Converse Chuck Taylor SE Franchise kollekció – már itthon is kapható!

Október ötödikén kis hazánkban is bemutatásra kerültek a Converse Chuck Taylor SE kollekció NBA ihlette darabjai. A Converse magyarországi képviselete meghívásából részt vettünk az Árkádban található márkaboltban tartott release eseményen, így elsők között csekkolhattuk a modelleket. Katt a továbbra a részletekért!

Converse Chuck Taylor SE Franchise kollekció – már itthon is kapható!

Egy kis Chuck történelem

A modell Charles H. Taylor-ról (1901-1969) kapta a nevét, aki mindamellett, hogy értékesítőként bejárta az Egyesült Államokat, hogy a márkát és magát a kosárlabda játékokat népszerűsítse, maga is kiváló játékos volt. A cipő története idén érkezett el a századik évfordulójához és ezalatt az idő alatt túlnyúlt a tornatermeken és a társadalmi-kulturális változások szimbóluma lett. A modell ott volt az első csak afroamerikaiak által alkotott csapat lábain, sőt, az NBA megalakulásakor már a liga összes játékosa Chuckban lépett pályára.

A bemutató

Három kollekció került bemutatásra világszerte, – Gameday, Legend és a Franchise – melyek mind a 30 NBA csapat szimbólumait és színeit átültették a legendás modellre. Magyarországon a „Franchise” változat került a polcokra, melyben négy legendás csapat mutatkozik be: a Chicago Bulls,  a Golden State Warriors, a Los Angeles Lakers és a New York Knicks.

Converse Chuck Taylor SE Franchise kollekció - már itthon is kapható!

Release

A részletek

A kollekció minden darabja -a csapatspecifikus dizájnon túl- légáteresztő mesh felsőrészt és a Nike sportcipőkből már jól ismert Lunarlon talpbetétet kapott. Annak ellenére hogy nyilvánvalóan a külcsíny dominál, a tervezők a kényelemről sem feledkeztek meg: párnázott nyelvrész és mikrobársony borítás kíséri körbe a boka körüli részt.

Golden State Warriors

New York Knicks

Chicago Bulls

Los Angeles Lakers

Hol és mennyiért kapható?

A cipők limitált darabszámban, kizárólag a Converse Árkádban található márkaboltjában kaphatóak, 27990 forintos viszonteladói áron.

ármin

Don’t count your shoes, make your shoes count.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×