Boomz, friss hazai brand a helyszínen

A Boomz története két jó barát ötletével indult, akik már régóta tervezték egy saját ruha márka beindítását, mígnem idén októberben valóban útjára indították budapesti illetőségű brandjüket Boomz néven. Artúr és Imre ifjú titán koruk óta a hip-hop kultúra elkötelezett hívei és bár már diplomás közgazdászként telnek mindennapjaik,  a Boomz által ők is hozzá szeretnének tenni kreativitásban és művészetben az old school stílushoz. Póló mintáiknál sokszor beugranak a Run D.M.C. és a Beastie Boys klasszikusai, nem hiába a név is magáért beszél, BoomBox, avagy GhettoBlaster a beton dzsungelek mindig mozgó beat elosztója adta az ihletet.  A Boomz első kollekciója szigorúan pólókból áll, de tervezik a srácok, hogy 2013-al tovább bővítik a palettát, amit mi is kíváncsian várunk.

Boomz old school retro utcai pólók

Klasszik minták és stílus itthonról

Az első minták idén nyáron készültek el és rögtön felpörögtek a mintanyomók is, hogy az őszre már bárki viselhesse a pólókat. A grafikákat a Sneakerbox csapat vizuál menedzsere Ágó tervezte, a fő motívumot természetesen a magnók adták.

Boomz magyar pólók old school retro

Az első grafikák Végső Ági keze munkáját dícsérik

A Boomz hosszú távú tervei között szerepel, hogy tehetséges képzőművészeknek és designereknek  biztosítson platformot a pólókon keresztül. A t-shirt tökéletes felületet ad a munkák bemutatására legyen az rajz, festmény, grafika, fotó, vagy egyéb alkotás. „Nem gondoltuk, hogy ennyi embert fogunk megmozgatni, több mint 300 munka érkezett be a „Neked mi a retro?” pályázati kiírásunkra. Megerősítette bennünk, hogy a tehetséges fiatalok keresését folytatnunk kell. Ez egy járható út és a jövőben is szeretnénk egyre több pályázatot indítani a legkülönbözőbb témákban. Az igényekhez igazodva elképzelhetőnek tartunk új irányokat is, melyek már elszakadnak a retro vonaltól, ezáltal új célcsoportokat szólítva meg.” foglalja össze Artúr az elmúlt hónap történéseit és a további célokat.

Boomz póló old school retro minták

Két kedvencünk a beérkezett munkák közül

Mivel a srácok számára fontos szempont, hogy pólóikat viseljék is, így az érdeklődő közösségnek teret engedve véleményük elmondására, a pályázati alkotásokra való szavazással őket is bevonták ebbe a munkába. A közösségi grafikák és pólók nálam mindig nyerők voltak, így kíváncsian várom a soron következő Boomz mintákat is. A pólókkal legközelebb élőben a december 16-ai WAMP-on találkozhattok, ha pedig online szeretnétek megnézni a teljes kínálatot, akkor irány a webshop. Retro is your future!

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×