Björn Borg cipők srácoknak és csajoknak

A Björn Borg márkát a világhíres svéd teniszező, Björn Borg indította útjára és mára már a cipők is a kínálat részét képezik. A stílus teljesen a street irányvonal, ezzel együtt a sport ihletettség is látszik, mind a férfiaknak, mind pedig a nőknek készült modelleken. Egy kis bepillantás a 2011 tavaszi-nyári hazai Björn Borg cipőkínálatba a tovább után!

Björn Borg cipők csajoknak és srácoknak - a BB képeken még cipős képeke is alsógatyában lövik :D

Björn Borg cipők csajoknak és srácoknak – náluk még cipős képeket is alsógatyában lövik 😀

Björn Borg a 70-es években a teljes teniszvilágot uralta játékával és stílusával és még ma is az egyik legnagyobb hatású ikonnak tekintik. A Björn Borg cuccok biztosan nem simulnak bele a háttérbe: az élénk színek, a merész minták, az ötletek elég feltűnőek, egy igazi friss divatmárka. Bár maga Björn Borg olyan hűvös és érzelemmentes volt a pályán, hogy az Iceman becenevet kapta, divatmárkaként minden szezonra igyekeznek valami váratlan húzással előrukkolni, olyan ötletekkel, amik színt és játékot visznek a mindennapi életbe. És ami nagyon fontos: a sport adta inspiráció ott van minden darabban, és tök érdekes, hogy mennyivel más dolgok születnek „teniszes irányból” mint, amikor egy deszkás vagy egy bicós nyúl hozzá egy cucchoz vagy cipőhöz egy signature modellnél 🙂

Életkép a Björn Borg világából :D

Életkép a Björn Borg világából 😀 (kép: bjornborg.com)

A Björn Borg alsóneműben legerősebb, de már jó ideje csinálnak pólókat, táskákat és persze cipőket. 2009 novemberében, amikor a bécsi Sneakerness kiállításra néztünk ki, ott is volt egy Björn Borg stand, ahol amellett, hogy közelebbről is megismerkedhettünk a cipőkkel, még minipingpongozni is lehetett 🙂 A Björn Borg cipők igazi street cipők, sőt már a laza elegancia jegyei is felfedezhetők rajtuk 😛

A 2011 tavaszi-nyári választék első bemutatott darabja a Stich 01: a cipő festett bőr felsőrésszel rendelkezik, amibe oldalt a Björn Borg felirat van nyomva, a talpa gumiból készült. Nincs rajta semmilyen „felesleges” részlet, vékony, könnyű, városban flangálós típus 🙂 Két színben kapható itthon, fekete és fehér felsőrésszel, 29 990 Ft-ért.

Björn Borg Stich 01 - fekete és fehér színben

Björn Borg Stich 01 – fekete és fehér színben

Még mindig félcipő, de már valamivel összetettebb élményt nyújt a Stich 03, szintén a klasszik sportcipős vonalat viszi tovább, különböző díszítővarrásokkal. A cipő kívül-belül bőr, ugyanúgy a gumitalpú és itthon nálunk feketében kapható, 29 990 Ft-ért.

Björn Borg Stich 03 - az itthon kapható fekete színben

Björn Borg Stich 03 – az itthon kapható fekete színben

Most, hogy ennyire ott vannak a magas szárú cipők, természetesen a magas szárú modellek sem maradtak ki a kínálatból. A képen felül látható Seixas természetes pamut színével és gumitalpával inkább tornacipős hatást ad ki (ára 17 990 Ft), a préselt „BJÖRN BORG” mintás festett bőr felsőrésszel rendelkező Emerson ára 32 990 Ft.

Björn Borg férfi magas szárú cipők: Seixas és Emerson

Björn Borg férfi magas szárú cipők: Seixas és Emerson

A csajoknak szánt cipőkből kettőt szeretnénk kiemelni és megmutatni nektek, az egyik a Hingis, ami egy igazi „balerina sportcipő”, bőr felsőrésszel és könnyű gumitalppal (ára 23 990 Ft), a másik pedig a Sven 52 – ez azoknak, akik inkább a tornacipős cipőket preferálják: a gumitalphoz magas szárú vászon felsőrész dukál, ennek ára 20 990 Ft.

Ízelítő a Björn Borg női cipőkből - Hingis és Sven 52

Ízelítő a Björn Borg női cipőkből – Hingis és Sven 52

Ha megtetszettek a cipők, akkor nézz be a Björn Borg cuccokat is árusító Legends üzletek egyikébe, vagy a Legends webshopba!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×