A kaliforniai deszkás márkát, és a világ legnagyobb metál bandáját már nem kell bemutatni egymásnak. Akik gyakran mozgolódnak a metál zene, és gördeszkázás világában, azok már tudhatják, hogy a két csapat korábban már többször is összeült sneaker témában. Most azonban két cipő mellett pólót és sapkát is tartogat számunkra az új Vans x Metallica kapszulakollekciója! Részletek és sztori a tovább után!

Vans x Metallica már korábban is!

Bizony, az amerikai banda tagjainak már többször is volt dolga sneakerekkel. A zenekar első kollabja egy különleges Converse Chuck Taylor volt, 2009-ben, ami az együttes második albuma (Ride The Lightning) előtt tisztelgett. Ezt követte három évvel később az első Vans kollab, a híres Kill ‘Em All című albumuknak emléket állítva. Ez az együttműködés két cipőt, egy Slip-on-t, és egy Sk8-Hi-t sorakoztatott fel, mindkettőre az album artwork-je került.

Vans x Metallica collection
Az első Vans kollab: Kill ‘Em All

Nem sokkal követte ezt a második együttműködés a deszkások és a metálosok között. A klasszikus Vans Half Cab modellt vették kezelésbe, a korábban említett mintát pedig ezúttal a talpra tették, a talp oldalán pedig a ‘Motorbreath’ dalszövegének részlete olvasható.

Vans x Metallica collection
Vans x Metallica Half Cab

Az új kollekcióról

Most, hogy bejártuk az utat, ami idáig vezetett, lássuk, hogy mit hoztak össze idén, a harmadik Vans x Metallica együttműködés során!

Vans x Metallica collection

Két klasszikus cipőt dolgozott fel a Metallica, azt a kettőt, melyekkel már korábban is volt dolguk.  A korábbi színes felsőrész helyett inkább egy egyszerűbb, minimalistább stílust választottak, fehér talppal és fekete felsőrésszel. A Sk8-HI esetében a szokásos vásznat bőrre cserélték, míg a Slip-on a régi maradt.

Vans x Metallica collection
Sk8-HI

Mindkét modellre fel került a Metallica újratervezett logója, ami a talp oldalán is látható, hasonlóan a korábbi kollabhoz, ezúttal is “vésve” van a cipőt körbekerítő gumiba. Az outsole-ra ezúttal semmi extra nem került, maradt a szokásos.

Vans x Metallica collection
a Slip-on modell

A cipők mellett érkezik egy póló és egy sapi is, mindkettőn a Vans-Metallica összedolgozott logója díszeleg.

Vans x Metallica collection
póló, sapi, cipők: így teljes a szett

A teljes kollekció február 16-tól egyaránt elérhető a Metallica és a Vans webshopján is!

Forrásunk: sneakernews.com