Az év kollabja – Gucci x adidas

Különleges vagy olykor meghökkentő kollaborációkból napjainkban nincs hiány, így már fel sem vontuk a szemöldökünket mikor a Gucci és adidas együttműködéséről olvastunk. Láttunk már A két világmárka találkozása nem kevésbé impozáns helyszínen debütált, mint a Milánói divathét kifutója. De hogyan jutottunk eddig az együttműködésig? Milyen ha az olasz luxusmárka ragyogása találkozik a német sportruházati óriás precizitásával? Ezt a tovább után cikkünkben olvashatod.

Kollaborál a Gucci…

A Gucci divatház eddigi száz éve számos fordulatot és még több örök klasszikust vonultatott fel. Elég ha csak a márka ikonikus színeire, mintáira és kiegészítőire gondolunk, ezeket egy korábbi cikkemben ITT én is összegyűjtöttem. Egy ilyen nagy múltra visszatekintő brand esetében szinte természetes, hogy a legmenőbb kollabokkal rukkolnak elő. A Gucci hívására senki sem mondhat és nem is akar nemet mondani. Így történt az is, hogy az olasz divatház Alessandro Michele igazgatásával 2020-ban közös kollekciót dobott piacra a Disneyvel, 2021-ben együttműködött a kalifoniai bázisú North Face-szel, illetve ugyanabban az évben a szintén luxusmárkaként számon tartott Balenciagaval kollaborált.

North Face x Gucci 2021-ben

North Face x Gucci 2021-ben

…és az adidas is

A német sportszergyártó kollaboráció legendásak és szinte szuper gyorsasággal követik egymást. A legsokrétűbb és legkülünbözőbb márkákkal és művészekkel dolgoznak együtt, együttműködéseikben egy azonban közös: óriási érdeklődés övezi mindegyiket. Az adidas évek óta olyan neves divattervezőkkel dolgozik együtt, mint Stella McCartney, Yohji Yamamota vagy éppen Rick Owens. Nemrégiben újították meg legendás partnerségüket a Moschino zseniális vezetőtervezőjével Jeremy Scottal, illetve folytatták először félresikerült de most klasszisokkal ütösebbé vált Prada kollabjukat. Az imént említett olasz luxusmárka után egy újabb designer márkával karöltve alkotott valami egészen újat az adidas. A Milano Fashion Weeken debütált ugyanis az idei nagy durranás a Gucci égisze alatt.

Prada x adidas Forum 2022-ben

Prada x adidas Forum 2022-ben

Gucci x adidas

Nem kevesebb, mint nyolcvannégy lookot láthattunk a Gucci milánói kifutóján, ez a szám nem is meglepő, hiszen az olasz luxusmárka két év után mutatott be új kollekciót a nagyközönség előtt. A Gucci és az adidas kollabja a nagy találkozásokról szól. Meglepően jól működnek együtt a sportos és az elegáns elemek: a flitterek, kristályos és bársony részletek a sportos szabásokkal egészülnek ki. Az olasz brand néhai túlzásait tökéletesen tompítja a német márka egyszerűsége. A kollekciót az egyszerre retro és elegáns vonal viszi a hátán, amit az adidas védjegyei tesznek teljessé.

Részletek

Részletek

A kifutóra küldött 84 look többsége a nemek közötti egyenlőséget hirdeti, így ezúttal sokkal több unisex darabot találunk a kollekcióban. Az öltönyöket puffos ujjak, bő nadrágszárak és vibráló színek koronázzák meg. Apropó színek, a két márkára jellemző árnyalatok mindegyike megjelenik. Az adidas kékjét és pirosát, a Gucci élénk lilája és a minkét brandra jellemző zöld egészíti ki. Az olasz luxusmárka logoja helyett azonban ezúttal az adidas trefoilja és csíkjai jelennek meg mint márkajelzés, a ruhákhoz használt textilek mintájában azonban az összeolvadó dupla G is helyet kapott.  Igaz messze van még az év vége, azonban az a látottak alpján biztos, hogy a Gucci x adidas 2022 egyik legmenőbb kollabja lesz.

Tökéletes az összhang: Gucci x adidas

Tökéletes az összhang: Gucci x adidas

Gucci x adidas Gazelle

A kollekcióban kiegészítők terén is nagyot alkottak a tervezők, melyek inkább az együttműködés sportos oldalát kívánják hangsúlyozni. A sapkákhoz és kesztyűkhöz természetesen sneakerek is párosultak. Az adidas régi jó szokása, hogy ilyen alkalmakkor egy korábbi klasszikusához nyúl vissza, így kapott ezúttal helyet itt az 1968-ban eredetileg beltéri sportoláshoz megalkotott Gazelle modelljük. A igazán extra színállások mellett, mint a lila és zöld vagy a sárga-zöld és bézs és a kígyóbőr mintázatú luxushatású darabokhoz a visszafogottab és elegánsabb zöld bársony, a klasszikus fehér-zöld-piros színekre épülő és a barna alapon Gucci monogramokkal díszített cipők is helyet kaptak a kollekcióban. A cipők mindegyikének a színek és minták adnak egyedi megjelenést, sziluettjük semmiben sem változott, a középtalpon elhelyezett Gucci adidas márkajelzés pedig mégextrábbá teszi a modelleket.

Gucci x adidas Gazelle

Gucci x adidas Gazelle

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×