Kosaras sneakerhead interjúk: Tomika

Folytatódik kosárcipők iránt rajongó magyar sneakerheadekkel készített interjú sorozatunk Brumi és Posi után most Leiner Tomit interjúvoltuk meg. Tomika imád kosarazni és inkább az ikonikus modellekre ment rá, azon belül is a Nike cipőkre, kollekciója hamarosan eléri az ötvenet. Ismerd meg Tomit és sneaker gyűjteményét a tovább után!

Kosaras sneakerhead interjú: Leiner Tomival

Kosaras sneakerhead interjú: Leiner Tomival

Ki az abszolút kedvenc kosarasod?
Az abszolút kedvenc kosarasom az Allen Iverson! Nagyon sokat inspirál a személyisége a pályán. Sose adja fel! Az utolsó másodpercig küzd, és az ahonnan ő eljutott az NBA-be az valami káprázatos! És persze a fonott haj, hip-hop stílus 😉 Nagyon sokat tudnék róla beszélni 🙂

Allen Iverson

Allen Iverson – nagyon sokat tudnék róla beszélni 😀

Ki a kedvenc kosárcsapatod?
Két kedvenc csapatom van: Denver Nuggets és New York Knicks. Elsősorban Carmelo Anthony miatt. Régen felkeltem hajnalban és néztem a meccseket, amikor csak tudtam. Akár magyar akár angol nyelvű volt a közvetítés.

Tomika sapkagyűjteménye árulkodik a kedvenc csapatairól

Tomika sapkagyűjteménye árulkodik a kedvenc csapatairól

Ki a mostani aktív kosárlabdázók közül a kedvenc játékosod?
Carmelo Anthony. Ő az a játékos, akit az elejétől kezdve figyelek. 2003-ban még mikor volt Sat3 ha jól emlékszem, ott volt egy NCAA közvetítés és ott figyeltem fel rá. Nagyon extra volt a játéka számomra. Aztán 2003-ba draftolta a Denver majd átigazolt a Nagy Almába. Szeretem a játékát és a magánéletben is szimpatikus, amit csinál.

Carmelo Anthony

Carmelo Anthony

Melyik az abszolút kedvenc kosárcipőd, ami megvan és miért?
Nike Hyperdunk 2012 – ebből van 2 is. Egy USA, amihez a Nike kidobta a basketball+ funkciót. Ez akkor hatalmas dolog volt, sajnos abba is maradt… A kényelem az 10/10. A Lunar hab valami zseniális! A felsőrész formája annyira lábbarát, hogy nem tudom elmondani! Most Lebron 13-ba játszom, ami egy nagyon nagy kellemes csalódás nekem. Szeretem! Erről viszont nem mutatnék képet, mert eléggé el vannak használva már 😀

Jordan Melo M9

Jordan Melo M9 BHM IG: @edivonk

Melyik az abszolút kedvenc grál kosárcipőd, ami nincs meg?
Kosárcipő, ami nincs meg, hmm, hmmm, elgondolkodtató. De egy Reebok The Answer XI (away)-nek mindig lesz egy hely fenntartva a vitrinben. A másik egy J’ XX3 Motorsport. Vagy bármelyik CW. Az a forma az egyik kedvencem.

Air Jordan 23 Motor Sport

Air Jordan 23 Motor Sport

Reebok The Answer IX

Reebok The Answer IX

Melyik a kedvenc kosárcipőd az elmúlt egy évből, és miért?
A Force 180 „OC”-t sikerült behúznom! Köszönet a kedvenc női sneakerheademnek T.Vikinek!  Én jobban szeretem a Nike Sportswear cipőket mint a Jordant. Persze azért van itthon Jordan is 🙂 Általánosságban a klasszikus darabokat kedvelem. Erre a 180-ra 4 évet vártam, 2012-ben sem sikerült hozzájutnom. De ami késett, nem múlott 🙂

Air Force 180

Air Force 180

Emlékszel még az első sneakeredre? Mi volt az?
Az első sneakeremért köszönet Anyunak és Apunak! Szerintem kicsiként elkezdődött már minden. Első sneakerem egy Puma Suede volt, akkor nagyon szerettem. Ha pedig Nikeban gondolkozom, akkor 2005/06, amikor megkaptam az első AF1 Mid-em. Azóta mindig van itthon egy vagy két DS. De ha Air Force 1-ről van szó, akkor inkább Low párti vagyok.

AF1 2012-2013

AF1 2012-2013

Mekkora a kollekciód?
Nem rendelkezem nagy kollekcióval, inkább próbálok ikonikus cipőket behúzni ami természetesen csak Nike. Körülbelül olyan 45 párnál járok most.

Van-e olyan release, amit most nagyon vársz?
Nagyon várom most a 97 max OG-t és az Air Shake-t (Dennis Rodman).

Mi az az egy dolog, amit te még megkérdeznél magadtól? Vagy üzenet, köszönet, bármi 🙂
Köszönetet szeretnék mondani B.”doggy” Krissznek: ha ő nem lett volna mellettem, akkor nem tudok semmit a kosárról, erről a kultúráról, a cipőkről és úgy az egészről! Minden nap foglalkozott velem ezzel kapcsolatban és mindenhová vitt magával. Köszönöm fater!

sneakerhead profil:
LEINER TAMÁS, aka ‘TOMIKA’

Home town: BP
Instagram: @tomika315

Sneakerhead interjú: Leiner Tamas aka Tomika

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×