Monarchy Trident, longboard itthonról

A Monarchy Longboards debreceni műhelyéből egészen Budapestig utazott a Trident modell, melyet először a Boardside blognak volt szerencséje tesztelni, majd hozzánk került a lap. A Monarchytól láthattunk már cruisereket, illetve hosszabb gurulgatós lapokat, azonban a Trident új irányokat nyit meg a freeride irányába. Bevallom ilyen típusú lappal még nem igazán volt dolgunk, így kíváncsian vágtunk neki a tesztnek!

A Trident a tengerpati lejtőket is megjárta velünk

A Trident az adriai partokat is megjárta velünk

A Trident rengeteg felfüggesztés opcióval rendelkezik, így a rider többféle távolságot is kipróbálhat a tengelyek között, míg meg nem találja az igazit. mivel először csak rurulgatni akartunk a lappal, így a legszélesebb, illetve legstabilabb opciót választottuk. A Trident konkáv formát kapott, ha a lapba hosszában belenézünk, finom mosolyt látunk, aminek köszönhetően stabilabban tudunk a sarkakra, illetve a lábújhegyünkre nyomást helyezni. Ez a fordulásoknál, szlalomozgatásnál, később pedig a slideoknál jön majd igazán jól nekünk. A lap különlegessége, hogy parafa rétegek is kerültek bele, így egy rugalmas konstrukció lett a végeredmény.

Megszámlálhatatlan felfüggesztés opció és stabilitás

Megszámlálhatatlan felfüggesztés opció és stabilitás

A Trident formája előtt elsőre tanácstalanul áll a street deszkás, mivel kicktaillel nem rendelkezik a hosszában gyakorlatilag egyenes a lap, így fékezéskor az első megoldás a footbrake, vagyis a talppal történő stoppolás. A Trident kis és közepes sebességnél nagyon stabil, azonban méretéből adódóan nehezebb vele a manőverezés, mint egy street lappal. A mi setupunk egy egyszerű 180-as függőből és 70mm-es Never Summer 81A Drift kerekekből került összeheggesztésre, a rendszert pedig Bones Red csapágyak hozzák mozgásba.

Finoman metszett mélyedések a kerekek alatt a wheelbite elkerülésére

Finoman metszett mélyedések a kerekek alatt a wheelbite elkerülésére

A lap igazi arcát majd nagyobb sebességnél fogja igazán megmutatni nekünk, amihez már egy slide kesztyűvel és meredekebb lejtőkkel készülünk tesztünk folytatásában. Addig is látogassatok el a Monarchy honlapjára és nézzétek meg a többi formát a debreceni manufaktúra palettájáról! Azoknak a riderek, akik már második deszkájukon gondolkodnak, vagy most terveznek lapot venni egy konzultációra érdemes bejelentkezni a srácoknál;)

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×