Házi praktikák: hogyan őrizzük meg lábbelink szépségét?

Unod, hogy a cipőd mindig koszos és hogy másnak hónapok elteltével is ragyogóan tiszta és fehér? A tovább után bemutatunk Nektek egy nagyon olcsó és jól bevált cipőtisztítás praktikát, amit bárki el tud végezni saját maga is!

Gréta Házi Praktikái: cipőtisztítás :)

Gréta Házi Praktikái: cipőtisztítás 🙂

Magam is rendszeres cipővásárló vagyok, de a régebben vásárolt darabokkal is úgy bánok, mintha újonnan vásároltam volna őket. Sokan kérdezik tőlem, „hogyan tudod a cipőid szépségét megőrizni?”, a válasz nagyon egyszerű: rendszeres takarítással. De hogy ne csak szavakkal bizonyítsam ezt, pár képet is készítettem a cipőtisztítás folyamatáról.

A Recept

Végy egy piszkos cipőt (ha ezt a cikket olvasod, akkor ez valószínűleg adott 😉 A cipőn kívül pedig súrolóport, szivacsot valamint vizet.

1. lépésként a szivacsot vizezzük be bő vízzel, amint ezt megtettük, a csapot zárjuk el, ne folyassuk a vizet, amíg mi a cipőnket tisztítjuk.

2. lépés: a szivacsra egy kis súrolóport szórunk, de nem kell sok, mert így is hatékonyan leszedi a különféle szennyeződést.

3. lépésként az egyik kezünket a cipőbe dugjuk, hogy kényelmesen hozzá tudjunk férni a szivaccsal.

4. lépésként a súrolóporos szivaccsal a cipő talprészét végig dörzsöljük, ahol látjuk, hogy koszosabb, ott akár erősebb mozdulatokkal is végezhetjük a tisztítást. Ne féljetek attól, hogy a cipőtöknek baja esik, pár éves tapasztalatom alapján eddig egyik lábbelinek sem esett baja.

5. lépés gyanánt a szivacsot kimossuk, akár többször is, így a tiszta szivaccsal a cipő talpát átmossuk. Ha jól dolgoztunk, márpedig itt nem lehet rosszul, akkor egy ragyogóan tiszta cipővel találjuk szembe magunkat!

Ezután már csak annyi dolgot maradt, hogy kimenj a szabadba és várjátok a csodálkozó tekinteteket a csillogó cipőtök láttán!

Még több cipőtisztítás tipp

Ide kattintva még több cikket, sőt videót találsz cipőtiszítás témában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×