Cipőteszt: Nike Air Zoom Vomero 10

Mint ahogy azt korábban ígértem, Bálinthoz hasonlóan én is jelentkezem a végleges Nike Air Vomero 10 cipőteszt eredményeivel. Lehetőségem nyílt alaposan “megtaposni” az Országos Bajnokság előtt egy intenzív felkészülés keretei között az osztrák domboldalakban 🙂 A tovább után megtudhatjátok, milyen is valójában egy ilyen futócipő!

So Fast, az Air Zoom kollekció mottója

So Fast, az Air Zoom kollekció mottója

A Vomero nem rendelkezik akkora “történelmi” háttérrel, mint az Air Max vagy a Pegasus modellek, hiszen csak 2006-ban mutatkozott be. Ám már ekkor is jelen volt a talp teljes hosszában a Zoom Air cushioning rendszer, természetesen az elengedhetetlen Cushlon mellett. A legnagyobb változást a Zoom Vomero+ 5 hozta 2010-ben, melybe először került két különálló Zoom Air elem. Innentől kezdve, a Nike a “smoothest ride” szlogennel reklámozta a Vomero modelleket, vagyis a cipők a lehető legsimább és zökkenőmentes futást biztosítanak. Ezt a kijelentést én is nyugodt szívvel támaszthatom alá!

A Nike Air Zoom Vomero 10  felépítése

A Nike Air Zoom Vomero 10 felépítése

Az elmúlt kilenc évben a cipőbe épített elemek; a Zoom Air talpban található ütődéscsillapító panelek (az orrban és a sarokan), valamint a két különálló Nike Zoom Air párna, melyet az egybefüggő Lunarlon talpréteg foglal magába, ezek teszik lehetővé, hogy a Vomero egy komoly hosszútávos utcai edzőcipővé váljon. Ez a kombináció tökéletesen tartotta magát, akármilyen terepen futottam benne megfelelően tompította a talajra érkezést. Segítette az elrugaszkodást beton emelkedőkön a Normafán és az osztrák hegyekben is.

Vomero 10 az oszták hegyek között

Vomero 10 az oszták hegyek között

A Flymeshből és Flywire-ből álló lélegző felsőrész is kiválóan szerepelt, gyorsan átvette az eddig használt Lunarglide 6-omnak a szerepét. Eddig még nem használtam Flymesh felsőrésszel ellátott futócipőt, de úgy érzem, hogy a Flywire segítségével jobban tartotta a bokámat, mint a Lunarglide 6.
Összességében teljesen meg vagyok elégedve a Vomero-val, minden elvárásomat túlteljesítette. Kiválóan teljesített hosszú futásoknál és rövid átmozgató edzéseknél is, remekül alkalmazkodott a változatos terephez is. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki stabil és megbízható cipőt keres hosszú futásokhoz, akár betonra vagy durvább terepre!

A Flymesh és Flywire felsőrész követi a lábfej formáját az extra tartásért

A Flymesh és Flywire felsőrész követi a lábfej formáját az extra tartásért

Ezúton ismét szeretném megköszönni a Nike magyarországi csapatának ezt a  lehetőséget, mert egy remek cipővel ismerkedhettem meg, mely megváltoztatta a hosszú futásaimat!

fanni

2013-óta segítem a sneakerbox-ot női vonalon, hogy a lányok se maradjanak ki a buliból és, hogy mindenki megszeresse a futást ;)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×