Kiss Ádám interjú – Ágyba, esküvőre is sneakerben

Korábban olvashattátok beszámolónkat los angelesi túránkról, ahol Kiss Ádámmal csekkoltuk az idei NBA mezek bemutatóját és a világ egyik legexluzívabb AF1 kiállítását. Ádám természetesen nagy sneaker lover, így kapva kaptam az alkalmon, alaposan kifaggattam cipő témában. Katt a továbbra!

Kiss Ádám interjú - Ágyba, esküvőre sneakerben

Kiss Ádám interjú – Ágyba, esküvőre sneakerben

Kezdjük egy bemelegítő kérdéssel: Ha a sneakerekhez való viszonyodat egy szóval kellene jellemezni, akkor mi lenne az?

Mesés! Már gyerekkorom óta szeretem a sneakereket, bár akkor még csak edzőcipőknek hívták őket. Akkor sajnos még nem engedhettem meg magamnak, hogy megvegyem azokat a modelleket, amik igazán tetszettek, de ahogyan telt múlt az idő a szerelem nem halványult. Ahogy úgymond gazdaságilag megerősödtem, már betudtam szerezni a ritkább vagy számomra többet jelentő darabokat. Ez már egy 15 éve tartó szerelem.

Mik voltak ennek az első jelei? Mesélj nekem a sneakeres múltadról!

97-ben kezdtem kosarazni és a kosárcipőkbe már akkor szerelmes lettem. A sport miatt illett egy valamire való cipőt beszerezni, egyrészről a bokafogás miatt, másrészről azért mert ezek a cipők már akkoriban is ultra menőnek számítottak. Édesanyám a mai napig felemlegeti, hogy az első 11-es basic, feketefehér Jordanemmel az ágyban ölelkezve aludtam el.

Kiss Ádám interjú - Ágyba, esküvőre sneakerben

TB

Mitől lesz számodra egy cipő érdekes?

A legfontosabb természetesen a külső, hogy hogy néz ki, milyen anyagokat használtak, tudok-e vele azonosulni, illik-e az imidzsemhez.  Emellett fontos még a háttértörténet, kosaras cipők esetében például, hogy ki, mikor játszott benne. A különböző Jordanek igazi mérföldkőnek számítanak az életemben. Például, ha ránézek egy 12-es Jordanre, tudom, hogy a megjelenésekor mi történt velem, hol tartottam az életemben. Számomra ezek a modellek igazi érzelmi töltettel bírnak.

Kiss Ádám interjú - Ágyba, esküvőre sneakerben

Air Jordan 11 Retro Low Snake

Mondhatjuk, hogy a Jordan mint brand, márka a kedvenced. Melyik modell áll legközelebb a szívedhez?

Az abszolút favorit a 11-es, a 12-es és a 13-mas állnak megosztott második helyen. De mondhatjuk, hogy mindenevő vagyok, egy-egy különleges színállás jöhet bármelyikből, a tömeggyártott darabok annyira nem vonzanak.

Mesélj a gyűjteményedről, halljunk néhány “sokkoló” számot!

Úristen, pontosan? Nagyjából olyan 30 pár fölött, de ezek csak a Jordanek.

Nem apróztad el, mennyit használsz a mindennapokban?

Körülbelül olyan 15-öt, de ezeket is utcán, kosarazáshoz még kevesebbet. Az abszolút kedvencek pedig csak otthon állnak, ezen röhög a feleségem már évek óta. Ha veszek egy cipőt, mindig az az első kérdése, ez szobába lesz vagy hordani is fogod?

Kiss Ádám interjú - Ágyba, esküvőre sneakerben

Jó néhány store-t lecsekkoltunk

Hogy tárolod őket? Az ágyban gondolom már nincs nekik hely.

Annyira féltem őket, hogy külön kis szekciójuk van a gardróbomban, bedobozolva, mint egy mini sneaker raktár. Amiket hordok, azok sem amortizálódnak úgy mint 15 évesen, amikor két cipőm volt és egyik nap az egyiket másik nap a másikat használtam. Mivel mindig az adott naphoz választok, így általában hetente, kéthetente egyszer van csak egy adott darab a lábamon. Még hogy nem hozok nehéz döntéseket! Nap mint nap el kell döntenem, hogy a sok kis szerelmem közül melyiket válasszam.

Mi a sneakerekkel kapcsolatos legjobb sztorid?

Az esküvőmön egy 11-es Jordan, Columbia Blue volt a lábamon, szpesöl magas szárú, amit még három évvel a lagzi előtt vettem, hozzáteszem horrorisztikus áron.

Kiss Ádám interjú - Ágyba, esküvőre sneakerben

Air Jordan 11 Retro Low – White/Columbia Blue

Már akkor tudtad, hogy ezt fogod viselni a jeles alkalmon?

Egyértelműen erre a célra választottam és még az öltönyt is ehhez a cipőhöz készítettem. Három évig parkolt a gardróbban és azóta sem volt a lábamon. Ő tulajdonképpen arra született, hogy elkísérjen az oltárhoz.

Milyen cipőt nem vennél fel sosem?

A tucat dolgokat annyira nem csipázom. Wink cipőben vagy Budmil papucsban nem igazán láthattok, de makkos cipőből is tudnék olyat mondani, amit nem vennék fel sosem. De általánosságban márkától függetlenül ez a makkos, bőr style nem az én világom.

Melyik az abszolút kedvenc grál kosárcipőd, ami nincs meg?

Sajnos jó pár van. Kezdetben az volt a tervem, hogy összegyűjtöm az összes modellt, amiben Jordan játszott, de aztán rájöttem, hogy nem mindegyik fog meg annyira. Ezért inkább azokra fókuszálok, amik igazán megdobbantanak. Például 8-asom egyáltalán nincs, de 11-esből öt is van. Ami leginkább bakancslistás az a 23-mas szőttes változata, abból mindenképpen szeretnék egyet, fekete alapon fehér monogrammal.

ármin

Ugyan nem mondhatom magam igazi sneakerheadnek, azonban mindig is érdekeltek az egyedibb sneakerek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×