2010 őszi-téli Etnies cipők srácoknak

Folytatjuk 2010-es őszi magyarországi deszkás cipőszemlénket, a srácoknak készült Etnies modellekkel, köztük Mikey Taylor, Ryan Sheckler és Devine Calloway signature cipőjével. Ezeket itt a cikkben mind megtalálhatjátok az itthoni Etnies-t árusító üzletekben és webshopokban. Részletek és képek a tovább után!

Etnies 2010 őszi, téli magyarországi válogatás srácoknak

Etnies 2010 őszi, téli magyarországi válogatás srácoknak

Első játékosunk, az Etnies Charter szerintem azoknak fog tetszeni, akik az „sportcipős” kinézetű deszkás cipőket szeretik jobban. Két-három éve még szinte csak ilyeneket lehetett látni minden felé, de azóta annyira visszajött az oldszkúl stílus, hogy az ilyenekből lehet kevesebbet látni 🙂 A cipő hozza a „kötelezőket”, varrott-rétegezett talpa 400 NBS kopásállóságú gumival van borítva, a talp teljes hosszában végighúzódó EVA középtalp és a közepes szintre belőtt level 1-es talpbetét és a közepes párnázottság megfelelő kényelmet ad. A dupla és tripla átvarrásokkal megerősített festett és hasított bőr felsőrész valószínűleg jól bírja majd a kiképzést. Idén ősszel 19.490 Ft-ért az alábbi két színben (fehér/fekete/fehér és fekete/szürke/kék) egész sok helyen megkaphatod.

Etnies Charter

Etnies Charter

 

Ha már oldszkúlság van, akkor vessünk egy pillantást Etnies M Taylor cipő fekete/vörös/fehér (black/red/white) változatára is, amit 20.490 Ft-ért zsákolhatsz be itthon 2010 őszén-telén. Mikey Taylor több időt tölt az utcán, mint egy hajléktalan és amikor nem streetel, akkor a Berricsben tolja, szóval neki aztán tényleg szüksége van a jó deszkás cipőre 😀 Már a második sorozat, a Mikey Taylor 2 is kapható az USA-ban, melyet Mikey olyan aprólékossággal tervezett és finomított, hogy a cipőtervező csapat állítólag jópár ősz hajszálat köszönhet neki 😛 Nálunk egyelőre az „egypontnullás” verzió lesz kapható, de ennek a cipőnek sincs szégyenkeznivalója. Az orra varrás nélkül, egy darabból van kialakítva –  így nincs cérna, ami elkopjon, a rejtett fűzési lehetőség szintén a tartósságot szolgálja. A szint 400 NBS kopásállóságú vulkanizált gumitalp kérlelhetetlenségét a sarok alatti System G2 zselépárnácska és a fullos 3-as szintű STI Form™ Lite talpbetét finomítja.

Etnies M Taylor fekete/piros/fehér színben

Etnies M Taylor fekete/piros/fehér színben

 

Az idén év elején debütált Etnies Sheckler 4 cipőből a fullos Ryan Sheckler színváltozat (az érdemes itt is megemlíteni, hogy eddig Ryan volt a legfiatalabb deszkás, aki valaha is signature cipőt kapott). A súzból a fekete/arany/fehér lesz itthon kapható, 22.990 Ft-ért. Nagyon komolyan néz ki ezzel fekete bőr felsőrésszel, ez már szinte egy „deszkás alkalmi cipő”, na ki veszi fel majd fel az iskolai ünnepségen a szépruhájához? 🙂

Ha esetleg mégis inkább deszkáznál benne, akkor itt egy kis tulajdonságlista 🙂 A talp az új “kétszer burkolt” vulkanizált technológiával (double wrapped vulcanised construction) készült, ez azt jelenti, hogy a talp oldalról plusz egy gumiréteggel van körbetekerve, ami a növeli a tartósságot és a stabilitást. Az említett gumi egyébként a jobb deszkás cipőknél megszokott 400 NBS kopásállóságú. De a talp belül is tartogat érdekességeket: A System G2 Platinum szerkezet egy a teljes talpon végighúzódó EVA és formázott PU réteget jelent, a kis zselépárnával a talp alatt.A cipő orr-része a tartósság érdekében  itt is egy darabból, varrás nélkül készült. A bélés sem a nyelvben, sem a boka körül is fogyókúrára lett fogva.

Etnies Sheckler 4 (fekete/arany/fehér)

Etnies Sheckler 4 (fekete/arany/fehér)

 

Devine Calloway is beerősített, az Etnies Devine félcipő és mid változatban is kapható lesz, sőt a midből a speckó, Chocolate-tal készített collab is érkezik a magyarországi üzletek polcaire és a webshopokba. A félcipő, a Devine Calloway idén ősszel-télen nálunk a fekete/természetes gumi (black/gum) színben lesz kapható, 20.490 Ft-os áron, a technikai tudása nagyjából megegyezik a fentebb bemutatott M Taylor modellel, stílusában azonban inkább a „foci teremcipős” stílust viszi, mint pl. a korábban már bemutatott adidas Busenitz deszkás cipő.

A Devine Mid középmagas változatában a szár magasságán kívül a legszembeszökőbb különbség a patentes rögzítő szalag, biztos nem akartak tépőzárat rátenni 🙂 Itton a fekete/fehér (black/white)  szín lesz kapható, 20.490 Ft-os áron. A Chocolate-tel közösen készült kollab modellről már korábban is írtunk, a színváltozat „hivatalos” neve a tengerészkék/vöörs (navy/red) és az alapváltozatnál kicsit drágábban, 21.990 Ft-ért szerezheted meg itthon.

Etnies Devine, Devine Mid és a Chocolate kollab Mid

Etnies Devine, Devine Mid és a Chocolate kollab Mid

Akárhogy is, akinek ilyen szép a mosolya, lehet-e rossz signature cipője…? 😉

Devine Calloway
Devine Calloway

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×