Nooka teszt a havas lejtőkről

Ahogy azt korábbi beszámolónkban már említettük nektek, a Nooka segítségével lehetőségünk volt a havon, csúszás közben is letesztelni  a brand termékpalettájának kiemelt gyöngyszemeit. Az éles bevetés helyszíne nem volt más, mint Murau, illetve az immáron huszadik szülinapját ünneplő Magyar Snowboard Bajnokság. Miután Lidi segítségével megkaparintottuk a cuccokat, bepakoltunk kisbuszunkba és nyugat felé vettük az irányt.

A Nooka Mercury, Strip és AO mutatkozik be részletesebben

A Nooka Mercury, Strip és AO mutatkozik be részletesebben

A Nooka napszemüveg palettája két modellből áll, a Venus az alkalmibb vonalat képviseli, míg a Mercury szivárvány színeivel az utcai/party síkon mozgatja meg a fantáziánkat. A második modell valóban rengeteg színben elérhető itthon is, a mindenhez passzoló hófehértől a narancsig. A mi fejünkre a Mercury GL változata került, melyben a GL a glow szócska rövidítése, melynek jelentése világítani. Jójó világít, dehát miért ilyen extra is ez, amikor már gyerekkoromban a plafonra ragasztott foszforeszkálós matricákkal sokkaltak a szüleim? – tettük fel magunknak a kérdést, és a válaszra nem is kellett sokáig várnunk, mindössze a kiutazás első alagútjáig, amikor is a sötétbe beérve a kisbusz belseje lidérces fénybe borult és minden tekintet rám, illetve a rajtam levő szemcsóra szegeződött, a fény forrására. A további pár nap megerősített minket abban a hitben, hogy a Mercury nem csak úgy ímmel-ámmal világítgat, hanem az éj leszálltával uralja a terepet. Valóban egy ízig vérig bulihuligán viselet, mely megjelenésével mégis annyi komolyságot is kölcsönöz, hogy nem kapkodja le rólad mindenki, hogy ő is hadd próbálja fel.

Nooka Mercury szemüvegek

Nooka Mercury szemüvegek

A szemüveg világítós oldala egy poén skill, ami kiemeli az átlagból, de mit se érne mindez, ha minőségben elmaradna a kategóriájában megszokottól. Persze esze ágában sincs, mivel a Mercury lencsére gyönyörűen szűri a fényt, így a tűző napsütésben is jól teljesített a hegyen. Az anyaghasználat kiemelkedő a GL esetében, mivel a keret érintése igen kellemes és puha, gumiszerű, míg a lencse is jól bírja a strapát. A sport vonalon ki kell emeljük, hogy könnyű súlya miatt, igen kényelmes viselet volt és a kerettel egybe öntött orr papucsoknak és az ergonomikus kialakításnak köszönhetően egy alkalommal sem esett le a fejemből, pedig adtunk neki rendesen, ahogy azt  a következő videóban is láthatjátok:

Összefoglalva a Mercury első blickre formájával hívta fel magára a figyelmünket, de az űrszemcsi mögé nézve minőséget és finom megmunkálást találtunk. Tesztünk második szereplője a STRIP fantázia névre hallgató öv volt, mely szintén funky színekben kapható, a mi választásunk az égszínkék modellre esett, de biztos vagyok benne, hogy a többi árnyalat is nagyot jött volna havon, mint általában a színes szettek. A STRIP spéci anyagának köszönhetően vízálló, így nem kellett a nap végén szárítgatni. Bár a boardshortok nagy részébe nem lehet övet tenni, mostanában mégis gyártanak olyanokat, melyeknél van rá lehetőség, így a wakeboard vonalon, vízen is jó szolgálatot tehet. Az öv csatolási megoldásban igen egyedi, mivel a csatba épített racsnis mechanizmus rögzíti. Így patent módon a megfelelő méretre állítható és a kioldása is egyszerűen működik gombnyomásra. Találtunk is nektek egy videót, ami hűen bemutatja, hogy is működik mindez élesben;)

Snowboardozáshoz nem szívesen viszem magammal a hétköznapi tárcámat mert túl merev és nem kényelmes betenni sem kabátba, sem a nadrágba az eséseknél pedig valahogy  mindig rossz helyen van. A Nooka AO tárcája puha és könnyű szilikonból készül, így nem fenyegetett minket ez a kényelmetlenség. Külön rekeszek vannak benne kialakítva az iratoknak, és egyszerűen nyitható-csukható. A csukható szót itt ki is emelem, mert valóban egy lecsukódó fülről van szó, mellyen bezáródik az AO. A tárca spéci tulajdonsága még, hogy tökéletesen illeszkedik a farszebbe, mivel egyik oldala hullámos, így nem kényelmetlen vele  mászkálni sem. Az AO-ból szintén a Glow változat jött velünk, így a buliban sem kellett nagyon keresni a tárcánkat és azt is jól láttuk a második viszkikóla után is, hogy mennyi pénzünk is maradt a következő körre.

AO, a rendező pénztatyó

AO, a rendező pénztatyó

A  Nooka kiegészítői nálunk nagy sikert arattak és sokan kérdezték tőlünk, hogy merre lehet a többi színt, modellt alaposabban szemügyre venni. A hazai weboldaluk webshopként is funkcionál, illetve a SpecialShop, a Bp Shop és a Poster Urban Outfit kínálatában is megtaláljátok őket. Ahogy látjátok a kiegészítők és egyéb divat vonatkozások, illetve a textil cuccaok egyre nagyobb szerepet kapnak nálunk 2012-ben, így ezt a jó szokásunkat megtartva még több hasonló témájú írást várhattok. Reméljük, hogy a méltán kedvelt és extrém megjelenésű Nooka órákat is szemügyre vehetjük nemsokára.

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×