Off-White x IKEA – A lakberendezés új szintje

Azt már megszokhattuk, hogy egy-egy népszerű ruhamárka együttműködik, egy tőle abszolút távol álló céggel, de az Off-White IKEA-val történő kollaborációjára jó eséllyel mindenki felkapja a fejét. Cikkünkben összefoglaljuk a divat és bútoripar két nagyágyújának közös terveit. Részletek a tovább után! 

Már tavaly óta tudjuk, hogy szépen, lassan közeleg egy Off-White x IKEA kollaboráció, de a részletekkel eddig nem igazán voltunk tisztában. Se ár, se megjelenési dátum, semmi, egészen április 30.-ig, amikor Virgil Abloh, az Off-White atyja, egy kis ízelítővel kedveskedett a márka rajongóinak a közös munkájáról a skandináv céggel. Az IKEA Youtube csatornáján posztolt élő adásban Virgil bemutatott pár prototípust a közelgő kollekciójából és válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

Off-White x IKEA

Virgil Abloh mindenhova beteszi a lábát

Szőnyegből nem lesz hiány

A bemutatóból és az előtte kiszivárgott képekből is kiderül, hogy több szőnyeget is megálmodtak a tervezők, amiket az elmaradhatatlan, “idézőjeles”, Off-White designnal díszítettek. Eddig láthattunk “KEEP OFF”, “WET GRASS” és “BLUE” feliratokat, utóbbinak érdekessége, hogy a felirat ellenére a szőnyeg színe piros. Méretekben a lábtörlő nagyságútól egészen a teljes nappalit betöltő óriásszőnyegig akad minden, legyen az egyszínű vagy a nagyi feeling-et idéző, retro minta vagy éppen egy IKEA blokk ihlette modell.

WET GRASS - rug

A nagy sárga Off-White szatyor

Ki ne ismerné az IKEA sárga bevásárló szatyrát, ami minden vásárlót végig kísért a bejárattól a kasszáig legalább egyszer vagy éppen a megvásárolható kék verzióját, ami nem is olyan rég  a DIY ruhák első számú alapanyagát jelentette sok embernek. Úgy néz ki az IKEA szatyor hype második hullámát Virgil és bandája szándékozik meglovagolni, hiszen a kollekciójukban helyet kapott a jól ismert szatyor, kicsit prémiumabb kivitelben, egy hatalmas “SCULPTURE” felirattal az oldalán. Ezek után nem is lehet kérdéses, hogy az igazi hypebeastek miben fogják cipelni a féltve őrzött kincseiket.

Off-White sculpture bag

Prémium bevásárlószatyor

A “felemelt” szék és a körülötte lévő botrány

A “MARKERED” névre hallgató projekt alap koncepciója, hogy középpontba kell helyezni azokat a hétköznapi dolgokat, amit a mindennapos használat ellenére észre sem veszünk. Jelen esetben ez egy Virgil által tervezett szék, aminek a lábára húztak egy ajtó kitámasztót, ezzel szimbolizálva azt mintha a szék egyik lába meg lenne emelve. Virgil elmondása alapján ezzel az “emeléssel” próbál előtérbe helyezni egy olyan tárgyat, amire senki se figyel, de ha mégis, akkor is az emberek csak az alaptulajdonságait látják.

MARKERED chair

Egy szék, művészi háttérrel

Igen ez elég sok és túlzottan művészi lehet elsőre, de biztos van, aki tud azonosulni az e fajta gondolkodással. A legnagyobb probléma nem is ez, hanem, hogy az Off-White fejesét megvádolták azzal, hogy a szék designja valójában nem is az ő műve hanem Paul McCobb-é és a szék már az 50-es években kapós darabnak számított. A post írója, a Diet Prada szerint a projekt csak érdekesebb lenne ha megemlítenék a szék ikonikusságát is az eredeti tervek mellett, és nem lehúzni akarják az ötletgazdákat.

Ezeken a felül a kollekció tartalmaz még egy kisebb vitrint, egy kávézó asztalt, egy tükröt, egy ágyat és egy Mona Lisa képet is.

Receipt rug

Tízezer fölött a parkolás ingyenes

Árlista

“WET GRASS” szőnyeg – € 229
A blokkot idéző szőnyeg – € 59
Szék – € 69,95
Asztal – € 279
Ágy – € 99,95 + a párnák
Tükör – € 159
Mona Lisa – € 49
“SCULPTURE” szatyor – € 9,99 – €12,99

virgil-ikea-official

Végezetül

A két cég célja, hogy segítség azokat, akik most kezdik saját, önálló életüket és, hogy ezek az emberek igazán különleges termékekkel rendezzék be az újdonsült lakásaikat. Nyilván kinek mi, de a lelkes vállalkozóknak, a bejelentés alapján, 2020-ig várnia kell. Pontos megjelenési dátum még nincs és azt se lehet tudni. hogy mely áruházakban lehet majd beszerezni a kollekció darabjait de az biztos, hogy a resellerek mindent vinni fognak, ami mozdítható. Eltekintve az Off-White hypetól szerintem jó pár kreatív és ötletes része van a kollekciónak, ami sok fiatal szobájába beleillene. Ennek fejében én optimistán bízom egy Örs vezér téri dropban 😉 Ti bevállalnátok?

Kép és hírforrásunk a Highsnobiety.com volt.

győző

Mostanra már inkább szenvedélyként tekintek a lépőkre, mint egyszerű hobbiként.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×