Snowpark épül Eplényben

Kickerek, boxok, railek. Esti világítás. Night session. Aki szokott snowboard és freeski filmeket nézni annak biztosan ismerős a kép és legbelül mindig vágyott arra, hogy megtapasztalja ezt az érzést. Szerencsére a snowboardosoknak és a freesíelőknek nem kell tovább várnunk, mivel az eplényi SíAréna az idei szezonra ezek megvalósítását tűzte ki maga elé. A továbbra kattintva megtudhatjátok mit tartogat számunkra az eplényi tél.

Eplény madártávlatból (Kép: overmagazin.com)

Eplény madártávlatból (Kép: overmagazin.com)

A nyáron új pályával bővült az eplényi síközpont (6-os pálya), aminek az oldalában már nagy erőkkel építik a téli funpark alapjait. Az építéskor alapvető szempont volt az esti világítás, ennek köszönhetően sötétedés sem áll meg az élet. A pálya kialakításakor ügyeltek a kellő szélességre is, hogy mellette elférjen az állandó park. Ezenfelül a pálya szélessége biztonsági szempontból is fontos, mivel így a kevésbé profik is nézhetik a ridereket oldalról anélkül, hogy becsúsznának az inrun közepébe, mielőtt elugranának.
Ahogyan a képen is látható a sípálya üzemeltetői egy elég hosszú line-al készülnek, ami biztosítani fogja, hogy minden trükködet be tudd adni egy menetben. Ezenkívül fáradt riderekre is gondoltak, a Holle Anyó étterem külső teraszát befedték, ennek köszönhetően bővült a melegedő helyek száma.

Zajlanak a munkálatok.

Zajlanak a munkálatok. Kattintsatok a többi képért!

Egyelőre dirt, de itt snowpark készül :P (Fotó: Nitro Snowboards Magyarország)

Egyelőre dirt, de itt snowpark készül 😛 (Fotó: Nitro Snowboards Magyarország)

A big air alapja is elkészült már.

A big air alapja is elkészült már.

Holle Anyó hütte kibővített változata

Holle Anyó hütte kibővített változata

Ha ennyi nem lenne elég, új beléptető rendszert kap a pálya, és új webkamerákat is felszerelnek. Innentől már három helyről figyelhetjük, mikor esik le az első hó, és mehetünk kipróbálni Magyarország legnagyobb funparkját. Kedvcsinálónak nézzétek meg a következő videót az eplényi 24 órás JumpJam-ről.

És mire ezt a cikket befejeztük, már le is esett az első hó hétfő reggel a SíArénában.

Ez az október végi hétfő reggel 6-7cm hóval köszöntött be :)

Ez az október végi hétfő reggel 6-7cm hóval köszöntött be 🙂

 

×