Új cipő, új remények

Amikor felbukkantak az első képek az új KD8-ról az internet sneaker szerető közössége érthető módon húzta a száját. A cipő inkább tűnt az Air Max 2015 utódjának, mintsem kosaras cipőnek. Az optimista várakozásokkal ellentétben a kiszivárgott képek valóban Durant új cipőjéről készültek. A tovább után megtudhatjátok milyen receptet főztek ki a Nike boszorkánykonyhájában a technikai frontot illetően, illetve milyen ihlet vezetett a szokatlan designhoz.

nike_kd8_1

Kevin Durant új signature cipőjével

Kevin Durant legutóbbi cipőjét meglehetősen éltettük, úgy éreztük a Nike megtalálta az utat a KD vonallal is. Most azonban elbizonytalanodtunk… Lehetséges, hogy az amerikai cég tervezői is, hiszen Durant sérülésekkel hátráltatott idei szezonjában mindössze 27 mérkőzésen lépett pályára az NBA-ben. Hogy ezeken a meccseken mennyit viselte aktuális cipőjét, a KD7-et? Összesen 12 percet…

nike_kd8_2

Az új KD8 – reméljük többet látjuk Durant lábán, mint a hetes modellt…

Mivel a világ egyik legjobb játékosáról van szó, a Nike beleadott apait-anyait. Az új KD két esetben is mérföldkőnek számít: először alkalmaztak kosaras cipőben Flyweave felsőrészt – a sűrű szövés lehetővé teszi a lábfej maximális flexibilitását, mivel egyfajta bionikus második bőrként viselkedik –, és a talp teljes hosszában alkalmazott tagolt Zoom Air is újdonságnak számít a parketten.

nike_kd8_3

Sűrű szövésű Flyweave felsőrész és teljes Zoom Air betét

Ha esetleg ismerős elemeket véltetek felfedezni a designban, de mégsem tudtatok rájönni honnan, hát most eláruljuk: kardfogú tigris! Hát persze, kardfogú tigris… Várjunk csak, hogy micsoda? Bizony, KD annyira szereti a régen kihalt állatot, hogy a jobb lábára még rá is tetováltatta. A kardfog design elem kivételesen funkcióval is bír, mint sarokmerevítő.

nike_kd8_4

A tervező, Leo Chang vázlatai

Személy szerint a design engem nem győzött meg, a teljesítményt pedig maximum próba után taglalnánk. Ráadásul a cipő ára is egyre csak emelkedik… Sajnos mi sok jót nem tudtunk elmondani a cipőről. Esetleg ti?

nike_kd8_5

A „híres” tetoválás

Hír- és képforrásunk a Nike volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×