Futás a játék erejével – Nike Joyride Run Flyknit

Az köztudott, hogy a Nike a futócipők fejlesztésének egyik éllovasa, és megannyi újdonsággal előrukkolt már. Most elhoztam nektek a gyártó legújabb innovációját, mely a kényelem egy új dimenzióját tárja elénk a Joyride Run Flyknit modellel. Tarts velem és görgess a tovább után!

A 21. század margójára

Napról-napra újabb és újabb innovációk és technológiák látnak napvilágot az élet minden területén, emellett elsődlegessé vált a kényelem, mint szempont és ez alól nem képez kivételt a „cipőipar” sem. A Nike az utóbbi időben egyre nagyobb hagsúlyt fektet futócipőinek „boostolására” 🙂 Itt van például a Flyprint technológia, melyről a kenyai futó-Eliud Kipchoge-kapcsán írtam. Ezek függvényében bátran ki merem állítani, hogy az említett gyártó élenjár a fejlesztések területén… Az lenne a meglepő, ha nem így lenne.

Mi is az a joyride?

Első blikkre úgy festhet, mint egy zacskóba töltött maréknyi cukorka, de a valóság ennél egy fokkal kifinomultabb. Az egésznek az alapja az, hogy a kis gyöngyöcskék nem kvázi tömörítve vannak, hanem „független” darabokként „tömörülnek” eggyé, a „sok jó ember kis helyen is elfér” című effektus alapján 😀

Igaz, hasonlít a boosthoz, de közel sem az. Az újdonság abban rejlik, hogy ez a többezer darab TPE (műanyag és gumi kopolimer) extra kényelmet nyújt viselőjének. Ezt már sokszor hallottuk, ám ezek a kis golyócskák ergonómiailag arányos a talpunk szerkezetével, például a sarokrésznél egy vastagabb réteg található és így tovább a lábujjakig, továbbá a talaj és a futó talpának érintkezési felületei alapján rendezték el a kis labdákat.

Skittles

Skittles

Felsőrész

Az upperről jelen esetben nem mondanék sokat, hisz most nem ő van a célkeresztben. A flyknit technológiáról van szó, ami köztudottan az egyik legkényelmesebb élményt biztosítja mind utcai, mind sportolási körülmények között. Tehát elmondhatjuk, hogy ez a lépő a kornak megfelelően kielégíti a futók szükségleteit, Ssőt…

Miért jó választás?

Egy nálam bölcsebb ember egyszer azt mondta, hogy futócipőn nem spórolunk, főleg ha szabadtéri futásról beszélünk, hisz cáfolhatatlan, hogy mennyire intenzív terhelést kapnak a térdizületek, a bokák és még sorolhatnám… Elsősorban nem csak azért jó choose, mert puha… nem-nem… Ami a legfontosabb, hogy ez a párnázsi rendszer elnyeli az ütközés során létrejövő nyomást, mely jobb továbbgördülési lehetőséget nyújt a sportolónak. Ez természetesen nem csak a talpnak kedvez, hanem az összes terhelés alatt levő ízületeknek, porcoknak. Emellett sokkal hamarabb képes a láb is regenerálódni egy kiadós félmaraton után, hisz nincs „akkora” terhelésnek kitéve.

Erről lenne szó

Erről lenne szó

Végszó

Elsőre ez nem tűnhet akkora fejlődésnek, hisz már most is léteznek olyan kényelemmel ellátott futócipők, melyekben a betonon futás sem okoz kellemetlenséget  hosszú táv esetén.  Az több mint valószínű, hogy nem egy Vans autchentic árával fog vetekedni, de a kényelmet meg kell fizetni. Azt még megjegyezném, hogy a gyöngyönfutás élményét augusztus 15-től lehet kipróbálni a „Nike Joyride Run Flyknit” lépőben.

Augusztus 15-től

Augusztus 15-től

hegedsboti

Az átlaggal ellentétben, minden reggel boldogan megyek iskolába, hisz belebújhatok kedvenc lépőim egyikébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×