Puma futócipő szemle

Már említettük, hogy az olimpia miatt idén rengeteg újításra számíthatunk a performance wear vonalon. Úgy tűnik azonban, hiába hoz ki izgalmasabbnál izgalmasabb és jobbnál jobb modelleket a Puma, a nagyok árnyékában kevés rivaldafény vetül rájuk. Ebben próbálunk meg rajtuk segíteni. Ezúttal aktuális futócipő kínálatukat vesszük szemügyre a tovább után!

puma_ignite_disc_usainbolt

Izgalmas páros: Usain Bolt és a Disc System

Ha a világ leggyorsabb emberét tudod a támogatott sportolóid között és olyan egyedi technológiával rendelkezel, mint a Disc System, evidens hogy egyesíted ütőkártyáid erejét. Így jelenleg a nemrég bemutatott Disc Sleeve modellekhez hasonló Ignite Disc a húzó modell futócipő fronton a Puma-nál.

puma_ignite_disc

Tekerd!

A továbbfejlesztett Disc Fit System gyorsan maga köré öleli a lábfejet, megfelelő tartást biztosítva. A kényelmet tovább fokozza a hab betétekkel kiegészített hálós felsőrész. A cipő a rugalmas Ignite talppal  válik teljes egésszé, amiről részletesebben is írunk nektek a cikkben.

puma_evospeed_disc_spike_usainbolt_colinjackson

Legendák egymás között: Usain Bolt és Colin Jackson szögeseikkel

A Puma az idei évet az 1991-ben bemutatott Disc technológiára fűzi fel. Természetesen speciális szögescipő is készült Usain Bolt számára, amiben újabb történelmet írhat Rióban. De ha azt gondolnánk újdonsággal van dolgunk bizony tévedünk. Az egykori 110m gátas világcsúcstartó Colin Jackson már a 90-es években versenyzett Disc szögesben.

puma_ignite_og_usainbolt

Az első Ignite

Folytassuk a sok mostani modellhez alapul szolgáló Ignite-tal. A tavaly 9 év fejlesztés után nagy reményekkel bemutatott modell egyenlőre nem hozta meg a várt sikert. Pedig az arc adott volt hozzá Bolt személyében, a Time Square-en történt figyelemfelkeltő launch partyra sem lehetett panasz, a szín szubjektív de egészen biztosan vonzza a tekintetet, maga a cipő is kényelmes – utcai használatra vettem egyet az első szériából –, mégsem nagyon érte el az emberek ingerküszöbét.

puma_ignite_launch_newyork_usainbolt

Nem apróztak el a launch partyt a Time Square-en #ignitenyc

TPU: ismerősen hangzik? Ugyanebből a műanyagból készül a nagy sikert elért Boost technológia a tesó cégénél. Az előállítás folyamatában van különbség. Míg a Boost gőzöléssel formált, alacsony sűrűségű, felduzzasztott poliuretán golyócskákból varázsol középtalpat, addig az Ignite esetén a hagyományos módszert követik a folyékony műanyag formába öntésével. Mindez nem sokat változtat a végeredményen. A talp nagyon rugalmas, valóban remekül adja vissza a mozgási energiát. Kicsit azonban Nike Air utóérzésem van…

puma_ignite_ultimate

Puma Ignite Ultimate

…na nem a cipő nyújtotta komfort miatt, hanem a technológia láthatóvá tétele okán! A Nike Air is akkor robbant, mikor a kis ablakon keresztül bepillantást nyerhettünk a karosszéria alá. Valljuk be, az Ignite egy teljesen átlagos edzőcipőnek tűnik. Az új modellen (Ignite Ultimate) talán kicsit javult a helyzet. Az agresszívabb mintázatú középtalp már sejteti, hogy komolyabb cipővel állunk szemben. Egy próbát én mindenképp javaslok, hiszen valóban kényelmes megoldásról van szó. Nem véletlenül tűnik fel egyre több cipőjük talpán (akár klasszikus modellek újraértelmezésén is).

puma_ignite_proknit

Puma Ignite Proknit

Természetesen manapság nincs komoly sportszergyártó kötött felsőrészű modell nélkül. A Puma-nál is élvezhetjük a technológia nyújtotta kényelmet. Nincs meglepetés a talprészen sem: az Ignite biztosította a Proknit alapját.

puma_speed_600_ignite

Puma Speed 600 Ignite

Az Ignite annyira pörög a Pumánál, hogy a korábbi népszerű FAAS sorozatból is hibridet csináltak. A klasszikus habot is Ignite-tal párosították, ígéretes duóra bízva lábunk épségét. A cipők nevében látható számok továbbra is a csillapításra vonatkoznak: minél nagyobb a szám, annál nagyobb rugalmasságot biztosít számunkra a lábbeli.

puma_nrgy_v2

Puma NRGY V2

Végül egy meglehetősen zavarba ejtő modell: Puma NRGY V2. De hát ez adidas… És mégsem. De mit is mondjunk/mit is mondhatnánk róla? A talpra nézve szerintem mindenkiben megfogalmazódik a saját véleménye. Én maximum annyit merek róla írni, hogy érdekes.

puma_running

Széles termékpaletta

Látható tehát, nem a termékekkel van a gond. Talán a marketingen és bolthálózaton kéne erősíteni, hogy szélesítsék a vásárlók látószögét, és így a másik Dassler cég is megfontolandó alternatíva legyen a vásárlóknak.

 

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×