A másik út: Fehér Attila interjú

Rengeteg rider, termék és videó vesz minket körül és sokszor már unottan szemléljük az egy kaptafára készült cuccokat. Attila pont egy olyan egyéniség, aki színt visz mindebbe a sokszor halványodó közegbe, hogy trükkjeivel inspiráljon minket és új irányt mutasson. Az olyan riderek, mint Attila tudnak motivációt adni, hogy amikor kimegyünk gurulni ne csak megszokásból tegyük, hanem továbbgondolva a helyszínt, deszkánk és saját adottságainkat új dolgokat próbáljunk ki. A körülmények sokszor meghatározóak, de a hozzáállásunk és attitűdünk tud igazán új élmények felé vezetni minket. A folytatásban hazánk talán legkreatívabb gördeszkásáról tudhattok meg többet.

Back to the new school

Back to the new school

Box: Az Element Make it Count versenyének apropóján jártál Madridban, Európa egyik deszkások által bevett fővárosában. Milyenek voltak a benyomásaid a városról, emberekről, deszkásokról?

Attila: A város gyönyörű, a spanyol emberek a megszokott módon kedvesek, őrültek, vidámak. Alapjáraton Spanyolország a kedvencem..a gördeszkások talán  többet mosolyognak, mint idehaza.. igaz.. ott  könnyebb boldognak lenni.. az életvitel miatt..

Box: Mit hoznál haza Madridból az itthoni deszkásoknak?
Attila: Mindenképp pozitívabb hozzáállást, igaz mi felénk nem olyan jó helyeken deszkázunk, de ez növeli a stabilitást a gördeszkán.. ha máshogy közelítjük meg a dolgot, akkor azt is mondhatnám, hogy mi a szar talajon  is tudunk deszkázni!
Box: Melyek a legújabb trükkök, amiken mostanában agyalsz?
Attila: Igaz idén a versenyekre koncentráltam, de kameráztunk is. Van egy kis füzetem amit teleírok türkökkel.. ezeket majd mindenképpen rögzítjük.. Hamarosan megyünk Horvátországba a SIMA csapattal, készülünk egy kis filmmel és még kiakarunk dobni  egy Labor footy kettőt is..  természetesen lesznek új agymenések..
dfghjkl

Oversized ollie, Galériához katt a képre! fotó: Hajnal Ádám

screamy wallride

screamy wallride

Box: Honnan meríted az inspirációdat a trükkjeidhez?
Attila: Legtöbbször 1 trükk elrontása ad ihletet, de van olyan is amikor deszkázáson kívül is írogatok magamnak.. Viszont ha látok valamilyen filmben egy trükköt akkor van ,hogy tovább variálom..
Box: Milyen tervek vannak még az idénre? Készülsz az OSG-re?
Attila: Ez az év nagyon jól sikerült, rengeteget utaztunk, amilyen versenyen helyezést akartam érni ott sikerült,és egy külföldi megmérettetésen  is dobogós lettem .. Az OSG-hez sajnos nem tudom ,hogy lesz e kedvem .. de kiderül..
Box: Mekkora figyelmet fordítasz az utcai, illetve a deszkás cipőd kiválasztására? Milyen szempontok vezérelnek, a divat és a forma, vagy inkább a funkcionalitás?
Attila: Szerencsére az Elementtől  kapok kedvemre való cipőket: egyszerűeket, semmi divat csicsával,könnyűek és hamar meg lehet őket szokni..
Box: Legjobb technikai cipő ever?
Attila: kimondott kedvenc cipőm nincs.. de ezek az Elmenet cipők jól bírják,volt szerencsém tesztelni őket..
Sokszor halljuk, hogy freestyle és szabad stílus, de ritkán találjuk szembe magunkat az egyedivel. Attila mindamellett, hogy 4 keréken valósítja meg elképzeléseit, grafikákat is készít, melyekből egy párat nekünk is megmutatott:
Fehér Attila: Szívdaráló

Fehér Attila: Szívdaráló

Fehér Attila: Fürdőszoba

Fehér Attila: Fürdőszoba

Fehér Attila: Kifejlődés

Fehér Attila: Kifejlődés

Box: Sok sikert kívánunk az év további részéhez és reméljük azért az OSG-n is láthatunk a tehetségedből a pályán.
Attila: Üdv az olvasóknak és köszönet a szponzoraimnak!
Frissen kaptuk az infót a pajeszunk mögé, hogy hamarosan fent lesz egy nagyobb videórész riderünkkel a neten, amiről majd beszámolunk, addig pedig következzen a HammerTime!2-ből egy részlet, ahol Fehér úr pirít méghozzá nem kicsit:

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×