A rendőrség vetett véget a new yorki adidas x AriZona releasenek

Az adidas és a legendás amerikai üdítőmárka az AriZona Iced Tea kollab cipőinek egy nagyszabású release eseményt szerveztek New Yorkban: a július 18-án és 19-re tervezett pop-up akcióban mindössze 99 centért lehetett hozzájutni a kollekció cipőihez – azaz lehetett volna, ha a new yorki rendőrségnek nem kellett volna közbeavatkoznia és a kialakult tumultus miatt felfüggesztenie az egészet. Részletek és képek az eseményről, a cipőkről és az augusztus 17-i magyarországi megjelenésről a tovább után!

AriZona Iced Tea

Az AriZona jeges teák itthon is kaphatók, de annyira nem ismertek – én személy szerint néhány hónapja kóstoltam meg először – de az USA-ban eléggé ikonikusnak számítanak. Nemcsak finomak (ezt most már én is megerősíthetem 🙂 de a csomagolásuk is nagyon jellegzetes és a márkához hozzátartozik az alacsonyan tartott, 99 dollárcentes ár is – átszámolva itthon is körülbelül ennyi forintott kell érte kipengetni. 2018-ban a márka már tartott egy sikeres pop-up akciót. Itt az AriZona cuccokat mindössze 99 centért be lehetett zsákolni, ezt akarták most a következő szintre tolni az adidas-szal.

Az adidas x Airzona Iced Tea cipők

Már szinte mindenki kollaborált mindenkivel, ezért szinte meg sem lepődhetünk azon, hogy a háromcsíkos gyártó egy jeges teával készített közös sneakereket. A kollekció valamennyi színállásán visszaköszön az üdítő nagyon jellegzetes, színes csomagolása. Ez teljesen összhangban van a most éppen a 80-as és 90-es éveknél tartó retrohullámmal 🙂 A vidám és rikító színek, a feltűnő “árcédula” a címkén teljesen hozzák a múlt század utolsó évtizedeire jellemző látványvilágot.

adidas Originals x AriZona Iced Tea cipők

adidas Originals x AriZona Iced Tea cipők

Két Continental 80 és két Yung-1 az AriZona collabban

A kollekcióban két adidas Originals Continental 80 és két Yung-1-es cipő kapott helyet. Mindkét sneaker a retro inspirálta sziluettek közé tartozik. A Continental 80 kiválóan hozza a nyolcvanas évek egyszerű bőr, a Yung-1 pedig a kilencvenes évek chunky formavilágát, de egyik modell sem akkoriban jött ki, hanem az elmúlt években született meg az adidas tervezőasztalain.

A fő motívumok a cipőkön a világoskék alapon rózsaszín virágos hímzett mintázat, mely egyértelműen a ginzenggel és mézzel felturbózott Green Tea ízről került a felsőrészre. A másik kék-rózsaszín-sárga-szürke színvilág nem passzintható ugyanilyen egyértelműen, de ha tippelnem kéne, akkor a Lemon ízű AriZonára utal.

A Continental 80-asnál nem hagyták ki a ziccert és az egyik “logóablakba” az üdítőgyártó logója került, ami még talpbetét címkeként is visszaköszön a cipőkön. Legalább ugyanilyen feltűnő a 99 centes árjelzés is.

adidas x AriZona Iced Tea sneakerek: Continental 80 a Green Tea színvilágában

adidas x AriZona Iced Tea sneakerek: Continental 80 a Green Tea színvilágában

AriZona kollekció: adidas Contintental 80

AriZona kollekció: adidas Contintental 80

adidas x AriZona Yung-1 cipő

adidas x AriZona Yung-1 cipő

adidas Originals x AriZona cipők: a Green Tea csomagolása ihlette Yung-1

Mi történt New Yorkban?

2019. július 18-19-re egy pop-up eseményt szerveztek New Yorkban, egészen pontosan a 208 Bowery Street szám elé. Az itt álló kisteherautóból lehetett hozzájutni a cipőkhöz és tényleg a nyelven feltüntetett árért. Bár oda volt írva, hogy egydolláros bankókat fogadnak csak el és nem tudom, hogy visszadták-e azt az 1 centet 🙂

Ahogy a képekről láttam, zseniálisan “korhű” helyszínt választottak a pop-up, akcióhoz, ami elég sikeres lett. Ami azt illeti, túl sikeres is 😀 Ahogy arra számítani lehetett olyan tömegek özönlötték el a környéket, hogy az NYPD-nek, azaz a new yorki rendőrségnek kellett félbeszakítania az eseményt.

adidas x Arizona pop-up New Yorkban (Kép: Sneaker News)

adidas x Arizona pop-up New Yorkban (Kép: Sneaker News)

A két márka közös közleményben fejezte ki sajnálkozását a történtek miatt és megígérték, hogy hamarosan más formában, de folytatódik a release. A közleményben nem esik róla szó, de szerintem ugyanilyen erős volt az öröm is, hogy sikerült ilyen figyelemfelkeltő eseményt szervezni 😀

Azért a resellerek itt is végezték a “dolgukat”, hiszen nem sokkal később már bukkantak fel 300 dolláros áron a cipőkből az eBay-en. Reseller olvasóink most egy perces néma csönddel adózhatnak a 300-szoros resell ár (ez 30000%) iránti tiszteletüknek 😀

... amit a rendőrségnek kellett félbeszakítania a tömeg miatt

… amit a rendőrségnek kellett félbeszakítania a tömeg miatt

Nyugi, Magyarországon is droppolnak az AriZona adidas cipők!

Ahogy fentebb írtam, a két márka már dolgozik a megoldáson, hogy milyen formában folytatódhat a release – arról nem szólt a fáma, hogy marad-e az egydolláros ár.

Viszont nekünk itt Európában egyszerűen csak türelmesnek kell lennünk, ugyanis 2019. augusztus 17-én nálunk is droppol az Arizona kollekció. Magyarországon is beszerezhető lesz, néhány színállás nálunk, a sneakerbox.hu shopban is. Szóval ha szerinted is tűz a jeges teás kollekció, akkor kövess minket Instán vagy Facebookon, hogy az elsők között értesülhess a részletekről!

Képek: Hypebeast és Sneaker News

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×