RideFest 2012 @ Kecsó City

Azok a fesztiválok mindig is a szívünk csücskei voltak,  ahol a zene mellett az extrém sportok is hangsúlyos szerepet kapnak, szóval nem volt kérdés, hogy az idén, augusztus 1. és 5. között, Kecskeméten megrendezett RideFesten nekünk is ott a helyünk 🙂 A jóféle underground zenei kínálat mellett lesz kábel és hajós wakeboard verseny, BMX és MTB megmérettetés az idei nyárra a földből kinőtt a dirtön. A részletek a tovább után!

Ridefest @ Kecskemét (2012. augusztus 1-5.)

Ridefest @ Kecskemét (2012. augusztus 1-5.)

Természetesen minden fesztiválon az egyik legfontosabb a zene, a RideFesten elsősorban az elektronikus és hiphop felhozatal lesz erős a zenei helyszíneken. A Nagyszínpadon lépnek majd fel a hazai underground arcok, a Sátorban elektronikus zene lesz folyamatosan, a Loungeban a tech-house és pulzáló ütemekre lehet majd veretni. A négynegyedes és a minimál ütemek kedvelői már előre gyúrogathatnak Popof Nick Curley vagy Mark Fanciulli szettjére, de breakbeat/dubstep arcok is megkapják a magukét az Evil9, Bar9, Cutline vagy a Freestylers Dj set alatt. A magyar mezőnyt többek között a Punnany Massif Soundsystem, a Hősök, a Riddim Colony, a Compact Disco és a Robotrock erősíti. A lineup napi bontását itt nézheted meg.

A Balaton Sound óta tudjuk, hogy mi tud adni egy vízpart egy fesztiválon: a Domb Beach, azaz a Csónakázótó partján létrehozott homokos strand, strandfoci és röplabdapálya biztosan népszerű after és before hely lesz 🙂 Akik a strandolásnál komolyabb vízes élményekre vágynak, ott van a RideCable wakeboard pálya, ahol a kezdők megismerkedhetnek a wakeboarddal vagy a wakeskatetel, a nagyobb playerek pedig tovább csiszolhatják a skilljeiket az elemeken. A wakeboard külön díjas, a kezdő felszerelés benn van az árban. A versenyek miatt csak bizonyos időszakokban lehet használni a pályát, de a pingpong, az indoboard, a csocsó, a trambulin és a többi szabadidős eszköz és a hatalmas és kényelmes babzsákok, amivel a Ride Cable stégje igazi chill-központja lesz a fesztiválnak – ezeket viszont ingyenesen használhatja mindenki.

Ridefest: a beach várja fesztiválozókat

Ridefest: a beach várja fesztiválozókat

A szombati wakeboard kábelpályás verseny 4 csillagos CWWC tour állomás lesz, úgyhogy nemcsak a magyar élmezőnyt várjuk, hogy elkápráztassanak minket a szezonban tanult masszív trükkjeikkel. A verseny korábbi bécsi futamában a legnagyobb sztárok is rajthoz álltak, mint  Dominik Gührs, Freddy van Osten és Lior Sofer, szóval külföldi riderek felbukkanására is számíthatunk. A wakeboard versenyprogram része lesz még a hajós futam is, a versenyek összdíjazása 9000 euró.

Ridefest: a négycsillagos CWWC kábelpálya versenyre élvonalbeli hazai és külföldi riderket várunk

Ridefest: a négycsillagos CWWC kábelpálya versenyre élvonalbeli hazai és külföldi riderket várunk

Verseny nemcsak vízen, szárazon is lesz, az új kecskeméti dirt pályán, csak pár lépésre a tótól a mountain bike-osok és BMX-esek nevezhetnek az 1000 euró összdíjazású versenyre. A dirt pálya egyben zenei helyszín is lesz, innen rockzene fog bömbölni majd.

Ridefest: dirt & dirty rock music

Ridefest: dirt & dirty rock music

Ami az esetenkénti szükséges alvást illeti, a Ridefest bérletesek ingyen sátrazhatnak a kijelölt részeken, és van pár egyéb lehetőség is a közelben. A jegyárak elég barátiak, július 20-ig a napijegy 2500 Ft, a bérlet 7000 Ft, július 20-a után van az ugrás: a napijegy 4000 Ft, a bérlet pedig 14 000 Ft-ba kerül. A jegyvásárlásról itt találsz több infót.

Lejutni nem egy nagy történet, Kecsó autóval kb. egy óra alatt elérhető Budapestről és vonattal/busszal sem sokkal több idő. A pályaudvartól helyi buszjárattal vagy egy combosabb gyaloglással megközelíthető a helyszín. A pontos cím 6000 Kecskemét, Csabai Géza körút 7. (Benkó Zoltán Szabadidőpark).

További infók a ridefest weboldalán vagy Facebook eseményén.

Ridefest 2012 fesztivál helyszín

Ridefest 2012 fesztivál térkép

Ridefest: A fesztiválhelyszín madártávlatból

Ridefest: A fesztiválhelyszín madártávlatból

Fotók: Králik Dani

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×