Kiss Ádám interjú – Ágyba, esküvőre is sneakerben

Korábban olvashattátok beszámolónkat los angelesi túránkról, ahol Kiss Ádámmal csekkoltuk az idei NBA mezek bemutatóját és a világ egyik legexluzívabb AF1 kiállítását. Ádám természetesen nagy sneaker lover, így kapva kaptam az alkalmon, alaposan kifaggattam cipő témában. Katt a továbbra!

Kiss Ádám interjú - Ágyba, esküvőre sneakerben

Kiss Ádám interjú – Ágyba, esküvőre sneakerben

Kezdjük egy bemelegítő kérdéssel: Ha a sneakerekhez való viszonyodat egy szóval kellene jellemezni, akkor mi lenne az?

Mesés! Már gyerekkorom óta szeretem a sneakereket, bár akkor még csak edzőcipőknek hívták őket. Akkor sajnos még nem engedhettem meg magamnak, hogy megvegyem azokat a modelleket, amik igazán tetszettek, de ahogyan telt múlt az idő a szerelem nem halványult. Ahogy úgymond gazdaságilag megerősödtem, már betudtam szerezni a ritkább vagy számomra többet jelentő darabokat. Ez már egy 15 éve tartó szerelem.

Mik voltak ennek az első jelei? Mesélj nekem a sneakeres múltadról!

97-ben kezdtem kosarazni és a kosárcipőkbe már akkor szerelmes lettem. A sport miatt illett egy valamire való cipőt beszerezni, egyrészről a bokafogás miatt, másrészről azért mert ezek a cipők már akkoriban is ultra menőnek számítottak. Édesanyám a mai napig felemlegeti, hogy az első 11-es basic, feketefehér Jordanemmel az ágyban ölelkezve aludtam el.

Kiss Ádám interjú - Ágyba, esküvőre sneakerben

TB

Mitől lesz számodra egy cipő érdekes?

A legfontosabb természetesen a külső, hogy hogy néz ki, milyen anyagokat használtak, tudok-e vele azonosulni, illik-e az imidzsemhez.  Emellett fontos még a háttértörténet, kosaras cipők esetében például, hogy ki, mikor játszott benne. A különböző Jordanek igazi mérföldkőnek számítanak az életemben. Például, ha ránézek egy 12-es Jordanre, tudom, hogy a megjelenésekor mi történt velem, hol tartottam az életemben. Számomra ezek a modellek igazi érzelmi töltettel bírnak.

Kiss Ádám interjú - Ágyba, esküvőre sneakerben

Air Jordan 11 Retro Low Snake

Mondhatjuk, hogy a Jordan mint brand, márka a kedvenced. Melyik modell áll legközelebb a szívedhez?

Az abszolút favorit a 11-es, a 12-es és a 13-mas állnak megosztott második helyen. De mondhatjuk, hogy mindenevő vagyok, egy-egy különleges színállás jöhet bármelyikből, a tömeggyártott darabok annyira nem vonzanak.

Mesélj a gyűjteményedről, halljunk néhány “sokkoló” számot!

Úristen, pontosan? Nagyjából olyan 30 pár fölött, de ezek csak a Jordanek.

Nem apróztad el, mennyit használsz a mindennapokban?

Körülbelül olyan 15-öt, de ezeket is utcán, kosarazáshoz még kevesebbet. Az abszolút kedvencek pedig csak otthon állnak, ezen röhög a feleségem már évek óta. Ha veszek egy cipőt, mindig az az első kérdése, ez szobába lesz vagy hordani is fogod?

Kiss Ádám interjú - Ágyba, esküvőre sneakerben

Jó néhány store-t lecsekkoltunk

Hogy tárolod őket? Az ágyban gondolom már nincs nekik hely.

Annyira féltem őket, hogy külön kis szekciójuk van a gardróbomban, bedobozolva, mint egy mini sneaker raktár. Amiket hordok, azok sem amortizálódnak úgy mint 15 évesen, amikor két cipőm volt és egyik nap az egyiket másik nap a másikat használtam. Mivel mindig az adott naphoz választok, így általában hetente, kéthetente egyszer van csak egy adott darab a lábamon. Még hogy nem hozok nehéz döntéseket! Nap mint nap el kell döntenem, hogy a sok kis szerelmem közül melyiket válasszam.

Mi a sneakerekkel kapcsolatos legjobb sztorid?

Az esküvőmön egy 11-es Jordan, Columbia Blue volt a lábamon, szpesöl magas szárú, amit még három évvel a lagzi előtt vettem, hozzáteszem horrorisztikus áron.

Kiss Ádám interjú - Ágyba, esküvőre sneakerben

Air Jordan 11 Retro Low – White/Columbia Blue

Már akkor tudtad, hogy ezt fogod viselni a jeles alkalmon?

Egyértelműen erre a célra választottam és még az öltönyt is ehhez a cipőhöz készítettem. Három évig parkolt a gardróbban és azóta sem volt a lábamon. Ő tulajdonképpen arra született, hogy elkísérjen az oltárhoz.

Milyen cipőt nem vennél fel sosem?

A tucat dolgokat annyira nem csipázom. Wink cipőben vagy Budmil papucsban nem igazán láthattok, de makkos cipőből is tudnék olyat mondani, amit nem vennék fel sosem. De általánosságban márkától függetlenül ez a makkos, bőr style nem az én világom.

Melyik az abszolút kedvenc grál kosárcipőd, ami nincs meg?

Sajnos jó pár van. Kezdetben az volt a tervem, hogy összegyűjtöm az összes modellt, amiben Jordan játszott, de aztán rájöttem, hogy nem mindegyik fog meg annyira. Ezért inkább azokra fókuszálok, amik igazán megdobbantanak. Például 8-asom egyáltalán nincs, de 11-esből öt is van. Ami leginkább bakancslistás az a 23-mas szőttes változata, abból mindenképpen szeretnék egyet, fekete alapon fehér monogrammal.

ármin

Don’t count your shoes, make your shoes count.
×