TOP3 cipőszemle a Procross-ból

A kiemelt modelleket felvonultató, TOP3 sorozatunk keretében a Procrossban jártunk, hogy a frissen befutott Fox Racing modellek közül összeszedve a legjobb hármat bemutassuk nektek őket. A cipők közös tulajdonsága, hogy Motion Technológiával készült talpakon nyugszanak, a felső részek azonban formájukban és hangulatukban is igen különbözőek. A folytatásban bővebben technológiáról és stílusról a Fox háza tájáról.

[caption id="attachment_25140" align="aligncenter" width="620"]Fox Motion felhozatal a Procrossból Fox Motion felhozatal a Procrossból[/caption]

Először is vegyük közelebbről szemügyre pontosan hogyan épülnek fel a Motion csukák. A Motion betét a járófelület és a talpbetét között helyezkedik el. Egy könnyű és rugalmas EVA talpszerkezetről beszélhetünk, melyhez hasonlóval először futó és tréningcipőkben találkozhattunk, majd a lifestyle sneakerek között is előszeretettel kezdték el használni. A hab betétre került fel a megerősített talpfelület, mely tagolásának köszönhetően együtt hajlik a talpbetéttel.

Motion talpszerkezet közelebbről

Motion talpszerkezet közelebbről

A Fox Eclipse modellje masszív megjelenéssel rendelkezik, melyhez kis súly társul többek között a Motion technológiának köszönhetően. A cipő bélésének, illetve nyelvének hálós kialakítása segíti a szellőzést és tapasztalataink alapján ez tartósságban is erősebb, mint egy szövet  betét. A fűző lyukak dupla rétegűek, illetve a bőr betétek is tovább erősítik a cipőt.  Az Eclipse 24.900,- forintos áron kapható itthon.

Fox Motion Eclipse szürke és kék kombinációjában

Fox Motion Eclipse szürke és kék kombinációjában

Az Atmis igazi különlegessége, hogy a felső rész minimális varrást kapott ultra letisztult megjelenést elérve. A cipőt kézbe véve könnyed, flexibilitását jól mutatja, hogy összehajtva az orr és a sarok rész könnyedén összeérinthető, brutálisan hajlik a cipő talpa. A Fox a Motocross élvonalában már rengeteget bizonyított, most cipő fronton is leteszi névjegyét az asztalra. A hálós belső és a minőségi ragasztások teszik majd strapabíróvá ezt a Motion modellt. Az Atmis 25.900,- ért száll versenybe az ultra könnyű sneakerek versenyében.

Itthon is kapható Atmis Motion

Itthon is kapható Atmis Motion

Idén is trendy az egy részes orr a deszkás vonalon, melybe jól illeszkedik a Fox Motion Scrub modellje. Egyszerre modern és klasszikus a cipő megjelenése. A Scrub kategóriájának egyik legkönnyebb cipője, wakeskate fórumon is talákoztam a cipővel, ebben a sportban ugyebár vizes közegben mozognak a cipők, ahol az ellenállóság és a súly a legfontosabb szempontok.  24.900,-ért koptatható az úriember.

Motion Scrub szürke és lime színben

Motion Scrub szürke és lime színben

Ezeket a frissen tavaszra befutott cipőket megveheted a Procross új üzletében (Margit körút 73.), szóval ha neked is bejön valamelyik, akkor irány az üzlet!

]]>

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×