Kevin letesztelte a Fallen Patriot II cipőt

Talán emlékeztek augusztusi nyereményjátékunkra, ahol deszkások jelentkezését vártuk, hogy beteszteljenek két Fallen cipőt. Annak rendje és módja szerint kisorsoltuk a két nyertes, akik megkapták cipőjüket, és utána már csak az volt a dolguk, hogy deszkázzanak és megosszák velünk tapasztalataikat. Kovács Kevin Hernádról kapta a Fallen Patriot II-t, a tovább után képek és infók, hogy viselte a cipő a kiképzést 🙂

Kevin beteszteli a Fallen Patriot II cipőt (rock to fakie @ Kispest)

Kevin beteszteli a Fallen Patriot II cipőt (rock to fakie @ Kispest)

Mint ahogy eddigi cipőtesztjeinknél először is pár kérdésben kifaggattuk Kevint magáról és a deszkázási stílusáról:

Mutasd be magad néhány mondatban!
Kovács Kevin vagyok, 1994-ben születtem Stuttgartban, és Fallen-mániás vagyok.

Mióta deszkázol?
2008 novembere óta.

Mik a kedvenc trükkjeid?
A csúszásokat és a különböző flip trükköket szeretem a legjobban, de az utóbbi pár hétben megszerettem a félcsövezést és a poolozást is.

Milyen trükköt gyakorolsz most?
A laser flippet szeretném megtanulni, de egyenlőre csak egylábra megy. Azon kívül még a smith grind-al próbálkozom, kisebb-nagyobb sikerrel.

Kevin és Smith :)

Kevin és Smith 🙂

Milyen cipőket nyűttél már szét?
Eleinte kínai cipőkben deszkáztam, amikre 1-2 hét után egy kiló ragasztót nyomtam ragasztópisztollyal, mivel az orr-része és a talpa kilyukadt. Amikor ebbe beleuntam vettem egy olcsó használt DC Pure-t, aminek a mérete pár számmal nagyobb volt, mint a lábam, de egy kis saroktuninggal és nagyon meghúzott cipőfűzővel már nem annyira lötyögött. Ezt a módszert nem ajánlom senkinek, mivel brutálisan ronda és kényelmetlen lesz a cipő. A DC-nek szokás szerint először az orra lyukadt ki, később már a talpa is elég kopott volt ahhoz, hogy csúszkáljon hajtás közben. A következő cipőm a Fallen Bandit nevű modellje volt. A felsőrésze még mindig bírja, egy helyen sincs kilyukadva, viszont a talpa már kezdi megadni magát.

Általában hogy mennek szét a cipőid?
Általában először az orr-rész lyukad ki a flip trükkök miatt, később a talp-rész kezd elkopni leginkább a hajtás miatt. A szintezés vagy a lépcsőzés eredménye pedig az, hogy a cipő talpa elkezd leválni.

Kevin pusztítja a Fallent - Airwalk

Kevin pusztítja a Fallent – Airwalk

 

Íme Kevin véleménye és néhány kép a Fallen Patriot II-ről bő egy hónapos deszkázás után, át is adom a szót 🙂

Az első benyomásom a cipőről az, hogy irtó szép. Nem túlcsicsázott, de mégsincs olyan egyszerű kinézete. Először furcsa volt ez a túlpárnázottság a belsejében, de a teszt során rájöttem, hogy a kényelem mellett még véd is. Nekem a Fallen cipők a talpa jön be leginkább. Úgy tapad, mintha muszáj lenne, érzem a deszka konkávjait, hajlításait és csak egyszerűen jól esik benne bármilyen trükköt elhúzni. A nagyobb szintekről való érkezések fájdalmát csökkenti a rétegelt talpszerkezet. A nyelv párnázottsága véleményem szerint pont jó. Elég jó ahhoz, hogy megvédje a lábad és ne kelljen minden deszkázás után fájó bokával hazamenned. A felsőrész kopása szinte minimális. A cipőfűző is elég strapabíró. Egyedül a varrásokkal nem voltam megelégedve. Elég hamar elszakadtak de a ragasztásoknak köszönhetően szerencsére nem esett szét a cipő. A korábbi cipőimmel összehasonlítva ez volt a legjobb. Sem a felsőrész, sem a talp nem ment szét egy hónap alatt.

Fallen Patriot II betesztelve: előlről (Kattints a többi képhez!)

Fallen Patriot II betesztelve: előlről (Kattints a többi képhez!)

Fallen Patriot II betesztelve: oldalról

Fallen Patriot II betesztelve: oldalról

Fallen Patriot II betesztelve: talp

Fallen Patriot II betesztelve: talp

Kevin Patriot II tesztjével egyidőben Gábor is tesztelt egy Fallen modellt, a Rippert, olvasd el az ő tapasztalatait is!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×