Top 4 NBA játékos, aki több időt tölt cipőboltban, mint edzésen

A mai sportvilágban nem csak a tudás számít. Ahhoz, hogy egy játékos eladható legyen, kell neki egyfajta kisugárzás, stílus. A kosárlabda, ezen belül is az NBA mindig is élen volt a stílusteremtésben, elég csak belegondolni mennyi és mennyi kosárlabda cipőből lett casual sneaker. Ezért kijelenthetjük, hogy a parketten a cipő ad legtöbbet hozzá a játékos stílusához. Viszont vannak azok a játékosok, akik picit túlzásba viszik azt, hogy milyen lépőt vesznek fel az aznap esti meccsre. Összeszedtem azt a négy sneakerhead játékost, akik leginkább a látványos lépőikkel hívták fel magukra a figyelmet és kevésbé a pályán mutatott teljesítményükkel. Ha kíváncsi vagy kik ezek, akkor kattints a továbbra!

Ezt a cikket Z. Gergő írta, aki ekkor még padawanként “gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.n.

Top 4 NBA sneakerhead

Top 4 NBA sneakerhead

1. Nick Young

Nick Young, alias “Swaggy P” áll legközelebb az NBA-ből ahhoz, hogy igazi celebnek lehessen hívni. Hosszas ideig jegyben is járt az egyik leghíresebb női rapperrel, Iggy Azaleaval. Young már rengeteg csapatnál megfordult, szám szerint öt csapatnál. Legsikeresebb éveit talán a L.A. Lakers-nél töltötte, ahol 4 évet játszott. Itt első szezonjában kimagasló teljesítményt tudott produkálni viszont ez után is irányító alakja tudott maradni a csapatnak. Most a Golden State Warriors játékosa ahol csak kiegészítő szerephez jut.

Viszont most a játékos lépői vannak a középpontban. Nick Young az adidassal van szerződésben. Young ezt a kötelezettségét jóval egyedibben oldja meg, mint társai. Míg egy átlagos játékos a legújabb modelleket ölti magára, addig Young előszeretettel visel régebbi vagy éppenséggel utcai cipőket. Ebből kifolyólag pedig rengeteg érdekesebbnél érdekesebb lépőt láthattunk már rajta. Egyik legfrissebb példa erre a 2017-es karácsonyi mérkőzés volt, amikor is Tracy McGrady által hordott adidas T-MAC 3-ban lépett pályára. Az legmerészebb lépőket viszont még ez előtt, 2015-ben húzta magára. Több mérkőzésen át az akkor megjelent Yeezy 750 Boost majd a 350 virított Swaggy P lábán.

Nick Young és az adidas Yeezy 750 Boost

Nick Young és az adidas Yeezy 750 Boost

2. James Johnson

James Johnson az igazi kiegészítő játékos, aki arra a pár percre, amíg a pályán van, fontos pontokat szerez és hozzá teszi a védekezésbe is azt, amit tud. Minden csapatnak szüksége van ilyen játékosokra, akik a csapatért dolgoznak, nem pedig a saját számaik felfelé tornázásáért. Előre vetíteném, hogy azok a játékosok, akiket én itt most felsorolok, mind a vándormadárak, hiszen az NBA-ben megszokott, hogy azokat a játékosokat, akik durván fogalmazva a keret feltöltése céljából alkalmaznak, pár évente lecserélik. Ezért nem meglepő, hogy a Miami Heat már Johnson hatodik csapata karrierje során. Itt érezhető először, hogy megkapja a bizalmat, tavalyi statisztikáin pedig ez meg is látszódott. Ami Johnson cipő szokásait illeti, nem egy igazi kuriózum inkább a mennyiségre koncentrál. Szeretettel hord Retro Jordaneket, régebbi signature Nike cipőket. Emiatt szerintem a legkívánnivalóbb lépők az ő felhozatalából a  Nike Kobe 5 Prelude, Jordan Retro 5 Cement, stb.

James Johnson legvadabb lépői

James Johnson legvadabb lépői

3. Gary Payton Jr.

Az apákhoz mindig nehéz felnőni, főleg ha az NBA valaha volt egyik legjobb irányítója az. Payton Jr. pedig még apja nevével sem tudta magát stabilan beverekedni az NBA-be. Az ifjabb Payton karrierje mondhatni egy átjáróház a D liga és az NBA között. Egyetemi és korai profi korszakában még érezhetően rá is erősített a Payton brandre, mivel sokáig csak az apja által is hordott Nike Air Zoom Flight lépőt hordta.

A Milwaukee Bucks csapatánál viszont felhagyott a családi hagyomány ápolásával és áttért a hype cipőkre. A nagy közönség is ennek köszönheti, hogy valaha is hallott arról, hogy a legenda fia is az NBA-ben pattogtatja a labdát. A 2016-17-es szezonban egyszer csak felkapta az akkoriban megjelent KAWS x Air Jordan 4-et és a következő nap már a sneaker oldalak legfelkapottabb témái között találta magát.

Gary Payton Jr. és a KAWS x Air Jordan 4

Gary Payton Jr. és a KAWS x Air Jordan 4

4. P. J. Tucker

A mondás szerint a végére hagytam a legjobbat, ő a nagybetűs SNEAKERHEAD. P.J. Tucker rengeteg viccnek a témája, például sokak szerint volt olyan szezonja, melyben több cipő volt a lábán, mint ahány pont a neve mellett. De egy biztos: a sneakerekhez nagyon ért és imádja őket hordani. 2016 augusztus 22-én a SLAM Magazine nevezte a valaha volt legnagyobb sneakerhednek az NBA-ben. Rengeteg extra menő lépő volt már meccs közben is rajta, egy nagyon rövid felsorolás: Nike x Off-White Hyperdunks, Nike Air Yeezy 2 “Red Octobers”, Air Jordan 5 Retro Shawn Mario PE, Don C Air Jordan 2 Retro “Beach”.

Véleményem szerint nem érdemtelenül gondolják sokan az NBA sneakerheadjének. Egy olyan játékosról beszélünk, aki ha játékával nem is váltja meg a világot rengeteg ember várja az ő belépőjét, hogy meglássák azt a különleges cipőt, amiben aznap este fog játszani ezzel formálva a mai kosár és sneaker kultúrát.

P. J. Tucker kollekciója

P. J. Tucker kollekciója

Gera Z

Több évig magas szinten kosárlabdáztam, ekkor szeretem bele a sneaker világba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×