Téli gördeszkázás, téli deszkás cipők: Element

Nekünk Végivel semmi bajunk a téllel, mert egyet jelent a snowboard szezonnal, de látjuk a sok deszkás és bicós panaszkodást erre a gyönyörű évszakra pl. facebookon 🙂 Ezért egy kis mini sorozatban megkérdeztük az Element és a Nike SB deszkás krút, hogy mi jut eszükbe a téli deszkázásról, néhány deszkás márka hazai képviselőjét pedig arról, hogy van-e valamilyen speckó téli modelljük, ami itthon is kapható és ajánlanának. Mini sorozatunk első része az Element-tel a tovább után!

Element Triad a Wolfeboro kollekcióból

Element Triad a Wolfeboro kollekcióból

Az első cipő, ami a válogatásunkba került, az Element Triad WC. A WC a Wofleboro Collection rövidítése 😛 Bár a látvány inkább egy téli bakancsot sugall, egy ízig-vérig deszkás cipővel van dolgunk. Egyébként, ha egy kis zsebpénz-kiegészítés kellene, és elmennél fát vágni valamelyik vadonba, akkor ez a cipő arra is nagyszerű lesz 😉

Mindjárt a talp figyelemre méltó: a Hibrid Kettős Felépítéssel (Hybrid Dual Construction – H. D. C.) nem kevesebbet ígérnek, hogy a talp a cupsole szerkezet ütődéscsillapító tulajdonságaival rendelkezik, de mégis úgy érzed a deszkát, mint egy vulc talpú cipőben. A talp tartalmaz egy EVA középtalpat, kívülről a C3 (hidegrögzítés, ami nem károsítja a felsőrészt és a középtalpat) technológiával ráerősített tapadós gumiból készült oldaltalpat, a járófelület pedig a halszálka és goffrimintát kombináló Tree S. A. P. mintázatú. Talán ez az egyetlen példa a világon, ahol a halszálka és a goffri együtt fogyasztva jó ötletnek tűnik  🙂

Element Triad WC

Element Triad WC

A talp tulajdonságait nem lehetett elintézni egy mondatban, és a felsőrész sincs összecsapva. A cipő orr-részébe belül egy neoprén réteget varrtak, ez – a nyelv kialakításával együtt és a sarokba helyett emelkedés-gátló betétekkel és a sarokfülekkel mind azt szolgálják, hogy a cipőn belül ne csúszkáljon a lábad. A cipő elülső részén belül egyébként nincs varrás, így nincs ami megnyomja a lábad. Kívülről a cipő nyersbőr és (a sarkokon és az orr-részen) gumival megerősített anyag kombinációja, tartós és az átlagos téli viszonyok között vízhatlan (térdig vízben mászkálás nem ér 😉 Azok a favágók izé… deszkások, akiknek megtetszett ez a cipő, itthon 30.990 Ft-ért szerezhetik be, például a Store13-ban.

Mini interjú a magyarországi Element krúval

Mi jut arról eszedbe, hogy „télen gördeszkászni”?
Tüű Zsombi: A gyerekkorom, fagyott felfüggesztések, latyak és homok mindenhol, sál, lefagyott ujjak, forró tea.
Fehér Attila: Lefagyott kezek, sötétben való deszkázás, hamarabb törő lapok, csak talaj trükkök.
Katona Péter: Lefagyott kezek, merev lábak, gyorsabban törő gördeszkák.

Hol szoktál télen deszkázni? Utcán szoktad nyomni ilyenkor?
T. ZS.: Az elmúlt telet a Bronzöntő Poolban vészeltem át, idén is ez a program. Ha nincs hó és jég mindenhol, akkor szoktam deszkázni a környéken, ahol lakom.
F. A.: Kivilágított tereken, aluljárókban.
K. P.: Most, hogy már Pesten élek és megnyílt a Lab park oda szoktam menni, de néha a poolba is benézek ha melegedni támad kedvem. Amikor nem volt rá lehetőségem, hogy aluljárókba esetleg fedett parkokba menjek kerestem egy száraz parkolót és elpötyögtem kicsit a talajon.

Valamilyen trükk és tipp, hogy ne fázz, ne ázz, ha deszkázol télvíz idején?
T. ZS.:  
Rétegesen szoktam öltözni és folyamatosan mozgásban vagyok, amíg kint vagyok deszkázni. Nekem ez vált be.
F. A.: Legfontosabb: Folyamatosan kell mozogni. És mielőtt hazaindulnál ne ülj le dumálni a haverokkal egy hideg padra.
K. P.: Öltözzetek fel jó melegen és fokozatosan vegyétek le a pulcsit inget stb. és ne egyből a legnehezebb trükkjeitek próbáljátok csak a jól begyakoroltakat.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×