Vans deszkás és BMX-es cipők 2011 őszére-telére

Az ősszel már eddig is számos Vans cipőszemlét olvashattatok a boxon: a csajok már megkapták a körképet az itthon kapható őszi és téli Vansekből, az oldszkúl és Off the Wall modellek közül is csemegéztünk, most pedig néhány igazán „technikás” darabot vesszük szemügyre, amiket itthon is tudtok venni. Tovább!

Vans 2011 őszi-téli cipőszemle, válogatott deszkás és BMX-es cipőkkel

Vans 2011 őszi-téli cipőszemle, válogatott deszkás és BMX-es cipőkkel

Az Omar Hassan közreműködésével készült La Cripta Dos Mid fekete bőr felsőrésszel és kissé szürkés színű vulkanizált gumitalppal készült. Egy igen jól kinéző Mid, azaz középmagas szárú cipő, tovább gyarapítja azon Vans cipők sorát, amiket már-már elegánsnak lehet mondani. Na de feltéve, hogy fullos kinézete ellenére mégsem Operabálba akarsz menni benne, hanem mondjuk deszkázni, íme a cipő hasznos tulajdonságai: oldalt minden varrás kétszeres, kétrétegű, megerősített ollie panelekkel rendelkezik és bár az orra nem ez a mostanában egyre jobban elterjedt teljesen varrás nélküli kivitel (ugyebár ha nincs varrás, nincs cérna, ami előbb elszakadjon, mint a cipő bőr anyaga) de legelöl itt is hiányzik az a félköríves varrás, szóval az irány jó 🙂 A talp természetesen már itt sem a fapados vulkanizált konstrukció, kívül ott a tapadós WaffleGrip gofrimintás talp, de belül már az ütődéseket jobban elnyelő Megathane talpbetétet találod. Ezt a cipőt itthon 20 990 Ft-ért veheted meg.

Vans La Cripta Dos Mid (black/grey)

Vans La Cripta Dos Mid fekete felsőrésszel és szürkés oldaltalppal

A Vans Edgemont (leánykori nevén Baxter Mid) idén ősszel-télen kétféle színben kerül a hazai Vans cipőket is árusító üzletek polcaira. A magasított (de csak mid magasságú) a bokát védő szár és a masszívabb, merevebb varrott-ragasztott talp miatt valószínűleg nem csak a deszkásoknak, hanem a bicósoknak is be fog jönni ez a modell. Kétféle színben lehet itthon kapni, az egyik a grafit-szürke-kék (Charcoal/Gray/Blue) 21 990 Ft-ért, a másik pedig a Weather, azaz az időjárásálló sorozatból a fekete/vörös (Black/Red) 23 990 Ft. Ez utóbbinak a designja kicsit meg lett bolondítva túrabakancs stílusú fűzővel és minden terepen tapadó mintázattal (erre kíváncsi lennék, hogy működik a gyakorlatban 🙂

Vans Edgemont (Baxter Mid)

Vans Edgemont (Baxter Mid) – a "sima" és az "időjárásálló"

Bár most abszolút a magasabb szárú cipők pörögnek (még nyáron is, nemhogy télen) de vannak, akik a félcipőkre esküsznek, az ő figyelmükbe ajánljuk a Vans Wylie-t, ami korábban a Cockstar storecheck során is előkerült már: Peti ajánlotta a bicósok figyelmébe. A Wyle felsőrésze bőr és vászon kombinációja és nemcsak bélése és nyelve, de varrott-ragasztott talpa is ki van könnyítve: nem végig, hanem csak a kritikus elülső részen fedi nagy kopásállóságú gumi. A modell egyedi tulajdonsága még a sarkat stabilizáló, a talppal egybeolvaszott rész ott hátul. Fekete-kék színe, melyet csak a fehér Vans hullám tör meg, mindenhez megy, főleg így télen. 19 990 Ft-ért veheted meg itthon.

Vans Wylie (black-blue / fekete-kék)

Vans Wylie (black-blue / fekete-kék)

 

Amikre még érdemes ránézni…

Korábban már részletesen írtunk a Vans és a Cult együttműködésében készült két cipőről, az itthon 18 990 Ft-ba kerülő Atwood Mid (Cult Black) és a 17 990 Ft-ért megkapható Vans Brasco (Cult Black) modellekről, a cipők bemutatását ide kattintva nézheted meg.

Vans x Cult BMX Brasco és Atwood Mid cipők

Turányi Rómeóval nemrég jelent meg interjúnk itt a boxon, melynek része volt egy cipőteszt is, Rómeó egy Vans Owens High 2 magas szárú cipőt kapott a MOFO-tól tesztelésre és lelkiismeretesen el is mondta róla a véleményét 🙂 A cipő technikai tulajdonságait ebben a cikkben, a teszt eredményét pedig a Rómeóval készült interjú második felében találod. Owens High 2 cipő  itthon szürke színben szerezhető be, 21 990 Ft-ért.

Romeó Vans Owens 2 Hi cipőteszt

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×