Air Jordan Spiz’ike cipők

Spike Lee sokak által ismert filmrendező, több mint 30 film van a háta mögött, köztük A Belső ember vagy a Malcolm X. Azt már kevesebben tudják, hogy több korai Nike AJ reklámban Michael Jordan mellett ő is megjelent a nagy fekete keretes szemüvegű  „Mars Blackmon” bőrében. 2006-ban ennek a hosszú együttműködésnek a tiszteletére adták ki a Air Jordan Spiz’ike modellt, 5 korábbi Air Jordan modellt összemixelve. Folytatás a szimbolumoktól és utalásoktól roskadozó cipőről és Mars Blackmonról a tovább után!

Air Jordan Spiz'ike cipő

Air Jordan Spiz'ike cipő

 

Az AJ Spiz’ike öt korábbi Air Jordan modellből készült „remix”. A  közép- és járótalpat, valamint az elefántbőr mintát (melyet kicsit átdolgoztak, hogy a Spike felirat kiolvasható legyen belőle) a III-as Jordantől örökölte, a pántok, amik a fűzőgyűrűket tartják a IV-es modellből vannak, az általános forma és a hálós panel az V-ös AJ-ből van, a nyelv és a fűzőszorító az VI-os modellből jött, de a XX-asból is van benne. A cipő neve „Spiz’ike” maga is úgy lett összeolvasztva Spike és Mike nevéből.

Az első színvariánsból 4023 pár készült – a 40 Spike stúdiójának számára, a 23-as pedig természetesen Jordan mezére utal. A cipősarkon pedig ott figyel Mars Blackmon képe.

 

De kicsoda Mars Blackmon?

Mars Blackmon egy kitalált karakter Spike Lee 1986-ban bemutatott She’s Gotta Have It című filmjében – tulajdonképpen Spike Lee alteregoja. Mars egy ízig-vérig brooklyni, sportimádó és kőkeményen New York Knick’s és Michael Jordan rajongó, akit „el se lehet téveszteni” nagy fekete keretes szemüvegében. Mars jónéhány Air Jordan reklámban szerepelt a 80-as és 90-es években, olyan szállóigévé lett idegesítő dumáival, mint a „Is it the Shoes? Is it the Shoes? Is it the Shoes? … Money, it’s gotta be the shoes.” és a  „Do you know?, Do you know?, Do you know?”.

 

Ha ezek után úgy gondoljátok, hogy muszáj azonnal egy Air Jordan Spiz’ike-t húznotok a lábatokra, ezt a Fekete/Vörös/Cement (Black/Red/Cement) színt a 2010-es tavaszi kollekcióból Magyarországon is megvehetitek a Basketball Worldben!

Egy itthon is megvehető Spiz'ike (Fekete/Vörös/Cement szín)

Egy itthon is megvehető Spiz'ike (Fekete/Vörös/Cement szín)

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×