A Never Summer sztori

Coloradoban minden rider ismeri a NeverSummer nevet, mivel immár 20 éve vannak a bizniszben a Canaday fivérek.   A testvérpár 1983-ban a szülők garázsából adta el első snowboard deszkáit még Swift név alatt, majd egy kis kaliforniai kitérő után hamar megtalálták a végső nevet. Márkájuk a srácok szülőhelyét körülölelő hegylánc nevét viseli, tisztelegve a csúcsok előtt, melyen az első csúszásokat is megejtették. Logójukban a sas motívum jelképezi az erőt és kitartást, mely saját fejlesztéseikre is jellemző. Az erősített élek és üvegszálas technológiák alkalmazása még a kezdeteknél volt jellemző, de az elmúlt években nagyot ütő innovációik, mint a Rocker & Camber (RC Tech) az igazi újdonságok közé tartozik. A folytatásban a longboard és sznóbi modelljeiket közelebbről szemügyre vesszük, ugyanis idén már itthon is kaphatóak a NS hardware-ek a Dreamworld Boardshop forgalmazásában.

[caption id="attachment_28444" align="aligncenter" width="620"]Deszkák a kolorádói fenegyerekektől: Never Summer Deszkák a kolorádói fenegyerekektől: Never Summer[/caption]

A Never Summer deszkák a felső kategória képviselői, lapjaik a legrugalmasabbak között szerepelnek a piacon és ők voltak az elsők, akik hybrid profilú lapokat kezdtek gyártani snowboard fronton. Bár a promókra és a hype-ra kevesebb energiát fordítanak, világszerte a top üzletek polcaira kerülnek ki modelljeik a kifinomult anyaghasználat, mérnöki munka és rider centrikus hozzáállás miatt. Mint független gyártók a saját céljaikat követhetik és a spécibb ötleteiket sem kaszálhatja el egy sales menedzser, vagy többségi tulajdonos.

Az idősebbik Canaday testvér és a háttérben az NS üzem

Az idősebbik Canaday testvér és a háttérben az NS üzem

A Canaday tesók üzemében 140 szorgos kéz, vagyis 70 fő dolgozik és nagy figyelmet fordítanak a riderek visszajelzéseire. Az utóbbi években hozzánk is begyűrűzött longboard láz az Államokban évtizedek óta dübörög és a Never Summer gyártósoron is a felső kategória lapjai készülnek. Itthon a szerencsések már tesztelhették a Clutch vagy Hooligan modellek valamelyikét, melyek a freeride vonal felé vezetnek minket a gyakran látott utcai krúzolós pintail modellektől. Amellet, hogy a snowboardban is imert W rocker formát használják egyes modelljeiknél, spéci Drift szériás kerekeik kifejezetten a ninja ridereknek készültek, akik szeretik  a szép és folyamatos slideokat. Az NSA Drift kerekek emellett center set kialakításúak, azaz a csapágyazás a kerék széltében is középen helyezkedik el, így ha kezd kopni a kerekünk, akkor megfordítva kétszer olyan hosszú élettartammal számolhatunk. Az extra minőségi elvárásoknak megfelelő anyaghasználat mellett az NS kiemelt figyelmet fordít a cuccaik élettartamának növelésére, hogyha már felső kategóriából választunk, akkor deszkánk szezonokon át ki is szolgáljon minket.

A kolorádói riderek olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy kedvenc sportjaiknak hódolhatnak egész évben. Mindez, hogy is néz ki? A következő editben megmutatják:

Azonban snowboard fronton igazán profik az embereink, nem hiába évtizedekkel ezelőtt ez a sport húzta be őket a bizniszbe. A vörös téglás Never Summer gyárban rengeteg prototípus látott már napvilágot, mivel a srácok nem ódzkodnak az extrémebb újítással csábító ötleteket is kipróbálni. A Never Summer volt az első gyártó, aki a hagyományos rocker és camber profilú snowboardok adta előnyöket egy deszkában tudta ötvözni.  A Rocker & Camber Technológiával (R&C Tech) készült lapok magukban hordozzák a a mosolygós profil adta játékosságot és a klasszikus camber stabilitását és irányíthatóságát. A következő képen láthatjátok, hogyan is néz ki mindez az így kapott R&C Tech profil szemszögéből.

Rocker és Camber egy személyben

Rocker és Camber egy személyben

Azóta rengeteg gyártó alkalmazza különböző neveken a technológiát, így nyitott meg új dimenziókat a snowboard világában az NS. Az olyan modellek, mint a Cobra pedig folytatják a fejlődés útjának kijelölését, pionír fejlesztésekkel, mint a Carbonium felsőrész. A deszka borítása gyémánt szerkezetű rendkívül ellenálló karbonból készül, eddig nem ismert rugalmasságot kölcsönözve. A szénszálas topsheet és társai persze mindig kockázatot jelentenek a folyamatosan változó snow bizniszben, azonban a Never Summer jól kapja el a trendeket, immár 20 éve. A brand park kutyája az EVO modell, egy igazi jibber lap. A Press Flex Corenak köszönhetően a kötések között szuper flexibilis részek kerültek kialakításra, hogy a pályán és a butter boxon is szépen hajoljon a lap. Az NS lapok általában letisztult grafikákat kapnak, ennél az EVO mintázata egy fokkal vállalósabb koponyás sztilo, ami nekünk nagyon bejött.Az előbbi két modell mellet mégt feltétlenül ki kell emeljük a Proto HD modellt, melynek wide változata a HDX nevet kapta. A Proto esetében egy all mountain lapról beszélünk, mely éltartásának és  stabilitásnak köszönhetően a száguldást favorizáló riderek kedvence lesz. A modell alacsony profillal rendelkezik, mely a deszka két végen növeli az él hosszt növelve az elrugaszkodáshoz szükséges felületet az olliekhoz és extra stabilitást is nyújt a landolásoknál, ha valaki a parkba viszi a Protot.

ev

Never Summer Cobra – EVO – Proto HD modellek a hazai kínálatból

Csaj fronton legalább ennyire erős az NS 2014-es lapjai közül az Onyx, mely bekerült a Transworld Snowboarding GoodWood díjazottjai közé, ahova a szezon legjobb lapjait választják csak be. Az Onyx egy extra vékony park lap a szebbik nem képviselőinek  R&C Tech profillal (ritkaság a női lapoknál). Az érzést csúszáskor leginkább selymesnek lehet leírni, mivel a középpontosan szimmetrikus kialakításnak köszönhetően switchben is ugyanolyan könnyen irányítható a lap, nem beszélve a Press Flex Core adta előnyökről.

Nem csak a minta hódít: Never Summer Onyx csajoknak

Nem csak a minta hódít: Never Summer Onyx csajoknak

Az NS egyik igazán különleges profilú terméke splitboardjuk.  A mászást sem megvető freeriderek, így párhuzamos léccel tudnak feljutni a csúcsra, majd a kettőt összeillesztve snowboardjukkal ereszkedhetnek alá. A NS a 90-es évek vége óta fejleszti saját változatát, mely a kezdetekben a kizárólag síelőknek fenntartott pályák levadászására is tökéletes eszköz volt;)

A Never Summer azon gyártók közé tartozik, akik itthon is rendelkeznek flow csapattal. Csaj fronton Egly Kyra, míg a fiúk mezőnyében Agárdi Sanyi és Kaposi Puma Peti koptatja lapjaikat. Puma Pí bár az idei muarui bajnokságon nem kellemes könyök sérülést hozott össze, már javában készül a szezonra. Íme egy hangulatos edit róla, még a tavalyi télből:

A Never Summer deszkák itthon a Dreamworld Boardshop Webshopjában kaphatóak, ahova már a legfrissebb modellek is befutottak és minden modellre 3 éves gyártói garanciát vállalnak. Like-oljátok FB oldalukat, hogy időben értesüljetek a tesztnapokról és modellfrissítésekről. Az itthoni havazásra még lehet várnunk kell egy pár hete, de addig is hangolódjatok a téli szezonra az NS idei mozijának beharangozójával, pofonokra felkészülni!

]]>

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×