Vans Vault: Mid Skool 77

A Vans kincsesládikájából, a Vans Vaultból bújt ki ez a három Mid Skool 77 cipő, melyek már nem is retro, hanem egyenesen vintage cipők. A fényes, festett bőr felsőrész, a tipikus színkombók és a gumitalpak szerintem telitalálat – pontosan felidézik a hetvenes évek divatját és színvilágát – ahogy azt a filmekből ismerhetjük 🙂 Ezeket a cipőket nem kell évtizedeket a dobozban érlelned, hogy kellően megsárguljon a fehér gumitalp – ezt már eleve így kapod 😛 Bármelyiket elfogadnám, de én a fehér-sötétkékbe (White-Dark Blue) szerettem bele igazán. Ez a színkombináció juttatott eszembe egy nemrég olvasott cikket, hogy mostanában milyen szinten pörögnek a retro PanAm bőrtáskák és egyéb szuvenírek – pedig maga a légitársaság már 20 éve csődbe ment. Még több kép a Vansekről és egy kis PanAm szösszenet a tovább után!

Vans Vault Mid-Skool 77 vintage street cipők

Vans Vault Mid-Skool 77 vintage street cipők

A Mid Skool 77-es cipőket a bevezetőben dicsért szín mellett még fekete-antikfehér (Black-Antique White) és Ferrari-piros/antikfehér (Formula One/Antique White) színű, minőségi bőrből készült felsőrésszel és a megszokott Vans goffritalppal vásárolhatod meg. Sajnos csak külföldön – a Mashkulture például a skóciai Hanon webshopban talált egy aránylag közeli beszerzési forrásra, ahol közel 100 euróért vásárolhatod meg a hetvenes évek életérzését Vans Vault módra 🙂 A cipőkről egy kis galéria a képre kattintva.

Vans Vault Mid Skool 77 - fekete/antikfehér

Vans Vault Mid Skool 77 – fekete/antikfehér * Katt a gelériához *

Vans Vault Mid Skool 77 (Ferrari piros/antikfehér és fehér/sötétkék)

Vans Vault Mid Skool 77 (Ferrari piros/antikfehér és fehér/sötétkék)

.

Retro PanAm cuccok

A PanAm légitársaságot az 1920-as években alapították. A Key West, Florida és Havanna közötti menetrendszerű forgalommal járatokkal indító légitársaság az évtizedek alatt a XX. század egyik kulturális ikonjává és az USA nemhivatalos nemzeti légitársaságává nőtte ki magát. 1991-ben bekövetkezett csődjéig a PanAm számos trendet diktált nemcsak a repülésben, de a divatban is, a klasszikus kék-fehér logót pedig máig sokan azonnal felismerik.

B727-100 PanAm (1970) Kép: simviation.com

A légiutaskísérők elmaradhatatlan kelléke volt a PanAm táska, amit egyébként bizonyos osztályokon az utasok is ingyen kaptak (illetve hát kifizették a repülőjeggyel együtt 🙂 A PanAm mindig is szívén viselte, hogy a repülés élmény legyen és a „fapados” korszak előtt tényleg sokkal nagyobb dolog volt repülőre ülni – még Amerikában és Nyugaton is.

Leonardo DiCaprio és hölgykoszorúja a PanAm egyenruhájában (Kapj el ha tudsz!)

Ilyen retro táskákat (meg még órákat, repülőgép modelleket, eredeti műbőr útlevéltartó tasakokat 🙂 még most is be lehet szerezni a neten keresztül, a PanAmBrands webshopban, szerintem nagyon sztájlosak, érdemes szétnézni (bár az árak elég borsosak).

PanAm retro táskakollekció (képek: panambrand.com)

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • ati szerint:

    Hali! a vans classic bemutató mikorra várható ? 1.5 hónapja azt mondtátok h március közepe legkésőbb 😀 márc.25 de nem találom …. köszi a választ 🙂

    • gerGő szerint:

      Köszönjük a rendszeres emlékeztetőket, nem marad el, de sokféle márka és cipő között kell megosztani a kapacitásunkat 🙂 Nem is ígérnék új időpontot, csak annyit, hogy „a tavasz folyamán” kikerül 😉

×