DuFFs 2012 tavaszi-nyári cipőszemle

Tavaszi cipőszemle sorozatunkban most három friss DuFFs modellt veszünk szemügyre. A DuFFs cipőknek már néhány szezon óta fix helyük van a sneakerbox cipőszemlékben, mert nemcsak kényelmesek és stílusosak, de az áruk is elég baráti! Most tavaszra csak félcipők érkeztek, de az év melegebbik felében érthető is. Még több infó és kép a DuFFs Revert, Tarmac és Tierra cipőkről a tovább után!

DuFFs cipőszemle 2012 tavasz-nyár: Revert, Tarmac és Tierra - ezeket itthon is megveheted

DuFFs cipőszemle 2012 tavasz-nyár: Revert, Tarmac és Tierra – ezeket itthon is megveheted

Először lássuk a DuFFs Revert cipőket, melyből három szín is érkezett idén tavaszra. A cipő háromszorosan átvarrott felsőrésze a kopásnak ellenálló hasított bőrből készült, a nyelv anyaga vászon, a meleg időre való tekintettel megfelelő mennyiségű szellőzőlyukkal ellátva. A talp egy alacsony kivitelű vulkanizált talp, amibe ráadásul belesüllyed a lábad, így a deszkát és a pedálokat is jobban érzed (ha a kontrollt jobban csíped mint a fokozott ütődéscsillapítást, akkor ajánljuk). Azért nem maradsz védelem nélkül sem, a DuFFs „bonesaver”, azaz „csontmentő” elnevezésű, a talp teljes hosszában végighúzódó PU talpbetét beépített sarokvédelemmel tompítja a rázósabb landolásokat. A talp kívülről tapadós és tartós gumi. A 400 NBS iparági sztenderd kopásállóság a gumitalpra már több cipőnk leírásában is felbukkant, de most ismét tanultunk valamit, ez a talp egyben 60 durometer kopásállóságú is (ez egy másik módszer, amivel egy gumi/műanyag tartósságát mérik). A Revert három színben (Kelly zöld, fekete, szürke-fekete) lesz kapható idén tavasszal-nyáron a Procross üzletben és webshopban, baráti, 16 900 Ft-os áron.

Duffs Revert cipők három színben

Duffs Revert cipők három színben

Cipőszemlénk második darabja a DuFFs Tarmac, mely egyáltalán nem hivalkodó, funkcionális cipő, mely a „mindenhez megy” fekete színben lesz kapható most tavasszal-nyáron Magyarországon. A cipő fő előnye a könnyűsége, melyet a varrott-ragasztott talpszerkezet ellenére sikerült elérni, ez ugyanis általában nehezebb, mint a vulkanizált gumitalp. Ez szerkezetéből adódóan jobb ütődéscsillapítási képességekkel rendelkezik, de emiatt valamivel magasabb és kevésbé érzékeny konstrukció. A varrás nélküli orr, ami még az olliezó részeket is magába foglalja az „ahol nincs varrás, az nem is tud elszakadni” elvet követi. A Tarmac 17 900 Ft-ért kapható az itthoni üzletekben.

Duffs Tarmac

Duffs Tarmac

Végül, de nem utolsósorban itt a stílusos DuFFS Tierra, a team egyik BMX-es tagjának, Kevin Porternek signature cipője. Idén tavasszal a kellemes és trendi világosbarna (Rust) színben lesz kapható, 16 900 Ft-ért. Ez is egy olyan lépő, amiben nem csak biciklizni tudsz, de egy buliban is megjelenhetsz benne 🙂 A Tarmachoz hasonlóan ez is cupsole szerkezetű, EVA középtalppal, tehát jó ütődéscsillapítást várhatsz tőle. Hasított bőr felsőrésze, nemhogy „egybeorros”, de szinte „egybecipős”, nem sok varrást találsz rajta. Slim kivitelű, nincs agyontömve béléssel. Oldaltalpán a cipő felsőrészén végigfutó szín ugyanaz, mint a felsőrészé, ez jó összhangot teremt  – tapadási és kopásállósági tulajdonságai pedig hozzák azt, amit a többi DuFFs cupsole cipő.

DuFFs Tierra (Rust)

DuFFs Tierra (Rust)

A DuFFS cipőket a Procross margit körúti üzletében vagy a procross.hu webshopban is megtalálod.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×