Puma lacelets – cipők, újrafűzve

A Puma nemrég kiadott,  különleges cipőfűzőinek mintáit Kehinde Wiley afro-amerikai képzőművész álmodta meg. Ezekből a színes csodákból öveket, karkötőket, gyűrűket fonhatsz, sőt még a cipődbe is befűzheted őket 😉 Ehhez a tovább után találhatsz legalább olyan különleges fűzési módokat, mint amilyenek a minták maguk! A srácok meg nyugodtan ugorják át ezt a cikket 😀

Különleges Puma cipőfűzők - és különleges fűzések

Különleges Puma cipőfűzők – és különleges fűzések

A fűzők megvásárlói pozitív ügyet is támogatnak: a Puma a cipőfűzők eladásából származó bevétel egy részével a Földön élő állat- és növényfajok sokféleségének megőrzését célzó „Biodiverzitás Éve” ENSZ programot támogatja.

Korábbi, cipőfűzéssel foglalkozó cikkünkben is körbejártunk már pár cipőfűzési módot, ezért most azokat válogattam ki, amiket még valószínűleg nem láttatok 🙂 Az első a Pillangó Puszik (Butterfly Smooches). Először fűzd be a fűzőt a legalsó lyukpáron át alulról felfelé. Majd sodord meg a fűzővégeket és húzd át azokat az előbb behúzott fűződarab alatt. Cikkcakkban keresztezd a végeket és fűzd be azokat alulról felfelé a következő lyukpárba. Ismételd meg az előző két lépést, míg elérted a legfelső lyukpárat.

Butterfly Smooches fűzés

Butterfly Smooches fűzés

 

A pillangók után lássuk a Tazmánai Ördögöt (Tasmanian Devil): Kezdésként fűzd be a fűzőt a legalsó lyukpáron át alulról felfelé. Ezután fűzd a bal fűzővéget lazán a cipő baloldali lyuksorán felfelé haladva az összes lyukon át. A fűzőt olyan lazán fűzd be, hogy a másik fűzővéget majd azon át lehessen hurkolni. Majd fűzd a jobb fűzővéget a cipő jobb oldalán felfelé haladva úgy, hogy a cipő középvonalában áthurkolod a másik fűzőszáron, majd befűzöd be a következő lyukba, míg elérkeztél a legfelső lyukig.

Tasmanian Devil fűzés

Tasmanian Devil fűzés

 

A Secret Agent 000 fűzéssel szinte titokban marad, hogy egyáltalán be van fűzve a cipőd 🙂 Kezdd azzal, hogy befűzöd a fűzőt a legalsó lyukpáron át alulról felfelé. Majd fűzd át mindkét fűzővéget a lyuksoron felfelé haladva a következő lyukpáron keresztül.Keresztezd a végeket és felfelé haladva fűzd be azokat alulról felfelé a következő lyukpárba. Ismételd meg a második lépést, míg elérted a legfelső lyukpárat.

Secret Agent 000 befűzés

Secret Agent 000 befűzés

 

Az Around the Way Fête érdekessége a laza átlósság. Kezdésként fűzd be a fűzőt a legalsó lyukpáron át alulról felfelé. A fűző egyik végét átlósan vezesd fölfelé egészen a jobb felső lyukig, és ott felülről lefelé fűzd át azt. Majd a jobboldali fűzővéget átlósan fűzd át a következő baloldali lyukon, majd alulról felfelé a sorban következő lyukon át.Következő lépésként a fűzővéget átlósan lefelé haladva fűzd át az üres lyukon. Ismételd meg az utolsó két lépést, míg elérted a legfelső lyukat.

Around The Way Fete fűzés

Around The Way Fete fűzés

 

Végül, de nem utolsó sorban lássuk a Nagy Rágógumi Balesetet (The Great Bubblegum Mishap 🙂 Először fűzd be a fűzőt a második lyukpáron át alulról felfelé. Keresztezd a végeket az egyenes szakasz alatt, és alulról felfelé fűzd be azokat a negyedik lyukpárba. Ismét keresztezd a fűzővégeket és felülről fűzd át azokat az alsó lyukpáron. Ezután Fűzd át a fűzővégeket a lyuksorok alatt a harmadik lyukpáron keresztül alulról felfelé.Majd keresztezd a fűzővégeket és húzd át azokat a második lyukpáron. Utolsó lépésként a végeket tűrd be a cipő oldalán.

The Great Bubblegum Mishap cipőfűzés

The Great Bubblegum Mishap cipőfűzés

 

Ha tetszettek a fűzésötletek, akkor nézd meg korábbi, ezzel foglalkozó cikkünket is! Ha valamelyiket megcsináltad, akkor oszd meg tapasztalataidat mindenkivel a kommentekben!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×