DC Girls körkép tavaszra

Szerencsére a deszkás cipők terén rég a múlté a férfiuralom, idén is nagyon sok márka és modell közül választhatnak a csajok is. Ebben a cikkben a DC női cipőké lesz a főszerep, méghozzá a Stég felhozatalából szemezgetünk most. A DC-nél is igaz, amit a Vans cipőszemlékben írtunk, hogy a vékony cipők egyértelműen dominálnak, azonban a DC kínálatában jobban megmaradtak a kifejezetten sportos, olykor légtalpas cipők, vad színekben:)

DC Girls spring 2012

DC Girls spring 2012

Elsőnek nézzük a hazai kínálat egyik jeles képviselőjét, a Bristol LE-t. A Bristol ránézésre a klasszikus vulkanizált deszkás cipők nőiesebb kiadása. Jól néz ki, egyszerű és kényelmes, az orr-rész elég széles ahhoz, hogy egész napos gyaloglások után se törje a lábad. Két színben kapható itthon, a fekete velúr felsőrész a black/purple/wine -ban szürke textil betéttel készül, és lila címke illetve fűzőlukak dobják fel; a vadabbaknak pedig a black/leopard verziót ajánljuk. A hasonló jellegű vulkanizált talppal készülő modelleknél megszokhattuk, hogy a külső talp sarok részére is logó kerül, ami itt sincs másképp a DC táblácskával. A Bristolból mindkét szín 18.990,- forintba kerül.

Bristol LE - black/leopard és black/purple/wine

Bristol LE – black/leopard és black/purple/wine

A Chelsea nagyon régóta a legkedveltebb női cipő a DC-nél, és pont ezért sok új modell is készült belőle. A Chelsea Z HSE egyike, ezeknek, az alap cipő sokkal kecsesebb kiadása, magas szárral. A cipő vulkanizált, és a gumi borítás a sarokra és az orra is felkúszik, így sokkal strapabíróbb, nehezebb bármelyik végében kárt tenni pl. egy fesztiválon. Emellett a talp rész is nagyon jól tapad. A cipő szép, vékony sziluettű, egy kis párnázás van csak a boka körül és a nyelvnél, hogy ne törjön; és még szellőzőlukak is kerültek bele. A fém fűzőlukak is a cipő hosszú életét támogatják.  Az oldalán egy nagyobb, hímzett DC logot találunk, és a sarok részre is jutott egy. Kiválasztottunk a black/white/black színkombináció: hajszálcsíkos, férfiasan nőies:) 19.990,- forintot kérnek érte.

Chelsea Z HSE - black/white/black

Chelsea Z HSE – black/white/black

Harmadik DC modellünk a sportosabb vonal kedvelőinek készül, klasszikus high top forma, feltűnő megjelenéssel. A Rebound is alap modell Ken Block istállójából, mely sokszor csajos színekbe öltözik. A mi kiszemeltünk a türkiz zöld/szürke/fekete változat, melynek felsőrésze nagyrészt bőrből készült, melynek tartósságát az orr rész dupla varrásai is igyekeznek növelni. A fűző is szürke alapon zöld mintás és alul egy DC logó fogja a nyelvhez, melynek felső részére szintén ezüst/fehérben a jól ismert márkajelzés került. A cipő stratabíróságát kiemelhetnénk, de ismerjük annyira a szebbik nem képviselőit, hogy náluk inkább a színösszeállítás, mintsem a technikai részletek fogják meghatározni a döntést. A Rebound High 23.990,- forintért lehet a tiétek.

DC Rebound Hi a kosaras vonalról

Itthon is kapható DC Rebound Hi a kosaras vonalról

A fent bemutatott cipőket biztosan megtalálod a budapesti és a veszprémi STÉG-ben. A pesti üzletben már korábban jártunk Store Check sorozatunkban, melyről a beszámolót itt olvashatod, illetve az aktuális felhozatalt is csekkolhatod  a Facebook oldalukon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×