Adidas adiZero Rose 2 – az MVP cipője

Profizmus. Ez volt az első gondolat, ami megfogalmazódott bennem, amikor a kezembe vettem a cipőt. Egy prémium cipőt, ami egy prémium játékoshoz dukál. A típust maga Derrick Rose koptatta ki az NBA parkettáin meccsről meccsre, és ezekre a tapasztalatokra alapozva formálta ki az Adidas az új adiZero Rose 2-t. Részletek a tovább után!

Az Adidas adiZero Rose 2 D-Rose 2 kosaras cipő a 2011-es MVP lábán

Az Adidas adiZero Rose 2 D-Rose 2 kosaras cipő a 2011-es MVP lábán

Amikor bemutatták a Crazy Light-ot tavaly júniusban, igaz nem hivatalosan, de új korszak kezdődött az Adidas Basketball-nál. Persze évről évre rebesgettek valamit nagy visszatérésekről, de a Crazy Light volt az, ami olyan szintekre hozta vissza a márkát, amilyen elvárásoknak a TMac sorozat csúcspontjai óta nem tudott megfelelni.

„Láthattuk az Adidas Basketball azon törekvésit az elmúlt években, hogy a „legfényesebb” súlymárkává váljon a piacon.  A Crazy Lighttal azt hiszem meg is találtuk ezt az utat.” – mondta a Rose 2-t tervező, Robbie Fuller.

És valóban, sok a hasonlóságot találhatunk a Crazy Light és az adiZero Rose 2 között, ám ez egyáltalán nem véletlen. Az Adidas és Rose több korábbi sikeres közreműködéssel rendelkezik, a Rose 2 viszont jó néhány újdonsággal kecsegtethet a kosárlabdás cipők kedvelőinek.

Az Adidas adiZero Rose 2 D-Rose 2 kosaras cipő

Adidas adiZero Rose 2 D-Rose 2

Első látásra rögtön szemet szúrhat az Adidas legújabb innovációja, a cipő vázát adó SPRINT FRAME technológia. A teljesítmény maximalizálása, és a rendkívül alacsony tömeg megtartása mellett (akárcsak CLnél, itt is a jól bevált SPRINT WEB anyaghasználatot követték) ügyeltek a tervezők a megfelelő stabilitás megtartására is. Ebben kiemelkedő szerepe volt a bokát rögzítő csatoknak és a vulkanizációs eljárás során kialakított talpnak. A kiváló ruganyozásra természetesen itt sem lehet panasz, sőt, kimondottan jól is néz ki a fehér talpalávaló, ám meg kell említenünk, nem kimondottan univerzális bevethetőség terén. Parkettán jól teljesít, míg betonon akadnak nehézségei.

Az új modell egy kicsit átalakított, közép lábfejre célzott felsőrészt kapott, kívül elegáns, szintetikus bőr borítással, míg belül főképp plüssszerű puha elemeket, amik maximális kényelmet és szellőzést biztosítanak a júzerek számára. És ez csak néhány olyan megoldás, ahol az Adidas csapata figyelembe vette mind a stílust, mind a használati tényezőket.

Derrick Rose elérte, hogy harmadik szezonjára a liga egyik legjobb játékosaként, irányítójaként tekintsenek rá, és elmondhatjuk ezt a bámulatos teljesítményt az adiZero sorozat is követi. Alig egy év alatt az egyik legjobban várt kosaras cipővé nőtte ki magát, és most sem okozott csalódást. Csak mint az elődök, az adiZero Rose 2 is tökéletesen beleillik a sorozatba, és akárcsak Rose a pályán, a cipője is kiemelkedik a mezőnyből.

ármin

Don’t count your shoes, make your shoes count.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×