November végén ismét Fridge Bécsben!

2014. november 21-én és 22-n, pénteken és szombaton már másodszorra nyitja meg kapuit a bécsi Fridge. A Rámpa tavaly költözött át a sógorokhoz, és sikerült a már Budapesten megismert téli fesztiválhangulatot megteremteni Bécs közepén, a Donauinselen. Idén még nagyobb dobásra készülnek a szervezők: a világkupa színvonalú snowboard és freestlye sí versenyek mellett tiszteletét teszi a Masters of Dirt, mountian bike, FMX és hószános showműsorral, és a EDM rajongók is mind a tíz ujjukat megnyalhatják a esti bulik lineupja láttán 🙂 Lássuk először, hogy mi vár ránk a sport terén, tovább!

2014. november 21-22. Ismét Fridge fesztivál Bécsben!

2014. november 21-22. Ismét Fridge fesztivál Bécsben!

A Fridge középpontjában természetesen most is a száz méter hosszú, 20 méter széles és tíz emelet méter magas, több száz tonna hóval borított Rámpa áll majd, ez ad helyet a freestyle sí és snowboard versenynek. A bulvárlapokban bizonyára azt olvashatnátok, hogy a „síléces és hódeszkás sportolók, halált megvető bátorsággal mutatnak be lélegzetelállító, hatalmas ugrásokat és kunsztokat”, de mi inkább úgy írjuk, hogy a világszínvonalról a 30 000 dolláros összdíjazás és négycsillagos TTR és AFP versenyek top riderei gondoskodnak majd, és várhatóan top trükket láthatunk majd a Big Air szöktetőn.

A városi snowboard és síversenyek még a legtapasztaltabb ridereknek is feladják a leckét: nemcsak a hó más, mint természetes viszonyok között, de a keskeny rámpán szinte nincs korrekciós lehetőség, nagy koncentráció szükséges nem csak a trükk beadásához, de ahhoz is, hogy a megfelelő speedet egy keskeny „egysávos” lejtőn kell összegyűjteni.

Idén is felépül a Rámpa a bécsi Donauinselen

Idén is felépül a Rámpa a bécsi Donauinselen

A meghívott riderek listája folyamatosan bővül a verseny kezdetéig, itt tudod megnézni őket!

Természetesen idén is igyekszünk majd néhány ridert elkapni, és egy-egy mini interjút csinálni velük a rámpa tövében álló rider sátorban. Olvasd el tavalyi beszámolónkat!

A fesztivál „Labelzone” elnevezésű részén az ismert snowboardos és freestyle símárkák 2014/15-ös modelljeit lehet majd szemügyre venni.

Új elem lesz a Masters of Dirt bemutató is, akik mountain bike, freestyle motocross és hószán bemutatóval veszik be a Rámpát. Fellépnek a legendás Fuelgirls tagjai is: ők aztán tényleg nem félnek attól, hogy a tűzzel játsszanak, és várhatóan felforrósítják majd a hangulatot a novemberi hidegben is 🙂

A 2014-es bécsi Fridge fesztivál vendége a Masters of Dirt!

A 2014-es bécsi Fridge fesztivál vendége a Masters of Dirt!

Hasznos infók

A Fridge fesztivál területét mindkét nap délben nyitják ki (a helyszínt térképen itt találod) a versenyek és bemutatók délután és este vannak, a veretés utána pedig természetesen hajnalig.

A jegyeket online is meg tudjátok venni, csak a pénteki vagy a szombati napra, vagy hétvégi kombinált jegyet. Van VIP is, de ahhoz már tényleg elég mélyen bele kell nyúlni a bukszába.

Eljutás autóval, vonattal, metróval

Ha van kocsitok (vagy telekocsiztok), akkor Budapestről három órán belül Bécsben, a Fridge helyszínénél lehettek, az autókat például a Floridsdorfer Brückénél található parkolóban tehetitek le.

Vonattal is gyorsan ott lehet lenni, a Keleti Pályaudvarról körülbelül többször indulnak fullos Railjet gyorsvonatok Bécsbe. Olyan oda-vissza jegyet is lehet venni, amihez bécsi tömegközlekedési jegy is tartozik. Bécsbe érkezés után Wien-Meidling állomáson kell leszállni, ott rögtön át is lehet szállni a hatos metróra (U6) Floridsdorf irányába, a fesztiválhoz az Am Handelskai vagy Neue Donau állomásokon lehet leszállni és onnan a hídon át besétálni. A 31-as villamos is megáll a szigeten, onnan is pár perc alatt be lehet sétálni. Érdemes lehet kétnapos bécsi tömegközlekedési jegyet venni, és azzal lehet össze-vissza utatzni a városban, főleg, hogy a metró éjszaka is jár. A jegyautomatákon lehet választani magyar nyelvű kezelőfelületet is, elfogad készpénzt, bankkártyát, a kiadott kis jegyet az első felszállásnál pecsételtetni kell a narancssárga készülékekkel.

A SNEAKERBOX.HU SZÁLLÁS TIPPJE

Mi tavaly a Brigittenau Hostelben laktunk, aminek legóriásibb előnye, hogy kb. 15 perc séta fesztiváltól, és az ár is elviselhető volt. A szoba leginkább egy svéd jóléti börtöncellára emlékeztet, de teljesen korrekt és tiszta volt, a reggeli pedig vállalható 🙂

Találkozunk november 21-én és 22-én a bécsi Fridge-en!

Találkozunk november 21-én és 22-én a bécsi Fridge-en!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×