöm meg.

Ha koszos lesz szinte rögtön megtakarítom, de általában ki is mosom őket. Szeretem, ha jó illata van, és nem fakó a színűk. Kifejezetten odafigyelek rájuk 🙂

Egy kis ízelítő Benji gyűjteményéből - tényleg csak Nike :)

Egy kis ízelítő Benji gyűjteményéből – tényleg csak Nike 🙂

Látszik, hogy tényleg törődsz a cipőiddel. Akkor lássuk a tesztalanyt a Nike Mavrk Mid 3-at! Mennyit hordtad?
Pontos számadatokkal nem tudok szolgálni, de voltam benne sokat suliban, Chill and Ride-on is ebben versenyeztem, meg buliztam is benne. Mondhatom, hogy elég sokat volt rajtam és jól helytállt. jól bírja a strapát kényelmes a mindennapi használatra is és jó benne biciklizni 🙂
Mondtad, hogy egy jó pálya vagy profikkal együtt biciklizés inspirál. Milyen volt a Chill and Ride 6-on indulni?
A Chill and Ride 6 sok meglepetést okozott: az első az volt, hogy csúsztatták az időpontot, a második meg hogy időhiány miatt kivettek a döntőből, pedig már melegítettem a menetemre 🙁 Amúgy a versenyen mindenki ügyes volt, rengeteg amatőr indulő volt (azt hiszem 64) abból én voltam a tizedik (és végül 12 helyett csak 9-en mehettek  kört a döntőben. Esti bulin nagyon jót táncikáltunk, jó volt a hangulat, bár néha a zene keveréseket nem értettem, de ennyi belefért 😀
Ja, elég nagy menet volt 🙂 Visszatérve a Mavrk 3-ra, mennyire passzol a cipő a te biciklis stílusodhoz?
Ahogy néztem az új videómban, tökéletes összhangba vagyok a cipővel, és úgy érzem ő is velem, tehát maximálisan megfelel a biciklis stílusomnak! Szeretek benne biciklizni, mert könnyű jó a tartása és ha ránézek rögtön jobb kedvem lesz 🙂
Általában itthon szoktam biciklizni a szentesi skateparkban – többnyire egyedül sajnos 🙁 Kedvencek kp vp-s trükkök és forgások (360,270,540), majd 720 is. Mikor egyedül hajtok, akkor bedugom a fülest, rakok valami pörgetős zenét, és nyomom neki, ami a csövön kifér.

Mi volt az első benyomásod a Mavrk 3-ról, amikor kivetted a dobozból? És mi volt az általános benyomásod ez használat közben?
Az első benyomásom az volt, hogy nagyon könnyű strapabíró, merev és jó minőségű. Ezekből mind beigazolódtak a használat közben is. Nagyon jól viseli a strapát, más cipők gyorsabban feladják.
Igen könnyű, talán a legkönnyebb cipőm, ami jelenleg van! Tetszik benne, hogy nem tudom letaposni a sarkát 🙂 Korábban mindig oda kellett figyelnem, hogy ne tapossam le a cipőim sarkát, de ennél nem kell ezzel foglalkoznom 🙂 Kifejezetten gyorsan betörtem,  kb. 1 nap volt pontosan. Ugye az OSG napján kaptam meg és vettem fel először, az az egy nap mászkálás benne, már be is törte.

Nike Mavrk Mid 3 cipőteszt: a zérópont :)

Nike Mavrk Mid 3 cipőteszt: a zérópont 🙂

Mi a véleményed a cipő talpáról?
Tetszik, hogy nem kopik gyorsan. Ez szinte minden cipőmnél hamar jelentkezik… de ez jól bírja. Rugalmas a talpa és tetszik, hogy kék 🙂 Jó a tapadása is, nem csúszik hála istennek. Az ütődéseket közepesen csillapítja, de ez várható szerintem egy sportcipőtől. A talpbetét teljesen felvette a lábam formáját. Inkább rugalmas, mint merev.
És mi a véleményed a felsőrészről?
A felsőrész varrása és anyaga nagyon jó, annyit vettem csak észre, hogy ilyen kis szöszök jöttek elő az oldalán. Szeretem a mid cipőket, magas szárú cipőm nem is volt még. A bokámat megfelelően védi, de mivel talpig fel vagyok védőzve ezért ezzel amúgy sincs gondom. A felsőrésznek nagyon jó a tartása, merev, masszív, még tépőzár nélkül is. Minden varrása rendben van, a színtartása tökéletes, egy árnyalatot sem fakult. Ezt a cipőt mindenkinek csak ajánlani tudom!

Budai Benjámin Nike Mavrk Mid 3 BMX-es cipőteszt - az eredmény

Budai Benjámin Nike Mavrk Mid 3 BMX-es cipőteszt – az eredmény (Fotó: Veres-Lakos Szabolcs)

 
Mesélj, általában hogy múlnak ki a cipőid?
A cipőim általában mindig egy helyen mennek szét, ez pedig a jobb oldali cipő bal belső sarok felőli rész. Mindegyik cipőm ott lyukad ki, aztán jönnek a további problémák 🙂 Arra viszont nem volt még rá precedens, hogy elkopott volna egyik cipőm talpa, és emiatt ne tudtam volna használni. Néha szoktam javíttatni is, van cipész szaki, csak legtöbbször lusta vagyok elvinni hozzá 🙂
Bónusz kérdés így a tél közeledtével: Tavaly te is velünk tartottál a sneakerbox snowtáborba, ahol megtanultál snowboardozni. Milyen érzés, mennyire volt könnyű megtanulni?
Az érzés elmondhatatlan! Egészen addig, amíg ki nem próbáltam el sem tudtam képzelni milyen. Egyből meg is szerettem és 2014-ben is biztosan veletek tartok! A megtanulás pedig… számomra az első 2 nap volt szívás, utána élveztem 🙂 A vége felé rámentem egy-két csúszó boxra, amin el is seggeltem, de úgy gondolom, hogy gyorsan belejöttem,és egyúttal meg is szerettem,  jó sportnak tartom! Nekem nagyon nagy élvezet volt lejönni a hegytetőről, aztán megállni kicsit kajálni, gyönyörködni a tájban – tényleg igazán páratlan élmény! Ha a hegyekben laknék, most az új snowboard lapomról lenne egy teszt 😀
Köszönjük a cipőtesztelést Benji és remélem még tudod koptatni egy kicsit a Mavrk-et még a hideg beköszönte előtt, akkor meg úgyis jön a snowboard szezon 🙂
Fotók és videó: Veres-Lakos Szabolcs]]>

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×