Rómeó beteszteli a Vans Owens Hi 2 cipőt

Turányi Rómeót nem kell bemutatni a magyar BMX-eseknek, és arra gondoltunk, hogy biztos sokan közületek szívesen olvasnának vele is egy interjút 🙂 Az pedig múlt ősszel tök jól működött Szalay Norbival és Ajkay Ádival is, hogy az interjút passzintottuk egy-egy cipőteszttel. Nem lesz ez máshogy Rómeóval sem. Mivel odavan a Vans cipőkért és cuccokért, nagyon örültünk, hogy sikerült neki pattintani egy Vans Owens Hi 2 cipőt – ez tetszett neki a legjobban az idei őszi-téli Vans bicós cipő felhozatalból. Ezúton köszönjük a MOFO-nak (ismertebb megjelenési formájában a Speed és a The Lab üzletek), hogy felajánlotta a cipőt a teszteléshez. A cipőről mindent és egy friss bike checket Rómeóval a tovább után találsz!

Turányi Rómeó teszteli a Vans Owens Hi 2 cipőt

Turányi Rómeó teszteli a Vans Owens Hi 2 cipőt

A Vans Owens Hi 2 a korábbi nagy sikerű Owens modell továbbfejlesztett változata, és bár nem signature cipő, Chase Hawk keze is vastagon benne volt a cipő mostani változatának kialakításában. A vulkanizált technológiával készült talp magasságát és szélességét kicsit fogyókúrára fogták, többek között így érték el ezt a modern, vékony kinézetet. Azért hogy ne érezd egyesével a pedáltüskéket a talpadban, beletettek egy PU-alapú anyagból készült, Megathane elnevezésű talpbetétet, mely fontos szerepet kap az ütődéscsillapításban. A goffritalp a szürke camo színű, a pedálnál pedig a tapadás védett dupla olyan sűrű a mintázat.

A Vans Owens 2 Hi hátulnézetből (ott figyel a külső bokastabilizáló)

A Vans Owens 2 Hi hátulnézetből (ott figyel a külső bokastabilizáló)

A kétszeres-, van ahol háromszoros varrással egymáshoz rögzített, hasított és mintázott bőrpanelekből készült felsőrészen rögtön feltűnik, hogy szár túlnyúlik a most divatos közepes (mid) kivitelnél, az Owens Hi 2 kifejezetten magas szárú cipő (jó hír a bokádnak 😉 De hátul a sarkaknál is van néznivaló, a talp és a felsőrész találkozásánál van egy odaolvasztott stabilizáló perem, ami védi és stabilizálja a bokát. A felső részen pedig ott a tépzár, aminek a rögzítésen kívül védelmi szerepe is van. Az itthon idén ősszel kapható modell hivatalos színmegnevezése középszürke-gyöngyszürke (Mid Gray/Pearl Gray) és ha megtetszett a cipő, akkor 21 990 Ft-ért szerezheted be a Vans cipőt is árusító üzeletekben (pl. Speed Westend, Speed Mammut vagy a The Lab a Király utcában).

Vans Owens Hi 2 (Középszürke/Gyöngyszürke)

Vans Owens Hi 2 (Középszürke/Gyöngyszürke)

.

Rómeó tehát nekilátott betesztelni a cipőt, amíg az időjárás engedi, a szabadban utána pedig valami fedett skateparkban 🙂 A teszt eredményét és a vele készült interjút itt találod.

.

Turányi Rómeó bike check

Rómeóval is készítettünk egy bicócsekket, hogy mégis milyen gépen fogja koptatni új Vans cipőjét. Íme Rómeó rövid beszámolója az alkatrészekről és az egyediségekről 🙂

Turányi Rómeó bike check (Fotó:

Váz: BTS prototípus, spanyol BB-s, integrált fejcsapágyas
Villa: Cult  – extra street
Integrált fejcsapágy: Fly Bikes
Befogó: BTS egycsavaros – a legkönnyebbek között van
Rotor: Snafu SE Mobeus
Ülés: Colony – a csillagos kiadás
Üléscső: BTS
Lánc: KMC 410
Hajtókar: BTS két és fél részes (de már nem sokáig 😉
Pedál: Colony Fantastic Plastic
Fék: Fly Bikes felső konzolos
Fékkar: Odessy Small, dupla szálas
Lánctányér: BTS 25T
Kormány: S&M Hooder (8,6 magas) – Ez épp frissen lett lecserélve egy 8,5 magas, szintén króm R34 kormányra 🙂
Markolat: ODI Longneck
Első kerék: Első agy Fly tőcsavaros (36-os), Proper duplán húzott küllők, Odyssey G-sport felnik, Fit Faf fehér peremes 20 x 2,30
Hátsó kerék: Profile Mini SS, tőcsavaros 9T-s driver (36-os), Proper double butted küllők, Odyssey G-sport felnik, Fit Faf fehér peremes 20 x 2,10

Extrák: A fékben a kerékküllő húzza a féket, ezzel sok beállítást spórolok meg. Iszonyat hosszú markolat van rajta (két kezed is elférne rajta), hogy kápénál ne csússzon le. A hátsó kerék koppra van behúzva. A kerékagyak saját kezűleg lettek polírozva, a két agyba összesen belefektettem vagy 10 órát.

Turányi Rómeó bike check (Fotó: Pálmai "Pumpix" Gergő

Bike check fotók: Pálmai Gergő „Pumpix”

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)
×