Szuperkönnyű Puma evoSPEED SL focicipő

Úgy tűnik a Puma megérkezett. Ezidáig nem nagyon lehetett különösebben hallani a Pumáról focicipő fronton, csinálták a tőlük elvárt cipőket szépen csendben, de nagyobb visszhangot nem keltettek. Most viszont olyat léptek meg, aminek már tényleg eljött az ideje, ha nem akarnak lemaradni a versenyben. A Puma megalkotta és június 24-­én be is mutatta a valaha volt legkönyebb futballcipőjét, mely az evoSPEED SL névre hallgat. Részletek a tovább után!

Itt a Puma evoSPEED SL

Itt a Puma evoSPEED SL, dobogós a könnysűgi versenyben

Az evoSPEED SL-­t teljes mértékig a sebességre tervezték, elhagyva minden sallangot és felesleges giccses elemet. A cipő súlya mindösszesen 103 gramm, ami nem sokkal „nehezebb” az Adidas adizero­-hoz képest, ami 99 gramm.

A Lava Plast színben megjelenő evoSPEED egy különleges ultra vékony és rugalmas textil anyagból készült, ami annyira vékony, hogy szinte már átlátszó.

Puma evoSPEED SL

Puma evoSPEED SL

Viszont hiába könyű egy cipő, semmit sem ér ha nem ad stabilitást. Ezért a Puma bevezette a teljesen új Speedframe technológiát. Mondhatjuk, hogy ez a technológia a cipő csontváza. Ez a csontváz teszi lehetővé, hogy a súlya és anyaga ellenére a cipő maximális stablitást adjon a különböző mozgásokhoz.

A cipő egy könnyített talpszerkezetet kapott, ami az úgy nevezett Speedtrack merevítővel van ellátva a középtalp részén és a sarokkéregnél. Az elülső részen kúp és háromszög alakú stoplik kaptak helyet, a sarok részen ellenben az eddigiektől eltérően csupán három stopli kapott helyet, melyből egy kúp alakú.

Puma evoSPEED SL stoplik

Puma evoSPEED SL stoplik

Nem mondhatjuk, hogy eddig lett volna a Pumának nagyon nagy dobása a futball piacon, de úgy néz ki, ezzel a cipővel javítani tudfnak a megítélésen. Tetszik, hogy letisztult, végre új technológiákat mutattak. Kíváncsian várom, mennyire lesz közkedvelt és mennyire nyeri meg azokat, akik eddig nem szerették a Puma focicipőit. Mindenesetre kapásból olyan játékosok fogják hordani a 2015/2016-­os szezonban, mint Marco Verratti (PSG), Marco Reus (Dortmund), Sergio Agüero (Manchester City), Radamel Falcao (Chelsea) és Oliver Giroud (Arsenal), de valószínűleg a névsor folytatódni fog további top játékosokkal.

Puma evoSPEED SL Verratti lábán

Puma evoSPEED SL Verratti lábán

A cipő ára 180 font, nagyjából a jelenlegi árfolyamon nézve 75-80 ezer forint körül mozog majd, és csak a kiválasztott kereskedőknél lesz elérhető. Információk szerint szerencsénkre a hazai Football Factor is ide tartozik. Ha esetleg kevesellnéd az összeget, akkor ezt ajánljuk: a Puma készített egy limitált 500 párból álló Camo cipőt is, melynek megrendelése esetén egy 3D szemüveget is postáz nekünk, ennek ára 200 font, nagyjából 90 000 Ft…

Puma evoSPEED SL Camo 3D

Puma evoSPEED SL Camo 3D

davo

A jó cipők jó helyre visznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×