Papucs Hype – A „szandálzokni” kiskapuja

A nagy nyári melegben olykor még a legnagyobb cipőszerelmesek is kénytelenek megválni kedvenc lépőiktől egy rövid időre, hogy valami szellősebb, de mégis stílusos alternatívát találjanak maguknak. Ennek legkézenfekvőbb módja egy menő papucs választása, ami az utóbbi időben a hype-őrültek aduászává vált a strandszezonban. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány darabot, amelyek csak tovább „forrósították” az idei nyarat és kicsit kitértünk arra, hogy miben is más ez a jelenség, mint a jól ismert szandál-zoknis rémálom. Részletek a tovább után!

Gucci slides 2

Jelenleg ha valahol szóba kerül a nagy papucs hype akkor nem a sarki kisboltokban kapható lábujjas, „vietnámi” papucsokra kell gondolni hanem a régi vágású, széles, keresztpántos darabokra, amiket a legtöbb ember csak arra használ, hogy kisasszézzon benne a kávéfőzőig és átvészelje benne a reggeleinek – jó esetben – első, fél óráját. De mint mindennek, ennek is két oldala van és itt el is érkezünk azon emberek szűk csoportjához, akik ezeknek a papucsoknak a márkásabb változatait bátran csapják hozzá egy-egy nyári szettjükhöz akár mezítláb vagy zoknival, de erről egy kicsit később. Előbb lássunk néhány ütős modellt!

Adidas Adilette

Idén, ami retro az szinte már egyből divatos is. Elég csak megnézni a vintage márkák szárnyalását vagy az apa cipők hódítását a streetwear kultúrában. Miért maradna ki a sorból az Adidas legendás pacskere, amely már a ’70-es évek óta benne van a köztudatban és kitörő sikernek örvend? Nos, nem maradt ki! Az utóbbi néhány évben a triplacsíkos márka termékeivel nem igazán lehet mellé lőni, hiszen hatalmas a népszerűségük. Ebből a sorból, a már említett, Adilette sziluett sem lóg ki. Jelenleg talán a legelérhetőbb árú termékről beszélünk, ami tökéletesen beleillik korunk divatjába. Maga a sziluett nem esett át drasztikus változtatásokon a negyven évvel ezelőtti modellhez képest és pont ez a szép benne, hogy ennyi év után is ugyanolyan letisztult, klasszikus hatása van, mint az OG modellnek anno 70-ben.

adidas adilette

Keressétek a shopban!

Gucci Flip-Flop

A jól ismert Gucci Flip-Flop, ami kis túlzással, a papucsok Air Mag-je. A tipikus felvágós darab. Nagyon drága, nagyon „menő” és ami a legfontosabb, hogy távolról is jól a látszódnak, a márka könnyen felismerhető, zöld-piros csíkjai. „Future – Thought it was a drought” című számában hallhattunk elsők között a prémium papucsról. Azóta a gazdagság szimbólumává vált a mostani rap zenében és egyben be is robbant a streetwear kultúrába.

Gucci slides

A gucci hype még mindig pörög

Fel lehetne sorolni nagyjából minden nagyobb gyártót, hiszen mostanra már mindegyiknek van saját papucsa, amik lényegében ugyan azok, mint a fent említettek. Maximum színben és feliratban térnek el, de talán ez a kettő az, ami az elmúlt idők legfelkapottabb darabjainak számítanak.

Papucs+Zokni?

Aki egy kicsit is foglalkozik a saját kinézetével és stílusával az tudja, hogy a fehér zokni és szandál kombinációja már réges-rég óta nem egy túl népszerű viselet – és akkor szerintem még finoman fogalmaztam. Eddig ez nem újdonság na de mi helyzet a papucs zokni kombóval? A fent említett papucsokat az emberek elkezdték – természetesen szintén márkásabb – zoknikkal, utcán hordani, akár csak a cipőket. Nyilván kényelmi funkciója is van a dolognak, hiszen csak kellemesebb a nyári melegben egy papucsban flangálni, mint egy zárt cipőben járni az utcákat.

Adidas adilette 2

Ízlések és pofonok

Elsőre furcsának és parasztosnak tűnhet ez a fajta „divatosság”, de ha azt vesszük figyelembe, hogy a Yeezy-láz betörésekor hányan kezdtek el úgy öltözködni, mint egy kicsit tisztább hajléktalan vagy nem is olyan rég hányan kezdték el újra hordani a szétkopott vintage márkás pólóikat, akkor nem is tűnik olyan vészesnek és hihetetlennek ez az őrület. Ez a divat, mindig kitalálnak valami furcsát vagy éppen visszahoznak valami régit, ami sokaknak tetszik és sokaknak nem. Egyetlen tanácsunk, hogy az azonos márkájú cipő-zokni szabály itt is él 😉

győző

Mostanra már inkább szenvedélyként tekintek a lépőkre, mint egyszerű hobbiként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×