Dunakeszi Opening BMX Jam beszámoló

Május 1.-én Magyarország ismét egy kiváló minőségű elemekből épült skateparkkal gazdagodott. A pálya Dunakeszin épült meg és az átadását egy nyitó BMX jam követte, amire az ország legjobb bicósait hívták meg. A nézők egy trükkökben gazdag versenyt láthattak, amin amatőr versenyzők is indultak. Az amatőr továbbjutók a profikkal is összemérhették tudásukat.

A tovább után több részletet is megtudhatsz! 😉

[caption id="attachment_25695" align="alignnone" width="620"]Turányi Rómeó - Flair @ Dunakeszi Skatepark Opening Jam Turányi Rómeó – Flair @ Dunakeszi Skatepark Opening Jam[/caption]

Park Check

A már jól ismert narancssárga elemekből készült, amiket az Orange Ramp tökéletesen megtervezett a BMX-esek számára. Az építését Szántó Bálintnak köszönhetjük, aki BMX-es szemmel válogatta meg a pálya elemeit és elrendezésüket, így egy nagyon jó minőségű pályát kaptunk.

A pálya egyik oldalán egy inkább utcásoknak kialakított részt található döntött korlátokkal, és egy „piramis” közepén elhelyezett dobozzal. A parkos oldalra egy box, egy spine, egy hip és egy elég magasra sikeredett negyedív került, ami mellé egy „roll-in” gyorsítót raktak. Néhány kritika elhangzott a pálya szélén elhelyezett boxra keskenysége miatt, de a többi elemre még nem érkezett panasz.  A box amúgy igencsak felfelé dob, ami nem baj, mert szép nagyokat lehet szállni, kényelmesen lehet rajta biciklizni, és nem kell félni, hogy az aljába ugrasz.

A dunakeszi pálya - További képekért katt!

A dunakeszi pálya – További képekért katt!

Dunakeszi pálya belülről (Fotó: Jaki)

Dunakeszi pálya belülről (Fotó: Jaki)

Dunakeszi pálya panoráma (Fotó: Jaki)

Dunakeszi pálya panoráma (Fotó: Jaki)

A versenyről

A versenyzők kifejezetten ügyesek voltak mint amatőr, mint profi kategóriában is. A prok közül Penderik Dani nagyon jól kihasználva a pályát: ment végig a technikás trükkjeivel. Őt követte Báthory Gábor „Bajusz” szintén technikás trükkjeivel és jó pályahasználatával került a selejtező 2. helyére. A zsűrinek nem volt könnyű dolga kiválasztani a 10 továbbjutót, Rajki Gergő „Csucsu” például pár ponttal maradt csak le, pedig ő is jó kört ment. A profi döntő teli volt adrenalinnal, de az egyik nagy esélyes Bajusz elrontotta körét. Viszont mások, a selejtezőhöz képest sokkal jobb kört adtak, például Kempf Zozo vagy Szabó Konrád kifejezetten jól teljesítettek. Koni meg is nyerte a versenyt őrületes tripla vázpörijével és nagyon magas előreszaltójával. Még Spikut Norbit emelnénk ki hatalmas 360 invertjével és a 360 kp inverttel. Turányi Rómeó nagyon szép flair-jei ellenére eddigi versenyeihez képest most gyengébben teljesített, ez most csak a hetedik helyre volt elég.

Ami a profi helyezéseket illeti: Szabó Konrád első helye nem is volt kérdéses (Konival napközben fullos interjút is készítettünk, melyet még májusban olvashattok itt a boxon). A dobogó második fokára Kempf Zoltán állhatott fel a Gyula Bike krúból, utána pedig az egri BMX-es Balogi Márk, aki szinte a semmiből ugrott előreszaltót, és negyedívből 900-at. Ekkora elvetemültség bőven megérdemli a harmadik helyet.

Gratulálunk az amatőr kategória dobogósainak is, sorrendben Hocopán Máténak, Varga Mártonnak és Szepesi Tibornak. Varga Marci egyike volt a három amatőr továbbjutónak a profi döntőbe, erős menetének köszönhetően ott is el tudta csípni a 8. helyet.

Dani átveszi a sneakerbox.hu egyedi cipősdobozát, amibe kiválasztott cipője kerül majd

Dani átveszi a sneakerbox.hu egyedi cipősdobozát, amibe kiválasztott cipője kerül majd

A sneakerbox.hu által felajánlott díjat Penderik Dani nyerte, aki egy cipőt kap tesztelésre. A modell kiválasztása zajlik, Danival hamarosan cipőteszt és interjú is készül a boxon.

Szántó Bálintnak nagy köszönet, hogy részt vett a park létrehozásában (erről hamarosan interjút tervezünk vele) és a verseny szervezésében. Ez utóbbi eléggé le is fárasztotta Bálintot, így ő láthatóan kevésbé tudott a versenyzésre koncentrálni, ezért nem került a helyezettek között. Köszönet Králik Daninak, a verseny speakerének is (aki a szervezésbe is besegített, és akinek a humora néha megosztotta a közönséget 😉 A zsűriből pedig Hájas Máténak kívánunk még gyorsabb jobbulást, hogy hamarosan őt is a versenyzők között láthassuk!

A profi kategória dobogósai (Fotó: Jaki)

A profi kategória dobogósai (Fotó: Jaki)

1. Szabó Konrád
2. Kempf Zozó
3. Balogi Márk

Amatőr kategória dobogósai (Fotó: Jaki)

Amatőr kategória dobogósai (Fotó: Jaki)

1. Hocopán Máté
2. Varga Márton
3. Szepesi Tibor
További képeket találsz Facebook galériánkban, még beszámolók és képek a ride.hu és a livetoride.hu oldalakon!]]>

jaki

A Nike deszkás vonala vonz a legjobban, mindig is ezeket gyilkoltam bicózás közben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×