Megérkezett az idei Nike x Liberty kollekció

A Nike és a történelmi múltú Liberty London évekre visszanyúló kollaborációja természetesen idén tavasszal újabb darabokkal bővül. Az ihletforrás ezúttal a Liberty 1972-es, „Merlin” fantázianévre keresztelt selyemkendőjének geometrikus mintája volt, amivel a márka számos modelljét öltöztették új köntösbe. A 2015-ös kollaborációról bővebben a tovább után olvashattok.

A Nike és a Liberty legfrissebb modelljeit egy selyemkendő mintája inspirálta.

A Nike és a Liberty legfrissebb modelljeit egy selyemkendő mintája inspirálta.

A Nike és a Liberty kollaborációktól már megszokhattuk, hogy mindig szemet gyönyörködtető darabokkal rukkolnak elő és ez idén sincs másként. Együttműködésük gyümölcseként 2013-ban láthattunk már virágos printekkel díszített sneakereket, tavaly egészen visszafogott, nude-kék kettősre épülő kollekcióval örvendeztették meg a rajongókat, idén pedig egy kissé vidámabb, nyárias hangulatú mintára szavaztak.

A többi képért kattints!-Nike x Liberty Air Max Thea

Nike x Liberty Air Max Thea

Nike x Liberty Air Rift

Nike x Liberty Air Rift

Nike x Liberty Air Max 90

Nike x Liberty Air Max 90

A Liberty ’70-es években megjelent, „Merlin” selyemkendő printjének modern darabokon való alkalmazásának célja, hogy a múltat és a jelent egyszerre képviseljék a május 4-én debütáló termékek. Az alapszín minden esetben a hófehér volt, ennek az itt-ott megjelenő fekete panelek adták a kontrasztot, a feltűnő, geometrikus mintázat pedig az egyediséget hivatott jelképezni. A játékos elrendezésű körök és koncentrikus négyzetek egyszerre klasszikusak és modernek, miközben a néhány modellen megjelenő áttetsző, műanyag borítás igazán trendivé teszi a sneakereket. Idén az Air Rift, az Air Max Thea, az Air Max 90, a Cortez, a Tennis Classis, illetve a nemrég Ádám cikkében is bemutatott Roshe megjelenésű, Zenji sziluettek kaptak új, Liberty mintát.

Nike x Liberty Nike Liberty Classic Cortez

Nike x Liberty Nike Liberty Classic Cortez

Nike x Liberty Tennis Classic

Nike x Liberty Tennis Classic

Nike x Liberty Zenji

Nike x Liberty Zenji

Természetesen nemcsak a sneakerek, de a Nike néhány népszerű ruházati terméke is geometrikus printbe burkolózott. Pólók, széldszekik és sapkák lettek a „Merlin” mintával díszítve.

Nike x Liberty 2015 SS

Nike x Liberty 2015 SS

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.
×