Sneaker Store Check @ Varsó

Nemrég jártam Varsóban és lecsekkoltam a város sneaker üzleteit. Viszonylag sok sneaker shop található a városban, amelyek nagy része hangulatos és jó felhozatallal rendelkezik. Ismerjetek meg most  három boltot, melyek többet nyújtanak a többinél, szerintem mindenképp látogassatok meg, ha a lengyel fővárosban jártok. A videóért és cikkért katt a továbbra!

Sneaker Store Check @ Varsó

Sneaker Store Check @ Varsó

Nézd meg a videót!

Grail Point

Cím: 33, Koszykowa, Warszawa

A Grailpoint a resellerek és a hypebeastek Mekkája. Az elmúlt pár év legfelkapottabb sneaker megjelenései mind megtalálhatók a boltban. A  mérete nem hatalmas, viszont annál koncentráltabb a hype faktor. Textilből is komoly felhozatallal rendelkeznek, nagyrészt Supreme, OW és Bape cuccok lógnak a fogasokon.

Grail Point kívűlről

Grail Point kívülről

A store hangulata erősen hasonlít egy amerikai Flight Club vagy Stadium Goods hangulatára hála például a befóliázott sneakereknek. A srácok nemrég költöztek át egy nagyobb üzlethelyiségbe, ennek köszönhetően a Grailpoint mellett megnyílt a Grailcut fodrászat.

Resell store vibe

Resell store vibe

Run Colors

Cím: Piwna 51/53, Warszawa

A Run Colors egy erősen runnerek felé orientálódott bolt, ezért leggyakrabban New Balance és Asics lépőkkel találkozhatunk a polcokon. A boltot hatalmas faltól falig tartó cipős polcok uralják és minden más része a boltnak fekete ezért van, egy letisztul mégis egyedi hangulata a boltnak.

Sneaker store az óvárosban

Sneaker store az óvárosban

A bolt érdekessége mégis az elhelyezkedése. Ez az egyetlen sneaker store Varsóban, amely az óvárosban található. Maga a bolt is egy nagyon hangulatos kis utcában helyezkedik el. Szóval, ha meguntuk a sneakereket kilépve az üzletből Varsó legszebb részén folytathatjuk a városnézést.

Run Colors belülről

Run Colors belülről

Warsaw Sneaker Store

Cím: Szpitalna 4, Warszawa

A Warsaw Sneaker Store Varsó és talán egész Lengyelország legikonikusabb sneaker boltja. A store két részből áll, ezért is a bolt rövidítésé a WS2. Az üzlet első része 2011-ben nyílt meg, ez a rész mára csak fontosabb esemény vagy release esetén nyitja meg kapuit. A második üzletrész, amely 2015-ben nyílt ma már a fő részét képezi a storenak.

Varsó legikonikusabb sneaker üzlete

Varsó legikonikusabb sneaker üzlete

Ha rákerestek neten találhattok képeket arról, hogy régen az új boltrész helyén egy gyógyszertár volt. Erre pedig több kisebb utalás is található a boltban, mint például mozsár, patikamérleg, orvosi szekrény vagy a plafonról tucatjával lógó korházi cipők. Számomra a store legérdekesebb pontja ezek ellenére is a „THE SNEAKERS DAY MACHINE” volt. Ez egy játékgép, amelyből egy kis szerencsével és persze kézügyességgel akár egy Yeezy 500-ast is tudsz nyerni.

„THE SNEAKERS DAY MACHINE”

„THE SNEAKERS DAY MACHINE”

A sneaker kínálat tényleg hatalmas Nike, Jordan, adidas Originals, Reebok Classic és Asics Tiger lépőkkel vannak tele a polcok. Ruhákból is megtalálhatóak voltak a legfelkapottabb streetwear márkák, mint például Stussy, HUF vagy Undefeated viszont voltak kisebb lengyel márkák is például Homies Wonderland amely igazi felüdülés volt a sokszor látott márkákhoz képest.

A bolt múltjára utaló szekrény

A bolt múltjára utaló szekrény

Összegzés

Varsó minden sneakerheadnek hibátlan célpont lehet, hála a rengetek üzletének. Az árak teljesen elfogadhatók, ha szerencséd van még egy nagyobb leárazásba is belelehet könnyen futni. A cikk csak Varsóról szól, viszont el kell mondanom, hogy olyan vidéki lengyel városokban is mint Krakkó vagy Gdańsk is meglepően király üzletek találhatóak.

Gera Z

Több évig magas szinten kosárlabdáztam, ekkor szeretem bele a sneaker világba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×