Csajos Vans cipők a shopban! – Aura Shift és Multi Tropic

Itt a tavasz, ezzel együtt pedig itt az ideje új tavaszi-nyári sneakerek után néznünk. Ebben pedig azonnal a segítségünkre sietett a Vans: a kaliforniai deszkás márka a klasszikus formáit öltöztette igazi csajos, nyári ruhába. Ezek a finomságok ráadásul az SBX shopban is elérhetőek! Csekkold őket a tovább után!

Hogyan lett egy kis deszkás brand a világ egyik legismertebb márkája?

A Van Doren testvérek a 60-as években alapították kis üzemüket Kaliforniában. Ahogy Vans márkasztori cikkünkből is megismerhettétek, innen indult világhódító útjára az a név, ami mára már nem csak a deszkás, de a mainstream divat meghatározója is: a híres Vans cipők. Kezdve az Authentic -kel, amihez pár évvel később társult a többi klasszikus sziluett: az Old Skool, a Slip-On, Sk8-Hi, és az Era. Ez a márka „szentháromsága”, csak éppen nem három, hanem öt darabbal.

A cipők persze azonnal a környék deszkásainak kedvencévé váltak, köszönhetően a vulkanizált „gofri” talpaknak, és a könnyű, de erős felsőrésznek. És ha egy recept jó, akkor annak gyorsan híre megy. Így volt ez a Vans lépőkkel is. Egyszerűen mindenki imádta őket, és ahogy az akkori deszkás „influencerek” hordák őket, tovább nőtt a márka iránti kereset. Így robbant be tehát a köztudatba, innentől kezdve pedig csak egyre szélesebb körben terjedt a Vans-láz.

Szóval a cipők mindent tudtak, és tudnak a mai napig is, amit egy ilyen sneakernek tudnia kell: olcsó, stílusos, strapabíró, és kismillió színben elérhető, valamint persze bármihez, és bármikor hordható. Ráadásul a Comfy Cush óta még azt sem mondhatja senki, hogy kényelmetlen lenne.

Lesd meg a kismillió verziót a sneakerbox shopban is ide kattintva!

Vans sneakerek csajoknak

Az, hogy a márkát már nem csak a deszkások hordják, nagyjából egyidejű azzal, hogy csajok is egyre szívesebben választják egy-egy szett „megkoronázásaként” valamelyik klasszikus Vans formát. Ez pedig iszonyatosan fontos a brand számára, hiszen míg a piacot általában főleg a férfi cipők mozgatják, ők kiemelten figyelnek arra, hogy csajok számára is legalább annyira erős legyen a kínálat.

Ezt pedig kifejezetten ügyesen oldották meg: nem törik magukat azzal, – mint a Nike és az adidas – hogy női „exkluzív” sziluetteket csinálnak, amit persze előbb-utóbb úgyis férfi méretekben is kiadnak (lásd: M2K Tekno). Ezzel ellentétben, a Vans azt csinálja, amiben jó: megkapjuk a klasszikus formát, annyi féle színkombóban, ameddig a szem ellát. Így születtek meg a legjobb csajos CW-k is.

Ezek közül pedig itt a 2 legújabb színállás, azon belül 2-2 modellel, amelyek a sneakerbox shopban is kaphatóak:

Vans Multi Tropic: Authentic és Old Skool

Vans Multi Tropic

Vans Multi Tropic

Authentic Multi Tropic

Az Authentic neve árulkodó, hiszen ez volt az első sziluett, ami kijött az Anaheim-i gyárból. Az eredetileg #44-es néven futó modell a 60-as évek óta az egyik legnépszerűbb forma, akár a félcsőben, akár az utcán. Millióan választják tavaszra, hiszen a szellőzékeny vászon felsőrész, és az erős talp tökéletes kombó. Ha a kezdetek óta a forma nem is változott, színeiben annál változatosabb. Az egyszerű darabok mellett a legkülönfélébb mintás verziókban is elérhető.

A kifejezetten csajoknak készült, trópusi hangulatú, virágzó mintával pedig most a shopban is megtaláljátok, úgy mint a párját is, az Old Skool Multi Tropicot.

Vans Authentic Multi Tropic

Authentic Multi Tropic

Ár: 21.990 Ft

Színállás: DRSBL/TRWHT

VN0A2Z5IWH91 (A)

Old Skool Multi Tropic

Old Skool, Old Skool… amiből mindenkinek van, de sohasem elég. Az ikonikus cipőt az oldalán végigfutó csík, a „jazz stripe” teszi azzá, ami. Ez a vonal ezen a modellen jelent meg először, azóta pedig a Vans cipők egyik legfontosabb részévé vált.

A nyári hangulatot pedig a Tropic színállás biztosítja a cipőnek, ami a modell textil részein jelenik meg, míg a bőr részek maradtak klasszikusan feketék.

Vans Old Skool Multi Tropic

Old Skool Multi Tropic

Ár: 24.990 Ft

Színállás: BLK/TRUE WHITE

VN0A4U3BXF31 (A)

Vans Aura Shift: Slip-On és Old Skool

Vans Aura Shift

Vans Aura Shift

Slip-On Aura Shift

A Slip-On, vagy eredetileg a #98-as számot viselő modellt ’77-ben mutatta be a kaliforniai márka. És mitől lett ennyire sikeres? Mert jól nézett ki, benne volt minden, amit szerettek a Vans-ben, ráadásul egy pillanat alatt bele lehetett ugrani. Az idők során pedig számtalan változatban találkozhattunk már vele.

Most pedig itt van a csak-csajoknak CW: az Aura Shift modell felsőrésze világos pasztell színekben pompázik, kiegészítve a jól megszokott Waffle-sole-al.

Slip On Aura Shift

Slip On Aura Shift

Slip On Aura Shift

Slip On Aura Shift

Ár: 21.990 Ft

Színállás: MULTI/TRUE WHITE

VN0A4U38WGQ1 (A)

Old Skool Aura Shift

Ez számomra a legkedvesebb darab a kollekcióból. Amint már fentebb említettem, az Old Skool talán a legismertebb Vans forma, ami egyszerűen mindenkinek, mindenkor jó sneaker, csak meg kell találni a legjobban hozzánk passzoló színt, ami valljuk be, néha nem könnyű.

Ez a színállás pedig egy rendkívül jó döntés lehet: nem túl hivalkodó, de közel sem átlagos.

Old Skool Aura Shift

Old Skool Aura Shift

Old Skool Aura Shift

Old Skool Aura Shift

Ár: 24.990 Ft

Színállás: MULTI/TRUE WHITE

VN0A4U3BWGQ1 (A)

Mindez a shopban vár!

A Vans -et ezért, vagy azért de mindenki szereti. Legyen szó az egyszerű klasszikusokról, a végtelen színállásokról, vagy a legmenőbb kollabokról, mindenki megtalálja a magának valót. Mi pedig igyekszünk ebben segíteni, hiszen a fent említett modelleket, sok más Vans sneaker mellett a webshopunkban megtalálod!

Szóval ha érdekel, mibe bújhatnál az idei szezonban, akkor katt ide, ha pedig a blogon böngésznél tovább a témában, akkor ide.

Képforrásunk a sneakernews.com, @vans_type, @gokoreashoppp, @sportscene_sa és @chloerault volt.

H.Fanni

Írni mindig is szerettem, amihez később párosult a sneaker rajongásom is. Első sorban csajos fronton igyekszem erősíteni a csapatot, de természetesen minden érdekel, ami sneaker és fashion.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×