Nike „Day of the Dead” – túlvilági triumvirátus

Bár a Halottak napja a hátunk mögött van, nem mehetünk el szó nélkül a Mexikó és USA exkluzív sneakerek mellett, melyek sajátossága, hogy a mexikóiak egyik legnagyobb ünnepe, azaz a Día de los Muertos tiszteletére adtak ki. Ha kíváncsi vagy a részletekre, katt a továbbra!

Nike Day of the Dead kollekció

Nike Day of the Dead kollekció

Nike Day of the Dead

A Nike Day of the Dead kollekció 3 modellt vesz alapul, melyek közös tulajdonsága, hogy fényvisszaverő réteggel lettek ellátva, ezáltal a sötétben jobban szemügyre lehet venni az apró részleteket.

Air Force 1 – ‘La Calaca’

Az Air Force 1 a La Calaca nevet kapta, mégpedig a cipőn található koponyák miatt. Ezek a motívumok az élet és halál közti átmenetet szimbolizálják, a fehér szín a cukrot, a többi pedig az ünnep alatt elkészített oltárok hangulatát próbálja visszaadni.

Reflective réteg

Reflective réteg

Air Max 95 – ‘La Catrina’

Az Air Max 95-nek a La Catrina fedőnevet adták. Nevét egy női csontváz után kapta, aki a halál utáni boldog túlvilági létet hivatott képviselni. A cipő különlegessége, hogy az emberi testet próbálja visszaadni a sneaker formája által. Ez abban nyilvánul meg, hogy a cipőfűzők a bordák, a sneaker alsó része a gerinc, a felső pedig az ezeket körülölelő izomrostok.

Határozott vonalvezetés

Határozott vonalvezetés…

... sötétben pedig így fest

… sötétben pedig így fest

Cortez – ‘El Altar’

Végül, de nem utolsó sorban a klasszik Cortezt vizsgálhatjuk meg egy kicsit közelebbről. A fekete és narancssárga alapon fehér pipával ellátott cipőt az El Altar névvel illették. Így könnyen kikövetkeztethető, hogy az ünnep alatt használatos oltárok motívumait kapta meg.

Classic Cortez

Classic Cortez

Ezek az oltárok testesítik meg a 4 természeti elemet, azaz a vizet, tüzet, levegőt és földet, amelyek aztán segítenek átjutni az elhunyt lelkeknek a túlvilágra. Ezek mindegyike megtalálható a sneaker különböző helyein, valamilyen motívum formájában.

Éjszaka mutatja meg valódi arcát

Éjszaka mutatja meg valódi arcát

A tengerentúlon már Október 25-én piacra dobták a kollekciót, viszont Európai megjelenésről nem tudok. Ha valaki mégis fontolgatja valamely cipő beszerzését, előtte érdemes elolvasnia Sneaker Resell cikkünket, hogy elkerülje az esetleges kellemetlenségeket.

Képek forrása: Highsnobiety

csehla

47-es lábbal nem könnyű az élet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×