Afew x Saucony Shadow Master 5000 „Goethe”

  • Már látni lehetett az utóbbi időben, hogy a divat egyre több, eddig érintetlen terepre hatol be. Focimezek kifutókon, legendás kosárcipők teniszpályákon, politika ruhákon és még sok más. Most pedig eljutottak a sneakerek oda, ahova már rég be kellett volna törniük, a költészet világába. Katt a továbbra, ha érdekel a Afew x Saucony Shadow Master 5000 „Goethe”!
Egy művész kellékei - Afew x Saucony Shadow Master 5000 "Goethe" - képforrás: Afew-Store

Egy művész kellékei – Afew x Saucony Shadow Master 5000 „Goethe” – képforrás: Afew-Store

Gondolataim az összedolgozásról

Goethe… Minden idők egyik legzseniálisabb költőjéről, a költészet formálójáról pár éve még az iskolában tanultam, most pedig az egyik legjobban tetsző és inspiráló sneaker kollabnak a része. Nem gondoltam volna, hogy ez a mester valaha ilyen közel fog állni a legnagyobb szenvedélyemhez. Mint már írtam, a divat végre megérkezett a kultúra világába is.

Mint sok más sneakerhead is, én is attól félek, hogy ezek messze nem lesznek olyan hypeoltak, és nem okoznak olyan áttörést, mint például az Off-White x Nike sneakerek. Mégis, ez a kollab az egyik legzseniálisabb és legkreatívabb, amit valaha láttam. Beszéljünk itt akár a cipőről, akár a csomagolásról vagy akár a bónusz termékekről, amiket a lépőhöz kapsz. Hozzám ez különösen közel áll, hiszen nekem az utóbbi hónapokban az írás vált az egyik legfőbb szenvedélyemmé, amihez perzse a költészet kimondottan közel áll. Persze még az iskolai emlékeim is belejátszanak abba, hogy ez a cipő így megérint engem.

Goethe idézetek a cipőfűzőn, Gothe árnyéka a nyelven - képforrás: Afew-Store

Goethe idézetek a cipőfűzőn, Gothe árnyéka a nyelven – képforrás: Afew-Store

Külalak

Az Afew x Saucony Shadow Master 5000 „Goethe” színeihez az inspirációt a düsseldorfi Goethe múzeumból nyerték, pont mint az épület, a sneaker is rózsaszín-szürke. A cipőfűzőn Goethe egyik versének egy részét, a nyelven pedig az arcképének az árnyékát örökítették meg. Mindemellett persze nem hiányozhat a surranó sarkáról az Afew logó és még egy Johann Wolfgang von Goethe idézet. A talpbetéten a kollaboráció kép tagjának a neve található, plusz még egy pár sor a művész egyik verséből. „Even the stones placed in one’s path can be made into something beautiful”. Tehát „az utadba rakott kövekből is csodálatos dolgokat lehet építeni”. Szerintem ez nagyon inspiráló.

A lépőt egy különleges dobozban kapják meg a vásárlók, amiben megtalálható egy könyvjelző és egy kis booklet.

A sneaker idézetes sarka - képforrás: Afew-Store

A sneaker idézetes sarka – képforrás: Afew-Store

Megjelenés

A sneaker október 14-én fog megjelenni, sok szerencsét a coppolni próbálkozóknak!

On-feet - képforrás: The Sole Supplier

On-feet – képforrás: The Sole Supplier

dablty

Egyszer láttam egy idézetet, amit mintha csak én mondtam volna: "Sneakers speak louder than words."

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×