Sneakerbox Snowtábor 2013 @ Vars-Risoul (FR)

A 2012-es kellemes emlékektől és a sok-sok pozitív visszajelzéstől fellelkesülve, idén is belevágtunk a sneakerbox snowtábor megszervezésébe! Várunk benneteket 2013 január-február fordulóján a franciaországi Vars/Risoul síterepre egy jó hangulatú közös csúszásra! A továbbiakban minden fontos tudnivalót megtalálsz, a kérdéseket és a jelentkezéseket a sneakerbox.sitabor@gmail.com címre várjuk!

Tavaly is extra gyorsan beteltek a helyek, csak kapkodtuk a fejünket mi is, ha tetszik a dolog, ne filózz sokat, jelentkezz!

Sneakerbox Snowtábor / Vars-Risoul / 2013. január 25 - február 3.

Sneakerbox Snowtábor / Vars-Risoul / 2013. január 25 – február 3.

Először is nézd meg 2012 februárjában Val d’Allosban megszervezett első Sneakerbox Snowtábor videóját. Etalon tábor volt, mi legszívesebben már azonnal indulnánk is 🙂

 

Az úti célunk Vars (FR), január-február fordulóján

Az időpont 2013. január 25-február 3. (péntek-vasárnap), az úti cél pedig Vars, Franciaország. Vars és a vele (rendesen) összekötött Risoul síterep együttesen alkotják a 185 km-es Forêt Blanche (Fehér Erdő) síterepet. A freestyle snowboardosoknak és síelőknek ebből a 185 km-ből az a két kilométernyi szakasz lehet majd a legkedvesebb, ami Franciaország leghosszabb snowboard pályája/parkja 😉 A „maradék” 183 kilométer mindenféle nehézségi szintű pályából áll: „tanuló” zöldek, kellemes kékek, rongyolós pirosak és rafkós feketék. Ezen kívül persze  rendesen ki lehet kalandozni a freeride területekre vagy épp az erdőbe is. Természetesen világjegyünk lesz – a bérletünk az egész terepre érvényes.

Disznóland - park kutyáknak :D

Disznólend – park kutyáknak 😀

Utazás busszal vagy egyénileg autóval

Alapjáraton busszal 🙂 Ahogy megszoktuk, útközben pörögnek a filmek, megy körbe a kaja-pia, klubbolás, de van aki meg a nyaka alá gyűri a kispárnáját és simán átalussza az egészet. Van lehetőség az egyéni utazásra is, ekkor a buszjegyet nem kell kifizetni.

Szállás ** és *** apartmanházakban

Csapatunkat két szomszédos apartmanházban szállásolják el, különböző méretű és típusú apartmanok közül lehet választani, két és háromcsillagos kivitelben. A berendezés és a felszereltség mindkét házban hozza a francia apartmanoktól elvárható szintet. Jó francia szokás szerint az apartmanokban „pont el lehet férni”, nem pazarolnak a hellyel 🙂

Sneakerbox Snowtábor 2013: 4, 5 és 6 fős apartmanok

Sneakerbox Snowtábor 2013: 4, 5 és 6 fős apartmanok

Árak 259 eurótól

A szállás, a 6 napos Forêt Blanche síbérlet és a buszos utazással együtt fejenként 259 és 299 euró között van. Ezen felül még a helyszínen fizetni kell kb. 4-8 euró üdülőhelyi díjat, és ezzel vége is a kötelező költségeknek. Az árak a szállás típusától függően a következők:

5 fős apartmanok **-os házban: 259 euró/fő (+ kb. 4 euró üdülőhelyi díj)

6 fős, két légteres apartmanok ***-os házban: 269 euró/fő (+ kb. 8 euró üdülőhelyi díj)

6 fős, három légteres apartmanok ***-os házban: 279 euró/fő (+ kb. 8 euró üdülőhelyi díj)

4 fős apartmanok ***-os házban: 299 euró/fő (+ kb. 8 euró üdülőhelyi díj)

A nem busszal utazók 60 eurót vonjanak le ebből az árból.

Az apartmanokra kauciót kell letenni, melynek összege előreláthatólag 300 euró/apartman. Természetesen ez visszajár kiköltözéskor, amennyiben rendben ki van takarítva és nem történt károkozás.

Miért vannak az árak euróban megadva?

A sítúra minden költsége (szállás, síbérlet, de még a buszok is) euróban merül fel az utazási irodánál. Az elmúlt évek ősz és tél hektikus árfolyamváltozásai után nagyon nehéz fix forintárakat megadni, és vannak arra mutató jelek, hogy ez idén is megismétlődik.  Az árak euróban fixek, ezért kérjük, hogy euróban fizesd a részvételi díjat.

.

Vars + Risoul = Foret Blanche

Vars + Risoul = Foret Blanche

Jelentkezés és előleg befizetése

Igyekezzetek összehozni egy teljes apartmanra való csapatot. Ha ez megvan, akkor jelentkezz a sneakerbox.sitabor@gmail.com címen: írd le a neveket és mindenkihez legalább egy e-mail címet. Jelöljetek ki egy szobafőnököt, aki a kapcsolattartó lesz, aki intézi a szoba befizetéseit, és velünk tartja majd a kapcsolatot. Itt lehet becsekkolni a Facebook eseményre, de ez még nem jelent jelentkezést!

Válaszolunk, hogy van-e hely, és ha minden kerek, akkor minél előbb, de legkésőbb október 19-ig be kell fizetnetek az előleget, fejenként 100 eurót. Foglalásod az előleg befizetésével válik érvényessé. Tavaly is jóval hamarabb beteltek a helyek mint ez  a végső határidő, szóval érdemes minél előbb befizetni az előleget és így biztosítani a helyedet. A befizetés euróban történik személyesen, Gergőnél vagy Véginél. Az összegről átvételi elismervényt kapsz.

A teljes részvételi díjból fennmaradó összeget 2012. december 18-ig kell befizetni, szintén a fenti módon.

Szponzorok kedvezményei

A tavalyi évhez hasonlóan most is beszélgetésben vagyunk üzletekkel, márkákkal, hogy szerviz, felszerelés-kölcsönzés és a cuccok beszerzésében kedvezményeket hozzunk össze snowtáborunk résztvevőinek. Ahogy ezek megvannak, úgy bővítjük ezt a részt.

Kaja, buli, egyebek

Kajálás: Szokás szerint önellátó, azaz minden csapat azt főz a konyhájában, amit akar és tud 🙂 Vars felé Briançonon visz az út, ott terv szerint megállunk, hogy feltankoljunk a helyi hipermarketben, és természetesen Varsban is van bevásárlási lehetőség. Az a friss baguette és croissant minden reggel… hmmm 🙂

Esti programok:Nem félünk, hogy ne alakulna majd spontán minden este egy buli valamelyik (minden) szobában (powered by iPig vagy iPanda :), emellett a helyszín felderítése után igyekszünk majd össznépibb bulikat is összehozni a helyi szórakozóhelyek valamelyikén. Snowboardos/freesí filmnézést is tervezünk valamelyik estére.

Oktatás: Tavaly is sikerült jópár kezdőt deszkára és lécre állítani, a tapasztaltak tanították a kezdőket legyőzni az első napok kihívásait. Önkéntes oktatói csapatunk segít majd, ahogy tud mondjuk ha kezdő vagy, akkor az első két-három nap harcát legfőképp úgyis magadnak kell megvívnod, hogy inkább a deszkán legyél és ne seggen vagy hason 😀

Utazási irodai partner: A szállást, a bérletet és a buszt a Skilines iroda biztosítja (Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal engedélyszám: U-000865), ahol a kollégák sokéves gyakorlattal szerveznek franciaországi síutakat, és már mi is többször utaztunk velük, és mindig elégedettek voltunk.

Kérdésed van? Jelentkeznél?

Írj egy e-mailt a sneakerbox.sitabor@gmail.com címre!

Vars, ahogy szeretjük: vastag hótakaró alatt :P

Vars, ahogy szeretjük: vastag hótakaró alatt 😛

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×