Black Friday @ STÉG – beszámoló

A STÉG-esek mindig pörögnek valamin, például velük együttműködésben csináltuk meg nagy sikerű Recycle Your Shoes akciónkat, november végén pedig egy gyors Black Friday akcióval hoztak hoztak színt egy szürke novemberi péntekbe – még ha az a szín fekete is volt 🙂 Jassek Balázs, a STÉG alapítója és tulajdonosa az USA-ban a karácsonyi bevásárlási szezont akcióval indító Fekete Pénteket rendezett a STÉGben, erről kérdeztük őket a tovább után.

Black Friday (Fotó: Stan Honda / AFP / Getty Images)

Black Friday (Fotó: Stan Honda / AFP / Getty Images)

Míg nálunk, Magyarországon a karácsonyi ajándékvásárlási láznak a Bronz-, Ezüst- és Aranyvasárnap a fokozatai, addig az Egyesült Államokban a Black Friday, azaz a Fekete Péntekkor startol el a karácsonyt megelőző vásárlási őrület.  Ez mindig a Hálaadás utáni első péntek, és ilyenkor az üzletek rendszerint nagyon korán nyitnak, tömegek harcolnak a masszívan leárazott cuccokért. A harcosabb kedvűek csatasorba állnak (azaz hosszú órákig sorban állnak, majd csatáznak 🙂 az üzletek nyitása előtt, de van, aki pont ilyenkor kerüli a bevásárlóközpontoknak még a környékét is… Nekik találták ki amúgy a rafkós amerikai kereskedők a Cyber Monday-t, a rákövetkező hétfőn ugyanez a hacacáré megismétlődik, csak éppen a webshopokban (bár a kedvezmények itt sosem akkorák, mint a hús-vér üzletekben).

Black Friday @ STÉG

Black Friday @ STÉG

Balázs épp New Yorkban turnézott, amikor meglátta a Fekete Péntekre készülő üzleteket, így egy „huszárvágással” meghonosította az akciót Magyarországon is, a STÉG budapesti és veszprémi boltjaiban november 23-án pénteken délután, csak négy órán keresztül 30-50% százalék kedvezménnyel lehetett bizonyos cuccokat, cipőket megvenni. A STÉG üzletekben dolgozó krú elmondása szerint jópáran célirányosan jöttek a kedvezmény miatt, és már jó előre karácsonyi ajándékot vásároltak maguknak vagy a gyerkőcnek. Volt olyan is, aki a már hetek vagy hónapok óta nézegetett dolgokat tudta így olcsóbban bezsákolni. És persze voltak sokan, akiket a kasszánál ért a (kellemes) meglepetés, hogy Fekete Péntekes kedvezményt kapnak.

Végezetül elmondható, hogy bár nem vagyok híve az Amerikából importált ünnepeknek (Valentin nap, ami miatt elfelejted felköszönteni Bálint ismerőseidet, vagy Halloween, ahol töklámpások farigcsálása háttérbe szorítja, hogy Halottak Napján inkább egy mécsest kellene gyújtani az elhunyt szeretteidért), de a Fekete Péntek meghonosodása úgy gondolom, hasznos lenne itthon is 😛 Az első fecske minden esetre megérkezett, és leszállt a STÉG-re 🙂 Egy kis nyálcsorgatásnak pedig íme néhány Balázs által a new yorki Premium Laces üzletben készített kép…

Premium Laces @ Manhattan (Fotó: Jassek Balázs / STÉG)

Premium Laces @ Manhattan (Fotó: Jassek Balázs / STÉG) * Katt még több képhez!

Premium Laces @ Manhattan (Fotó: Jassek Balázs / STÉG)

Premium Laces @ Manhattan (Fotó: Jassek Balázs / STÉG)

Premium Laces @ Manhattan (Fotó: Jassek Balázs / STÉG)

Premium Laces @ Manhattan (Fotó: Jassek Balázs / STÉG)

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×