Jordan Eclipse már nem csak „papíron” hanem lábon is

Jordan Eclipse-nek hatalmas sikere volt a debütálást követően, és ahogy telnek a, hónapok, úgy egyre több színállással találkozhatunk a boltokban és az utcán is egyaránt. A Nike tervezői belehúztak, és majdnem hetente jelennek meg újabb kompozíciójú sneakerek az Eclipse szériából. A napokban én és beszereztem egyet a Footlockerben. A felpróbálást követően nagyon meglepődtem, hogy miért? Azt a tovább után olvashatjátok!

Jordan Eclipse Grey Mist/ Infrared – Cool Grey

Jordan Eclipse Grey Mist/ Infrared – Cool Grey

Amint betettem a lábamat a boltba, céltudatosan a kassza jobb oldalához igyekeztem, ahol a Jordan-ek találhatóak. Két színkombinációval találkoztam, az egyik egy sima fehér Eclipse volt vékony, könnyen tisztítható műanyag borítással, míg a másik egy világosszürke lépő volt Infrared nyelvvel és fűzővel. Választásom az utóbbira esett, a feltűnőbb színei miatt. Mellesleg a Nike laborban szépen kitalálták, hogy a fehér színű csukát ellátják egy egyszerűen tisztítható borítással, hiszen szerintem mindenki nevében beszélhetek, hogy leginkább emiatt nem döntünk a fehér cipők vásárlása mellett.

Jordan Eclipse Grey Mist/ Infrared – Cool Grey

Jordan Eclipse Grey Mist/ Infrared – Cool Grey

Az utcán sétálgattam és arra lettem figyelmes hogy járókelők tekintete gyakran szegeződött a sneakerre, ami büszkeséggel töltött el 🙂 A cikkemben még a Roshe One-hoz hasonlítottam a cipő árát, kényelmét és kinézetét, a tapasztalatom alapján azonban elmondhatom: a Roshe-nál sokkal kényelmesebb. El sem akartam hinni, hogy egy ilyen olcsó Jordan, hogy lehet ennyire kényelmes. Elsőre furcsa érzés volt hordani, mert megszoktam már a magasabb sarkú Air Max-et és Roshe-t, de gyorsan hozzá szokott a lábam az egyenes talpú Eclipse-hez. Kiváló kényelmet nyújt a sarkánál elhelyezett Zoom Air légbetét és a még puhább talpbetét kombója. Az anyaga tényleg nagyon jól szellőzik, így nyáron sem kell mellőznünk. Eleinte tartottam a mid-szártól, hogy milyen lesz, de a fenntartásaim alaptalanok voltak, hiszen tökéletesen illeszkedik a boka és láb formájához, így teljes szabadságot és mozgásteret nyújt.

Jordan Eclipse Grey Mist/ Infrared – Cool Grey

Jordan Eclipse Grey Mist/ Infrared – Cool Grey

A másik félelmen az eső volt, hiszen ki ne felténé az új lépőjét. Azt hittem, hogy az időjárás elbánik a cipőmmel, de nem így lett. Persze vigyáztam rá és óvatosan lépkedtem az utcán, ami messziről egy jól koreografált balett előadásnak felelt meg szerintem, de a lényeg, hogy egyáltalán nem ázott be, koszos sem lett, és a halszálkás talpa miatt el sem csúsztam a vizes felületeken. A neoprén nyelvnek köszönhetően a fűzők szorítását sem érzem, de mégis helyén tartja a lábamat és olyan érzést kelt, mintha rám lenne öntve a csuka. Már csak a hab hiányzik a torta tetejéről, ami ebben az esetben a fényvisszaverős alkatrészeket jelenti. A fűző fémvégei, a szárak teteje és a nyelvén húzódó hurkon sűrűn elhelyezkedő nyilak szürke/ezüst fényvisszaverős anyagból készültek.

Jordan Eclipse Grey Mist/ Infrared – Cool Grey

Jordan Eclipse Grey Mist/ Infrared – Cool Grey

Összegezve, egy gyönyörű színállású cipőt dobott piacra a Nike. Én teljesen meg vagyok elégedve vele, és bátran merem ajánlani ismerőseimnek, barátaimnak és nektek is!

ádám

Open up your own sneakerbox!
 • Ádám szerint:

  @zsolt Tavaly nyáron a megjelenése után vettem egyből 25 ezerért, de mostanra már vannak drágábbak is. Nagyjából 35 ezer a legdrágább, ami mostanában a Footlockerben van 🙂

 • Zsolt szerint:

  Szia! Én is efféle csukát néztem ki még annó a Footlockerbe de nem néztem meg az árát.. Megkérdezhetem hogy te mennyiért vetted hogy tudjam milyen árfekvésben van? 🙂

 • Alexander szerint:

  Üdv.
  Footlockerbe menyi az ára?

×