Márkó New York utcáin

Mikor meghallottam, hogy Márkót New Yorkba sodorta az élet pár hétre, ráírtam, hogy van-e kedve lőni pár képet, milyen a sneaker szituáció a Nagy Almában. Jó érzékkel pont az utolsó nap sikerült elérnem, így sajnos sok kép már nem tudott készülni, de a Márkó még egy kis beszámolót is írt, olvassátok el a tovább után!

Marco New Yorkban

Marco New Yorkban

Én itt át is adom a szót 🙂

Hol is kezdjem? Októberben, kijutottunk az Egyesült Államokba. Nagy álmom volt ez régóta. Körülbelül, amióta elkezdtem bmx-ezni. Az pedig nem ma volt. New Yorkban volt „nyaralás része is” a látnivalók megnézével, turistáskodással, de nekem kinntlétem legfontosabb oka persze a bmx-ezés és annak megörökítése volt. New York City-ben annyit mondok, hogy mindig volt mire nézni, mindenféle értelemben. Épületek, emberek, szokások, bmxes spotok és cipők.

És itt kerül képbe a sneakerbox.hu Ugyanis Gergő barátomtól kaptam egy üzenetet kinntlétem során. Hogy ha már olyan messzire jutottam, akkor már elmondhatnám az észrevételeimet az ottani cipőhelyzetről. Ami legelsőnek feltűnt, hogy minden harmadik ember Nike-t hord. BMX-es srácokon sok DC-t láttam, gördeszkásokon kevés Supra-t.

Mindegyik cipőbolt nagyobb kinnt, mint itt egy nagyobb élelmiszerbolt, és van nagyon sok kétszintes. Az emberek nem foglalkoznak annyit a kinézetükkel mint itt: hogy ha van egy nagyon drága cipőd nem tisztítgatják, hogy csillogjon villogjon, mint a Salamon töke. Hanem, úgy vannak vele, hogy ez egy cipő és hadd kopjon. Ha nagyon koszos lesz, max kidobják. Az pedig, ha esetleg ki van szakadva, nem nagyon zavarja őket. Ugyanez vonatkozik ruhára  is. Annyit mondok, hogy nem igazán néztek meg, mikor szakadt bmx-es cuccban bementem valami nagyon nagy plázába vásárolni. És ez szerintem nagyon jó!

Trinity Church * Katt a galériához!

Trinity Church * Katt a galériához!

Random utca, random cipők

Random utca, random cipők

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Egy "átlagos" cipőbolt New Yorkban

Egy "átlagos" cipőbolt New Yorkban

A beszámolóért köszönet Márkónak, a képekért pedig Makovinyi Andrásnak!

Egyébként olvastad már nyári interjúnkat Márkóval?

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×