Jesper Tjäder mini interjú a bécsi Fridgeről

A november végi bécsi Fridge-ről már olvashattátok képes beszámolónkat, és egy ott készült snowboardos mini interjút is Kevin Bäckstörm-mel.  A skandináv országokból érkezett riderek a freestyle ski verseny selejtezőjének mindkét heatjében is jól szerepeltek : a svédek és a finnek is eléggé odatették magukat: a svájci tarolás mellett ők végeztek az élvonalban, és kerültek a döntőbe. Jesper Tjäder harmadikként jutott be a saját heatjéből, patentül letett dupla cork 1260-as trükkjeivel, bár a döntőben már lecsúszott a dobogóról, mert ott a landingek már nem voltak száz százalékosak.

Jespert a selejtezők után kaptuk el pár kérdésre, miután megtudta, hogy harmadikként jutott be a döntőbe saját csoportjából, utána a döntő annyira nem jött be neki, és nem a dobogón végzett. Viszont friss év végi hír, hogy megszerezte a pontokat a szocsi téli olimpián való induláshoz. Tovább a mini interjúhoz!

Jesper Tjäder mini interjú (Fotó: Adam Palander)

Jesper Tjäder mini interjú (Fotó: Adam Palander)

Sok freesíelő van Svédországban?
Igen, eléggé sokan vagyunk mostanában, Henrik, Oscar Wester, Niclas Ericsson és én is benne vagyunk a svéd freeski teamben, eléggé szépen nő a sport népszerűsége nálunk.

Vannak jó síterepek nálatok? Te hová jársz a legszívesebben?
Otthon általában Åre-be járok csúszni, a szezonban pedig mindenfelé Európában. Új-Zéland volt a legkülönlegesebb hely, ahol síeltem, nagyon tetszett. Főleg, hogy akkor voltam ott, amikor itthon Európában nyár volt.

Jasper Tjäder Are-ben (Fotó: Mattias Fredriksson, Powder Magazine)

Jasper Tjäder Are-ben (Fotó: Mattias Fredriksson, Powder magazin)

Elégedett vagy a teljesítményeddel a selejtezőben?
Igen, eléggé örülök neki 🙂 Csak a dupla cork 1260-eseimet csináltam, de azok számomra nagyon biztos trükkök, ha álmomból keltenek fel, is be tudom adni őket. De látszik a mezőnyön, hogy a döntőben szintet kell majd lépni.

Jesper Tjäder a Fridge döntőjében

Jesper Tjäder a Fridge döntőjében

Amúgy mióta síelsz, és mióta freesíelsz?
Most 19 éves vagyok és három éves koromban kezdtem, ez 16 év freesíelés 🙂 Mindig is az örömért csináltam, az alpesi sízés és az ilyenek teljesen kimaradtak, szóval az első naptól kezdve freesíelőnek tartom magam.

Mennyire szereted az ilyen városi, city jump versenyeket?
Úgy gondolom, hogy ezek a city jumpok inkább showműsorok az embereknek, mint egy verseny, de nagyon tetszik a hangulata, jó poén és külön előny, hogy közel van a város és a bulik. Viszont igazán a hegyekben rendezett versenyeket szeretem.

Bónusz kérdés, mivel a sportok mellett a sneakerek a másik fő témánk: milyen cipőket szeretsz?
Nem igazán vagyok egy sneaker rajongó… a deszkás cipőket szeretem, meg a technikai futócipőket, olyat mint például ez a Nike a lábamon, mert kényelmesek és könnyűek.

Jesper Tjäder mini interjú (Fotó: Johan Carlsson)

Jesper Tjäder mini interjú (Fotó: Johan Carlsson)

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×